Mozivásznon hódító kisállatok - Neked ki a kedvenc?

5+1 szőrös kistestű állat, ami a mozivásznakat is meghódította

SFV, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Hogy mi a közös a vöröspandában, a mosómedvében, a mókusban, a lajhárban, a nyúlban és a motkányban? Naná, hogy az, hogy mind hősként taroltak a kedvenc rajzfilmjeinkben!

Hős kisállatok

No.1. A Turning Red és a vöröspandák


Néhány hónapja jelent meg elsőként a mozivásznakon a Trning Red, avagy a Pirula Panda, melynek a főszereplője egy kislány, aki képes vöröspandává változni, a hangulatingadozásinak köszönhetően. (Nem mellesleg a rajzfilmben a vöröspanda egy vallás központi szimbóluma, totemállata is.) Azon túl, hogy a rajzfilm iszonyatosan aranyos és könnyen válhat a gyerekek kedvencévé, a felnőttek számára is sok érdekességet, izgalmat tartogat. A Pirula Panda ugyanis a tinédzserkori változások metaforája, amiben a családi kapcsolatok is rendkívül fontos szerepet kapnak.


No.2. Mosómedvék: Pocahontas és Túl a sövényen


Bár a Pocahontasnak jócskán csak mellékszereplője Meeko, a modómedve, aligha van olyan néző, akinek nem csaltak mosolyt az arcára a pimasz kis szőrmók megmozdulásai és haspóksága. Már csak ez alapján is a szívünk csücskeivé válhatnának a mosómedvék, de hát, ha valaki emlékszik a Túl a sövényen című rajzfilmre, és annak főszereplőjére, Stiklire… akkor annak az embernek garantáltan nincs szíve haragudni a kis kukabúvár mindenevőkre még akkor sem, ha teljes felfordulást okoznak.


No.3. A lajhárok, a Jégkorszak és a Croodék


Ha azt mondom, hogy Sid, Neked is a füledben cseng Geszti Péter hangja, ahogyan azt mondja: „Na de Manny!”? Akkor biztosan megvan az az érzés is, amikor nem tudod eldönteni, hogy borzasztóan imádsz, vagy éppen gyűlölsz egy karaktert. Persze, ha mindezek után találkozol Övvel, a Croodék lajhárával, aki valóban övként funkcionál, egyből megenyhül a szíved és tudod: imádod a lajhárokat.


No.4. A nyulak és sok rajzfilm, de főleg a Zootropolis


A nyuszikból irtócuki rajzfilmkaraktereket lehet csinálni, sőt, olykor még főgonoszokat is: lásd a Pirosszkát vagy a Kiskedvencek titkos életét. Na de olyat, amilyet a Zootropolis (vagy Zootopia) tudott, kevés rajzfilm tud. Judy Hopps valódi hős mind a gyermekek, mind a felnőttek szemében és kitűnő példát mutat arra, milyen is a példaértékű értékrend egy társadalomban, és milyen is az igazán kitartó hős.


No.5. Mókusok a Chip és Dale-en túl a Pirosszkában és a Mogyoró melóban


Ugye Te is emlékszel a Disney két testvérmókusára, Chipre és Dalere, akik napjainkban már újraanimálva hódítják meg a tévéképernyőt? Nos, nem ők voltak az utolsó mókusok, akik azóta taroltak a vásznon. Hiszen saját filmet kaptak a pofazacskós rágcsálók a Mogyorómelóval , valamint emlékezetes és szórakoztató mellékszerepet alakított Hami a Túl a sövényenben, és a PiROSSZka kávéfüggő mókusát is aligha ki tudjuk verni a fejünkből.


No.5+1. A MOTKÁNY


Bár a motkány, azaz a karfogú mókus nagy valószínűséggel nem egy létező állat, azonban a mozivásznak egyik legnagyobbat alakító karaktere. Olyannyira mellékszereplő, hogy még a filmek cselekményén is kívül esik, mégis annyira imádta és imádja mindenki, hogy a Jégkorszak franchise arcává vált anélkül, hogy valaha egy büdös szót is szólt volna.
Bónusz, hogy ha motkány valóban létezett volna, mára már tuti felfedezzük, ugyanis a kardfogainak pusztán annyi valós haszna volt a rajzfilmben is, hogy azokat jégvágónak tudta használni.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-21

Így védd a kerted a katicabogarak segítségével

Fedezd fel, hogyan védd meg kerted természetes módon katicabogarak segítségével! Tanuld meg, hogyan vonzd be és tartsd meg ezeket a hasznos rovarokat.

2024-06-21

Kullancs a bőr alatt: így vedd észre a leghamarabb!

A kullancscsípés felismerése sajnos nem egyszerű, mivel nem okoz azonnali viszketést. Ismerd fel a jeleket időben és tudd meg, mit tehetsz a csípés ellen!

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-14

Te tudtad miért használnak füstölőt a méhészek? - A méhek füstölése

A méhészek által gyakran használt eszköz a füstölő, hiszen a méhek füstölése nagyon fontos, hogy fenntartható legyen a méhészet, és a méhek jól érezzék magukat.

2024-06-16

14 ritka cicafajta, amik biztosan levesznek a lábadról

Az összes cica nagyon cuki, aki létezik a világon, de cicaszeretőként érdekelhetnek a ritkább cicafajták is. Most 14 ritka cicafajtát ismerhetsz meg...

2024-06-14

A pulykatartás előnyei és hátrányai - Ezeket vesd össze, ha pulykákat szeretnél tartani

A baromfiudvar nemcsak a csirkék tartását jelentheti. Ugyanúgy tarthatunk akár pulykákat is. Most a pulykatartás előnyeit és hátrányait ismerheted meg.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kémiai kötés

a különböző atomok kapcsolódási módja. Az elsőrendű kötések, nagy energiájú, stabil... Tovább

Budakörnyéki Földhivatal

Földhivatal Közszolgáltató Hétfõ, Szerda: 08:30 - 16:00, Péntek: 08:30 - 12:00 Cím:... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek