Bemutatkozik Hallerbos, a Kék erdő

hirdetes

A csodálatos kék erdő nem mese, valóban létezik!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Elképesztő csodákat rejt világunk, amiket érdemes megtekintenünk. Mostani cikkemben egy valóságos természeti kincset mutatok be nektek, ami olyan, mintha csak varázslat lenne. Tartsatok velem és ismerkedjetek meg a Kék erdővel! 

Ismerd meg a Kék erdőt

Hallerbos – A csodákkal teli Kék erdő

Hallerbos maga a varázslat, egy csodálatosan szép kincs, amit mindenkinek érdemes legalább egyszer megtekinteni. Biztos vagyok abban, hogy egyszer régen valaki megunta az unalmas és egyhangú téli színeket, ezért megpörgette a varázspálcáját és az egész erdőt meseszép kék és lila erdővé alakította át.

Miután ez megtörtént, a világ számos pontjáról elindultak az emberek, csak azért, hogy megtekinthessék ezt a páratlan látványosságot. Ha jól megnézzük, láthatjuk, hogy a kék, valamint a lila szín többezer virágzó harangvirágnak (Campanula) köszönhető – ezek a növények adták a helynek a Hallerbos, Kék erdő nevet.

hirdetes

Alábbi galériánkban összegyűjtöttünk nektek pár csodálatosan szép fotót, amik bemutatják nektek, milyen varázslatos hely Hallerbos, vagyis a Kék erdő. Lapozzátok végig az összes képet, érdemes! 

    

Hogyan látogassunk el a Kék erdőbe?

A Kék erdő Belgiumban található, Brüsszeltől mindössze 15 kilométerre. Szerencsére az erdő azért manapság is elég nagy, éppen ezért érdemes a látogatás előtt megtekinteni a hivatalos weboldalt, ahol le lehet töltetni egy digitális túratérképet is.

A kirándulás során a Bluebell-ösvényt kell követni, ugyanis ez vezet az erdő szívébe. Az utak szerencsére könnyedén követhetők, és kitűnően ráláthatunk a virágokra. Fontos tudni, hogy nem szabad letérni az ösvényről, mivel a virágok közötti séta megakadályozhatja a virágokat abban, hogy a következő évben növekedjenek, virágozzanak!

hirdetes

Nagyon jó érzés lehet átfutni a kék virágcsoda közepén, de annyit nem ér, hogy megsemmisítsük a jövő évi színpompát. Sokat gondoltak a turistákra, ezért rengeteg lehetőség van arra, hogy közeli képeket készítsünk a növénytengerről anélkül, hogy lemenjünk az útról. A következő oldalon további részletek várnak rátok, érdemes lapozni egyet! 

Forrás: Fotók: Schutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Malcev-féle talajművelési rendszer

forgatásmentes szántás, ill. talajlazítás. Aszályra hajló, gyér csapadéka tájakon a... Tovább

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy igazi sztárszakmává nőtte ki magát. Nem véletlen, hisz... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek