Bemutatkozik Hallerbos, a Kék erdő

A mesebeli Kék erdő! Csodás képekkel!

Szélesi Ferenc - Főkertész, AN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Elképesztő csodákat rejt világunk, amiket érdemes megtekintenünk. Mostani cikkemben egy valóságos természeti kincset mutatok be nektek, ami olyan, mintha csak varázslat lenne. Tartsatok velem és ismerkedjetek meg a Kék erdővel! 

Ismerd meg a Kék erdőt

Hallerbos – A csodákkal teli Kék erdő

Hallerbos maga a varázslat, egy csodálatosan szép kincs, amit mindenkinek érdemes legalább egyszer megtekinteni. Biztos vagyok abban, hogy egyszer régen valaki megunta az unalmas és egyhangú téli színeket, ezért megpörgette a varázspálcáját és az egész erdőt meseszép kék és lila erdővé alakította át.

Miután ez megtörtént, a világ számos pontjáról elindultak az emberek, csak azért, hogy megtekinthessék ezt a páratlan látványosságot. Ha jól megnézzük, láthatjuk, hogy a kék, valamint a lila szín többezer virágzó harangvirágnak (Campanula) köszönhető – ezek a növények adták a helynek a Hallerbos, Kék erdő nevet.

Alábbi galériánkban összegyűjtöttünk nektek pár csodálatosan szép fotót, amik bemutatják nektek, milyen varázslatos hely Hallerbos, vagyis a Kék erdő. Lapozzátok végig az összes képet, érdemes! 

    

Hogyan látogassunk el a Kék erdőbe?

A Kék erdő Belgiumban található, Brüsszeltől mindössze 15 kilométerre. Szerencsére az erdő azért manapság is elég nagy, éppen ezért érdemes a látogatás előtt megtekinteni a hivatalos weboldalt, ahol le lehet töltetni egy digitális túratérképet is.

A kirándulás során a Bluebell-ösvényt kell követni, ugyanis ez vezet az erdő szívébe. Az utak szerencsére könnyedén követhetők, és kitűnően ráláthatunk a virágokra. Fontos tudni, hogy nem szabad letérni az ösvényről, mivel a virágok közötti séta megakadályozhatja a virágokat abban, hogy a következő évben növekedjenek, virágozzanak!

Nagyon jó érzés lehet átfutni a kék virágcsoda közepén, de annyit nem ér, hogy megsemmisítsük a jövő évi színpompát. Sokat gondoltak a turistákra, ezért rengeteg lehetőség van arra, hogy közeli képeket készítsünk a növénytengerről anélkül, hogy lemenjünk az útról. A következő oldalon további részletek várnak rátok, érdemes lapozni egyet! 

Forrás: Fotók: Schutterstock

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

elgyomosodás

természetes v. féltermészetes növénytársulások degradációja, aminek következménye a... Tovább

52/2006. (VII. 17.) FVM rendelet

a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv alapján a központi költségvetés, valamint az Európai... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek