Ma éjfélig lehet számos agrártámogatásért jelentkezni. Ilyen a legnagyobb tételt jelentő földalapú támogatás, a tejtermelők különleges támogatása, a héjas gyümölcsűek termesztési támogatása, az ősterm

Hirdetés

A határidő: éjfél

Szabad Föld
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Ma éjfélig lehet számos agrártámogatásért jelentkezni. Ilyen a legnagyobb tételt jelentő földalapú támogatás, a tejtermelők különleges támogatása, a héjas gyümölcsűek termesztési támogatása, az őstermelők agrárkár-enyhítési alapba történő bejelentkezése is ma jár le. A legutóbbi, csütörtöki adatok szerint még vagy 35 ezer gazdálkodó nem adta le egységes kérelmét a 180-190 ezerből.
Éjfélkor lejár a határidő!
Május 16-ig jelentkezhetnek be az őstermelők a nemzeti agrárkár-enyhítési rendszerbe. Csatlakozási nyilatkozatot kell kitölteniük azoknak, akik az előző években nem léptek be. Az agrár-kárenyhítési rendszerben előírt bejelentés nem azonos az egységes területalapú kérelemhez kapcsolódó vis maior bejelentéssel!Ma éjfélig postázhatják különleges támogatási kérelmüket a tejtermelők. Azok a gazdák kaphatnak pénzt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól, akiknek a telephelye gazdasági vagy környezeti szempontból érzékeny területen található. Azok is kérhetnek különleges tejtámogatást, akiknek a vállalkozása felszámolási, végelszámolási vagy adósságrendezési eljárás alatt áll. A támogatást kizárólag a hivatal honlapján található nyomtatványon lehet beküldeni.Ma jár le az egységes elektronikus támogatásigénylés határideje is, mely során nagyjából két tucat támogatási formával kapcsolatban lehet, illetve kell beadni kérelmet az interneten, ügyfélkapun keresztül. Ebben az agrárkamarai tanácsadók, és a falugazdászok segítenek ingyen azoknak, akik erre képtelenek. Ezen belül a gyümölcstermesztők és kertészek igényelhetik a héjas gyümölcsűek termesztési támogatását. Egyik alapvető feltétel, hogy az állománysűrűség a dió esetében meghaladja a hektáronkénti 80, mandulánál a 400 fát, mogyorónál pedig a 400 bokrot.A legutóbbi, csütörtöki adatok szerint még vagy 35 ezer gazdálkodó nem adta le egységes kérelmét a 180-190 ezerből. Ők ezt június 9-ig megtehetik, igaz tudniuk kell, hogy minden munkanap késedelem a támogatás 1 százalékának levonásával jár együtt. Május 31-ig viszont még szankciók nélkül lehet különféle adatmódosításokat, javításokat végezni a kérelemben.
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

diflubenzuron hatóanyagú rovarölő szer

az integrált növényvédelem célkitűzéseibe jól illő növényvédő szer. A rovarok külső... Tovább

Tapolcai Körzeti Földhivatal

Földhivatal Nyitvatartás: Hétfõ 8-15 óráig Kedd 8-9 óráig (ügyiratok leadása) Szerda... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.