Áfa: marad az eredeti kormányjavaslat

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A kormány úgy határozott, hogy marad az Új egyensúly programjában megfogalmazott indítvány, vagyis az eredeti javaslatnak megfelelően az általános forgalmi adó (áfa) középső kulcsát emelik 15-ről 20 százalékra, és nem osztják meg az emelést a középső és a felső kulcs között.
Áfa: marad az eredeti kormányjavaslat  20% mezőgazdaság, online marketing tanácsadás

Kérdése van? Tegye fel,  tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Az SZDSZ elvi okokból elvetette a felső kulcs emelését, ezért a koalíciós szerződésben foglaltaknak megfelelően kell eljárni, csak olyan módosítóindítványt lehet benyújtani, amely mindkét koalíciós partner egyetértését tükrözi - mondta Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. 
Így 1,5 százalékra emelik a munkavállalói járulékot is, ugyanis a tervezett 0,5 százalékpontos emelés visszavonására a két áfakulcs együttes emeléséből származó 30 milliárd forintos többletbevétel adott volna lehetőséget. 

 

Megfontolták a javaslatot 


Gál J. Zoltán hangsúlyozta: a kormány képviselője az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén világos mandátum képviseletére kapott felhatalmazást, arra, hogy a miniszterelnök eredeti bejelentésével összhangban nyitottságot mutasson minden olyan javaslatra, amely az Új egyensúly programjában megfogalmazott pénzügyi keretek, makropálya és bevételi, illetve kiadási számok keretein belül marad. 
Ezen kereteknek megfelel az áfakulcsok olyan változtatása, amely a 15 százalékos kulcsot 17-re, a 20 százalékost pedig 23 százalékra emelné. A kormányzati mandátum szerint a kormány késznek mutatkozott ennek a javaslatnak az érdemi megfontolására, ez történt meg a mai kormányülésen - mondta az államtitkár. Kiderült, hogy az MSZP és az MSZP által delegált miniszterek a szolidaritási és a szociális szempontok alapján az OÉT ülésén megfogalmazott javaslatot elfogadhatónak tartják, ugyanakkor az SZDSZ kedd esti döntésével ezt a javaslatot szintén elvi megfontolásokból egyértelműen elvetette. 


Pontatlan volt a fogalmazás 

Az államtitkár elmondta továbbá: az OÉT keddi ülésén elhangzott kormányzati álláspont pontatlanul volt megfogalmazva, emiatt a miniszterelnök figyelmeztette a kormányt az ülésen képviselő államtitkárt. 
 

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdeti? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: www.magyarorszag.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

hallószerv

a levegőrezgések, a hanghullámok érzékelésére képes szerv. A ->gerincesekben az... Tovább

elektroforézis

a töltéssel rendelkező makromolekuláknak és kolloid részecskéknek (pl. fehérjéknék) az a... Tovább

Tovább a lexikonra