Milliárdos adócsalás, búzával

Hirdetés

Milliárdos adócsalás, búzával

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Szinte a teljes országra kiterjedő áfacsalást lepleztek le az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának revizorai ellenőrzési sorozatuk nyomán. A gabona- értékesítéssel palástolt, nagy összegű, szervezett bűncselekménnyel okozott kár meghaladja az egymilliárd forintot
Milliárdos adócsalás, búzával

A rendőrségi jelzésre indult vizsgálat során kiderült, hogy hét társaság 2006-2007-ben ötvenháromezer tonna gabona- és takarmánykukorica értékesítésről állított ki számlákat. A láncolatban az egyes cégek adóminimalizáló, továbbszámlázó szerepkört töltöttek be. Más társaságok számlákat gyártottak, amelyekről nem nyújtottak be áfabevallást, annak ellenére sem, hogy azok nagy összegekről szóltak.

A revizorok megállapították, hogy a gabona értékesítése a társaságok között ténylegesen nem történt meg. A cégek a gabona termeléséhez, tárolásához és továbbértékesítéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételekkel sem rendelkeztek. A társaságok iratai között ráadásul a mezőgazdasági termékek nagykereskedelmére utaló bizonylatok sem voltak fellelhetők.
A vizsgálat a társaságoknál 1,094 milliárd forint adóhiányt - be nem fizetett, illetve jogosulatlanul levont általános forgalmi adót - állapított meg, ezért az adóhatóság a nyomozóhatóságnál büntetőeljárás lefolytatását is kezdeményezte - tudatta Németh Gabriella sajtóreferens.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

töltögetés

Sajátos művelési mód:egyes növényel (pl.burgonya) hálásak a tövükhöz bakhátszerűen... Tovább

nyelvháti fekély

a szm. nyelvének felső felületén a nyelvháti dudor előtti árokban kialakuló, szúrós... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.