Bemutatták az ENSZ-ben a klímaváltozás elleni küzdelem tervét, tudóscsoport, aszály, betegség, ökológus, Alapítvány, magánszervezet, Ban Ki Mun, csúcstalálkozó, globális felmelegedés , veszély

Bemutatták az ENSZ-ben a klímaváltozás elleni küzdelem tervét

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Bemutatta az ENSZ-ben egy nemzetközi tudóscsoport kedden a klímaváltozás elleni küzdelem részletes tervét. A tudósok szerint a klímaváltozás olyan kihívás, amelyhez a civilizációnak fel kell nőnie, ellenkező esetben a XXI. századot rendkívüli időjárás, egyre terjedő aszály és betegségek, az óceánok vízszintjének emelkedése és a part menti lakosok elmenekülése jellemez majd. "A tenger szintjének emelkedésével és a viharok veszélyének növekedésével a környezeti változások miatt elmenekülők száma több tízmillió lesz majd" - közölte Rosina Bienrbaum, a michigani egyetem ökológusa újságírókkal az ENSZ székhelyén.
Bemutatták az ENSZ-ben a klímaváltozás elleni küzdelem tervét, tudóscsoport, aszály, betegség, ökológus, Alapítvány, magánszervezet, Ban Ki Mun, csúcstalálkozó, globális felmelegedés , veszély

A 11 ország képviselőiből álló 18-tagú csoport két évig tartó tanulmányok után számos ajánlást dolgozott ki, amely a tiszta energiaforrások kutatásába és fejlesztésébe való több milliárd dolláros befektetéstől az ENSZ- és más forrásoknak a rászorulók megsegítésére való mozgósításán át az "engedélyezett legmagasabb globális hőmérsékletre" vonatkozó politikai megállapodásig kiterjed.

Az ENSZ kérésére, az ENSZ Alapítvány nevű magánszervezet és a Sigma Xi Tudományos Kutatási Társaság támogatásával elkészített 166 oldalas jelentést három héttel azelőtt tették közzé, hogy összeül a 2000 tudóst magában foglaló ENSZ Kormányközi Klímaváltozási Bizottság (IPCC).

Hirdetés

Ban Ki Mun, a világszervezet főtitkára klímaváltozási csúcsértekezlet összehívását tervezi, várhatóan júniusra, de miniszteri szintű találkozót is elképzelhetőnek tart - közölte kedden Michelle Montas, az ENSZ-főtitkár szóvivője. Montas elmondta: több szervezet is csúcstalálkozó összehívására kérte Ban Ki Munt, és a főtitkár fontolóra vette a kérést. A nairobi székhelyű ENSZ Környezetvédelmi Program sürgette Ban Ki Munt, hogy hívjon össze rendkívüli klíma-csúcsértekezletet a globális felmelegedés veszélyeiről szóló jelentések miatt.

Forrás: MTI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

expanziós fázis

a növényi sejtek növekedésének az a szakasza, amelyben a sejt a tér minden irányában... Tovább

keményítő

a növényi szervezet tartalék poliszacharidja. Fehér színű, mikroszkopikus szemcsékből áll,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés