Mozivásznon hódító kisállatok - Neked ki a kedvenc?

hirdetes

5+1 szőrös kistestű állat, ami a mozivásznakat is meghódította

SFV, ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hogy mi a közös a vöröspandában, a mosómedvében, a mókusban, a lajhárban, a nyúlban és a motkányban? Naná, hogy az, hogy mind hősként taroltak a kedvenc rajzfilmjeinkben!

Hős kisállatok

No.1. A Turning Red és a vöröspandák


Néhány hónapja jelent meg elsőként a mozivásznakon a Trning Red, avagy a Pirula Panda, melynek a főszereplője egy kislány, aki képes vöröspandává változni, a hangulatingadozásinak köszönhetően. (Nem mellesleg a rajzfilmben a vöröspanda egy vallás központi szimbóluma, totemállata is.) Azon túl, hogy a rajzfilm iszonyatosan aranyos és könnyen válhat a gyerekek kedvencévé, a felnőttek számára is sok érdekességet, izgalmat tartogat. A Pirula Panda ugyanis a tinédzserkori változások metaforája, amiben a családi kapcsolatok is rendkívül fontos szerepet kapnak.


No.2. Mosómedvék: Pocahontas és Túl a sövényen


Bár a Pocahontasnak jócskán csak mellékszereplője Meeko, a modómedve, aligha van olyan néző, akinek nem csaltak mosolyt az arcára a pimasz kis szőrmók megmozdulásai és haspóksága. Már csak ez alapján is a szívünk csücskeivé válhatnának a mosómedvék, de hát, ha valaki emlékszik a Túl a sövényen című rajzfilmre, és annak főszereplőjére, Stiklire… akkor annak az embernek garantáltan nincs szíve haragudni a kis kukabúvár mindenevőkre még akkor sem, ha teljes felfordulást okoznak.

hirdetes


No.3. A lajhárok, a Jégkorszak és a Croodék


Ha azt mondom, hogy Sid, Neked is a füledben cseng Geszti Péter hangja, ahogyan azt mondja: „Na de Manny!”? Akkor biztosan megvan az az érzés is, amikor nem tudod eldönteni, hogy borzasztóan imádsz, vagy éppen gyűlölsz egy karaktert. Persze, ha mindezek után találkozol Övvel, a Croodék lajhárával, aki valóban övként funkcionál, egyből megenyhül a szíved és tudod: imádod a lajhárokat.


No.4. A nyulak és sok rajzfilm, de főleg a Zootropolis


A nyuszikból irtócuki rajzfilmkaraktereket lehet csinálni, sőt, olykor még főgonoszokat is: lásd a Pirosszkát vagy a Kiskedvencek titkos életét. Na de olyat, amilyet a Zootropolis (vagy Zootopia) tudott, kevés rajzfilm tud. Judy Hopps valódi hős mind a gyermekek, mind a felnőttek szemében és kitűnő példát mutat arra, milyen is a példaértékű értékrend egy társadalomban, és milyen is az igazán kitartó hős.


No.5. Mókusok a Chip és Dale-en túl a Pirosszkában és a Mogyoró melóban


Ugye Te is emlékszel a Disney két testvérmókusára, Chipre és Dalere, akik napjainkban már újraanimálva hódítják meg a tévéképernyőt? Nos, nem ők voltak az utolsó mókusok, akik azóta taroltak a vásznon. Hiszen saját filmet kaptak a pofazacskós rágcsálók a Mogyorómelóval , valamint emlékezetes és szórakoztató mellékszerepet alakított Hami a Túl a sövényenben, és a PiROSSZka kávéfüggő mókusát is aligha ki tudjuk verni a fejünkből.

hirdetes


No.5+1. A MOTKÁNY


Bár a motkány, azaz a karfogú mókus nagy valószínűséggel nem egy létező állat, azonban a mozivásznak egyik legnagyobbat alakító karaktere. Olyannyira mellékszereplő, hogy még a filmek cselekményén is kívül esik, mégis annyira imádta és imádja mindenki, hogy a Jégkorszak franchise arcává vált anélkül, hogy valaha egy büdös szót is szólt volna.
Bónusz, hogy ha motkány valóban létezett volna, mára már tuti felfedezzük, ugyanis a kardfogainak pusztán annyi valós haszna volt a rajzfilmben is, hogy azokat jégvágónak tudta használni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-01-31

Gyomirtás vegyszermenetesen – irtsunk sóval!

Sok kertész számára fontos a vegyszermentes gyomirtás, hisz így a környezetünket is óvjuk vele: ehhez mutatunk egy nagyon jó tippet ami segíthet neked!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

Építsünk raklapból epertartót - csodásan mutat!

Csodálatos, hétvégi DIY projekt az epreid számára, amiket lassan de biztosan már lehet ültetni, gondozni: építsünk raklapból virágtartót az epreknek!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-02-03

Mi az a BARF etetés - jót tesz a kutyámnak?

Egyre gyakrabban halljuk a BARF szót, mint kutya diétát: de mi a lényege és vajon minden kutya számára hasznos? A cikkben kiderül minden információ a BARF-ról!

2023-02-02

Tényleg tartalmazhatnak rovart a csomagolt élelmiszerek?

Ahogyan halad a világunk, nagyon úgy tűnik, hogy a rovar fehérje lehet a jövő proteinforrása, egyre többet hallani erről. Már a boltokban is találkozhatunk vele.

2023-02-01

Macska- és kutyabarát növények, melyek nem mérgeznek

Szeretnénk ügyelni kedvencünk biztonságára, főleg, ha növényein is vannak. Nem mindegy, mit választunk otthonunka: mutatjuk a biztosan nem mérgező virágokat!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

utak

a közlekedés és a forgalom lebonyolítására épített, kijelölt v. fenntartott köz-, ill.... Tovább

kémiai kötés

a különböző atomok kapcsolódási módja. Az elsőrendű kötések, nagy energiájú, stabil... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek