Közlemény: ATEV ZRt.-ben történt háziszárnyas-leölés, EU követelmények

Közlemény

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az ATEV ZRt.-ben történt háziszárnyas-leöléssel kapcsolatban- A 2006. július 4-én megjelent sajtóhírekkel kapcsolatban, miszerint élő háziszárnyasokat daráltak le az ATEV ZRt. hódmezővásárhelyi gyárában, az FVM az alábbi tájékoztatást adja:
Közlemény: ATEV ZRt.-ben történt háziszárnyas-leölés, EU követelmények

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Az üzemben készült jegyzőkönyvek szerint a madárinfluenza miatt leölt állatok közül 2006. június 14-én 6 db kacsa, június 25-én 7 db liba életben maradt. Az ATEV ZRt. dolgozói az eseteket észlelve az állatokat az un. "fekete övezetben" elkülönítették.

A szabályoknak megfelelően értesítették a hatósági állatorvost, aki az állatokat injekcióval elaltatta.

Hirdetés

A vágóállatok leölésének módját az EU követelményeinek mindenben megfelelő 9/1999. (I.27.) FVM rendelet szabályozza. Ennek értelmében az állatorvos engedélyezheti más módszerek alkalmazását is, mint például a nyakcsigolyák kificamítását vagy az állatok lefejezését is.

Jegyzőkönyv rögzíti azt is, hogy 2006. június 10-én az ATEV ZRt. hódmezővásárhelyi gyárának vezetői eligazítást kaptak arról, hogy amennyiben a leölt állatok között élő baromfit találnak, azokat el kell különíteni, és értesíteni kell az állategészségügyi hatóságot.

Hirdetés

Az üzem dolgozói még a megnövekedett feladatok ellenére is a tőlük elvárható legnagyobb gondossággal jártak el és járnak el a jövőben is. A sajtóban nyilvánosságra került esetben is ez történt.

 

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

baromfi

a tenyésztett szárnyas állatokat összefoglaló néven b.-nak nevezik; ezek a tyúk-, a pulyka-,... Tovább

túlsarjadzás (vadhús)

A sarjadzó szövetnek a sebgyógyulását (a behámosodást) zavaró túlműködése.Többnyire a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 183

Átlagos értékelés: 4.8