Mozivásznon hódító kisállatok - Neked ki a kedvenc?

hirdetes

5+1 szőrös kistestű állat, ami a mozivásznakat is meghódította

SFV, ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Hogy mi a közös a vöröspandában, a mosómedvében, a mókusban, a lajhárban, a nyúlban és a motkányban? Naná, hogy az, hogy mind hősként taroltak a kedvenc rajzfilmjeinkben!

Hős kisállatok

No.1. A Turning Red és a vöröspandák


Néhány hónapja jelent meg elsőként a mozivásznakon a Trning Red, avagy a Pirula Panda, melynek a főszereplője egy kislány, aki képes vöröspandává változni, a hangulatingadozásinak köszönhetően. (Nem mellesleg a rajzfilmben a vöröspanda egy vallás központi szimbóluma, totemállata is.) Azon túl, hogy a rajzfilm iszonyatosan aranyos és könnyen válhat a gyerekek kedvencévé, a felnőttek számára is sok érdekességet, izgalmat tartogat. A Pirula Panda ugyanis a tinédzserkori változások metaforája, amiben a családi kapcsolatok is rendkívül fontos szerepet kapnak.


No.2. Mosómedvék: Pocahontas és Túl a sövényen


Bár a Pocahontasnak jócskán csak mellékszereplője Meeko, a modómedve, aligha van olyan néző, akinek nem csaltak mosolyt az arcára a pimasz kis szőrmók megmozdulásai és haspóksága. Már csak ez alapján is a szívünk csücskeivé válhatnának a mosómedvék, de hát, ha valaki emlékszik a Túl a sövényen című rajzfilmre, és annak főszereplőjére, Stiklire… akkor annak az embernek garantáltan nincs szíve haragudni a kis kukabúvár mindenevőkre még akkor sem, ha teljes felfordulást okoznak.

hirdetes


No.3. A lajhárok, a Jégkorszak és a Croodék


Ha azt mondom, hogy Sid, Neked is a füledben cseng Geszti Péter hangja, ahogyan azt mondja: „Na de Manny!”? Akkor biztosan megvan az az érzés is, amikor nem tudod eldönteni, hogy borzasztóan imádsz, vagy éppen gyűlölsz egy karaktert. Persze, ha mindezek után találkozol Övvel, a Croodék lajhárával, aki valóban övként funkcionál, egyből megenyhül a szíved és tudod: imádod a lajhárokat.


No.4. A nyulak és sok rajzfilm, de főleg a Zootropolis


A nyuszikból irtócuki rajzfilmkaraktereket lehet csinálni, sőt, olykor még főgonoszokat is: lásd a Pirosszkát vagy a Kiskedvencek titkos életét. Na de olyat, amilyet a Zootropolis (vagy Zootopia) tudott, kevés rajzfilm tud. Judy Hopps valódi hős mind a gyermekek, mind a felnőttek szemében és kitűnő példát mutat arra, milyen is a példaértékű értékrend egy társadalomban, és milyen is az igazán kitartó hős.


No.5. Mókusok a Chip és Dale-en túl a Pirosszkában és a Mogyoró melóban


Ugye Te is emlékszel a Disney két testvérmókusára, Chipre és Dalere, akik napjainkban már újraanimálva hódítják meg a tévéképernyőt? Nos, nem ők voltak az utolsó mókusok, akik azóta taroltak a vásznon. Hiszen saját filmet kaptak a pofazacskós rágcsálók a Mogyorómelóval , valamint emlékezetes és szórakoztató mellékszerepet alakított Hami a Túl a sövényenben, és a PiROSSZka kávéfüggő mókusát is aligha ki tudjuk verni a fejünkből.

hirdetes


No.5+1. A MOTKÁNY


Bár a motkány, azaz a karfogú mókus nagy valószínűséggel nem egy létező állat, azonban a mozivásznak egyik legnagyobbat alakító karaktere. Olyannyira mellékszereplő, hogy még a filmek cselekményén is kívül esik, mégis annyira imádta és imádja mindenki, hogy a Jégkorszak franchise arcává vált anélkül, hogy valaha egy büdös szót is szólt volna.
Bónusz, hogy ha motkány valóban létezett volna, mára már tuti felfedezzük, ugyanis a kardfogainak pusztán annyi valós haszna volt a rajzfilmben is, hogy azokat jégvágónak tudta használni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-28

Felkészültél a több centis hóra? Ilyen hatással lesz a kertben telelő növényeidre!

Készüljünk fel a hóesésre és a hideg hónapokra, hogy tavasszal virágba boruljon a kertünk, és az egész évben élvezhessük a növények szépségét.

2023-11-28

Pingvinekkel sétálhatunk a Jászberényi Állatkertben mindennap!

A Jászberényi Állatkertben elindult a pingvinséta, amely egyedülálló lehetőséget teremt a természet varázsának közvetlen megélésére és a madarak természetes viselkedésének megismerésére!

2023-11-28

Ugye fent van a téli gumi? - nagy havazásokra kell számítanunk a héten

Lehet, hogy idén akár fehér karácsonyunk is lesz, hiszen már most a december beköszöntével számíthatunk havazásokra, egyelőre csak a középhegység területén!

2023-11-28

A Balaton legújabb fesztiváljára rengeteg embert várnak jövőre

Rendkívüli új fesztivál nyitja meg a kapuit a Balatonnál jövő márciusban, ahova már most rengeteg vedéget jósolnak a szervezők és a résztvevők. Ismerd meg a TASTE BALATON fesztivál!

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

2023-11-16

Fedezd fel Európa egyetlen hajóval megközelíthető adventi vásárát Bajorországban!

Bajorország mélyén, a Chiemsee tó kristálytiszta vizein rejtőzik egy különleges sziget, ahol Európa egyetlen hajóval megközelíthető különleges adventi vására

2023-11-27

A kutya nem fázik télen? 10 szabály, amit be kell tartania minden gazdinak télen

Ez a hideg a kutyákat is megviseli, és nincs igaza annak, aki azt állítja, hogy négylábú barátainknak ez meg sem kottyan, nekik ki kell bírniuk mindent!

2023-11-16

Készíts otthon tökéletes sült gesztenyét, úgy ahogyan az adventi árusok csinálják!

Az igazán finom sült gesztenye titka az alapanyagok frissességében rejlik. De még mire kell odafigyelned? Készíts sült gesztenyét az adventi árusok tippjeivel

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

oxigén (O)

a —>periódusos rendszer VI. a. csoportjába tartozó színtelen, szagtalan, vízben... Tovább

állattan (zoológia)

a biol.-nak az állatokkal kapcsolatos ismereteket összefoglaló, rendszerező tudományága.... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek