Humantelex, Növényvédelem - Fejér megyében megjelent a keleti cseresznyelégy

Növényvédelem - Fejér megyében megjelent a keleti cseresznyelégy

FVM - Kommunikációs Önálló Osztály
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Növény- és Talajvédelmi Szolgálat cseresznye és meggy ültetvényekben a Magyarországon eddig nem honos keleti cseresznyelégy, mint zárlati károsító jelenlétét észlelte Fejér megyében. A cseresznye és meggy termését jelentős mértékben károsító rovar eredetileg Észak-Amerika területén terjedt el, Európában (Svájcban és Észak-Olaszországban) először 1986-ban jelent meg.
Humantelex, Növényvédelem - Fejér megyében megjelent a keleti cseresznyelégy

 


Tekintve, hogy a hazai gyümölcstermesztés szempontjából a meggy és a cseresznye kiemelt jelentőségű, az FVM Növény- és Talajvédelmi Főosztálya a kártevőre azonnali országos felderítést rendelt el és meghatározta a kötelezően betartandó növényegészségügyi zárlati intézkedéseket.
Ennek alapján az illetékes megyei növény- és talajvédelmi szolgálat a fertőzött ültetvényekben kötelező védekezést rendel el a károsító rajzásának figyelembevételével. A károsító terjedésének megakadályozása érdekében a termést teljes körűen be kell takarítani, beleérve a hullott gyümölcsök felszedését is.

Hirdetés

A feldolgozásmentes fogyasztásra történő forgalomba hozatal csak a hatóság által előírt kezelés után lehetséges, ennek hiányában csak élelmiszeripari- vagy szeszipari célra használható. A hullott, a gyümölcsválogatás után, illetve az értékesítésből visszamaradt gyümölcsöt meg kell semmisíteni.

Forrás: FVM - Kommunikációs Önálló Osztály

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

kombájn

a több hagyományos munkaműveletet egy menetben végző betakarítógépek. A kombájnok... Tovább

kalapácsos daráló

szemes és szálastakarmányok aprítására szolgáló gép, amely a szemekre mért szabad... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés