Jégtemplom Magas-Tátrában 2023: Csodálatos Jégtemplomot építettek a Magas-Tátrában, ingyenes a belépés

hirdetes

Csodálatos Jégtemplomot építettek a Magas-Tátrában

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A Magas Tátra egy annyira varázslatos hely, amit még inkább varázslatosság tesznek az ott található csodás helyek, építmények, mint például a Jégtemplom is, ami november 17-én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

Jégtemplom Magas-Tátrában 2023

Megnyílt a Jégtemplom a Magas-Tátrában

A Westminsteri apátság formavilágából kiindulva építették meg idén a tarajkai jégpalotát a magas Tátra csodaszép lankái tetején. Már meg is nyitotta a kapuit az építmény, ami kívül, belül csodálatos, és a tervek szerint egészen 2024. áprilisig látogatható lesz. A tátrai jégtemplom minden évben újabb és újabb formavilággal, mesés alkotással örvendezteti meg a látogatókat. A jégtömbökből mindig csodás látvány épül. Idén a Westminsteri apátság adta az ihletet, ami II. Erzsébet brit királynő 2008. októberi tarajkai látogatásának állít dicső emléket. Nagyon szép lett az alkotás, ami egy 25 méteres átmérőjű kupolában található, monumentalitásáról az is tanúskodik, hogy 1800 jégtömböt és 225 tonna jeget használtak fel hozzá. Érdemes megnézni közelről, és belülről is.

hirdetes

Csodás Jégtemplomot faragtak a Magas-Tátrában

Adam Bakoš jégszobrászművész vezette az alkotó csapatot, akik ezt a csodás művet készítették. A munkálatokban nemcsak szlovák, hanem lengyel, cseh, és német jégszobrászok is részt vettek, az eredmény pedig egyszerűen szavakkal kifejezhetetlen. Nem véletlenül titkolták egészen a megnyitó napjáig, hogy mi készül a hegyek között. Minden nap látogatható a Jégtemplom egészen áprilisig 9.00 órától 16.15. A belépés mindenki számára ingyenes! Ráadásul nemcsak meglátogatni lehet a helyet, hanem még koncerteket is adnak itt, a szezon folyamán 12-t is. 

Hogyan lehet megközelíteni a tátrai Jégtemplomot?

Te is kedvet kaptál ennek a csodás Jégtemplomnak a meglátogatásához? Nem csodáljuk, hiszen tényleg nagyon egyedi műalkotás, amivel nem lehet minden sarkon találkozni, ráadásul minden évben mást építenek, így nagyon egyedi is. Vagy most megnézed, vagy lemaradt a Westminsteri apátságot idéző Jégtemplom látványáról. Hol találod, hogyan tudsz odáig eljutni? Ótátrafüred közelében található ez a mesés hely. A Jégtemplomot a leírás szerint gyalogosan (kiépített túraútvonal vezet oda), vagy kiépített siklóvonattal lehet megközelíteni Ótátrafüredből. A helyiek szerinte eltéveszthetetlen. Egyébként a Jégtemplom nyitása egyben a szezon kezdetét is jelenti a Magas-Tátrában, már megkezdték a pályák hóágyúzását, hamarosan indul a síszezon is itt, ha minden jól megy, akkor Csorba-tó mellett december 9-én, Tátralomnicon pedig december 16-án.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-01-02

Agrárminisztérium: újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás, ezek a feltételek

A szőlősgazdáknak 2024. január 4-től ismét lehetőségük nyílik a támogatási kérelmek benyújtására a szőlő szerkezetátalakítási támogatás keretében.

2024-02-05

Igazi mesevilág: Ezek Európa legszebb virágfesztiváljai 2024 tavaszán

Mutatjuk Európa legszebb virágfesztiváljait 2024 tavaszára. Te hallottál mer ezekről a nagyszabású rendezvényekről? Meseszépek, mi választani sem tudnánk!

2024-01-19

A fehér tündérrózsa lett az év vadvirága

Az Év Vadvirága szavazás győztese a fehér tündérrózsa lett. A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a hazánkban élő ritka növényfajokat.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-01-03

Ennek az 5 népszerű növénynek a magját már januárban el kell vetned

Vannak növények, melyeknek magjait már most el kell vetni, hogy később élvezni tudjuk a virágot, vagy termést. Januárban ültetendő virágokat mutatunk.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

oszteóma (osteoma)

a csontszövet (—>támasztószövet) jóindulatú —>daganata. Tovább

fajtaatalakító keresztezés

—>sertéstenyésztési eljárások, —>szarvasmarha-tenyésztési eljárások,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Talajművelés Ünnep