Vár mindenkit a húsvéti tulipánszüret

hirdetes

Húsvéti tulipánszüret vár a Balatonnál!

Szélesi Ferenc - Főkertész

2020-ban már negyedik alkalommal rendezik meg Kőröshegyen Magyarország kedvenc tulipánszüretét, összesen 176 000 tulipán várja az idelátogatókat, nézzük a részleteket! 

A húsvéti tulipánszüret mindenkit vár

Húsvéti tulipánszüret Kőröshegyen

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a különleges tulipánszüret, a szervezők minden évben újult erővel vetik bele magukat a tavaszba. Idén is kitettek magukért, ugyanis a tavalyi virágmennyiség több mint másfélszeresét, tehát körülbelül 176 000 tulipánt ültettek el. 

A húsvéti tulipánszüret időpontja

2020. április 9. és 13. (csütörtök és hétfő között) reggel 9 órától este 17 óráig tart nyitva a Kőröshegyi Levendulás. Fontos tudni, hogy egyéb napokon zárva lesznek, előkészületi munkák miatt. A szervezők kijelentették, hogy nem garantálni azt, hogy mindenkinek jusson virág, mivel a tulipánok életciklusát nem ők irányítják. Viszont mindent megtesznek azért, hogy minél több ember otthonát díszíthesse a kőröshegyi tulipán, ezért minden reggel fognak posztolni, a sorokat pedig szakaszosan fogják megnyitni. 

hirdetes

Fontos tudnivalók a húsvéti tulipánszürettel kapcsolatban

A szervezők 500 forint letéti díj ellenében biztosítanak éles metszőollót a helyszínen, amit haza is lehet vinni, de vissza is lehet vinni, a pénz visszajár. A tulipánszürethez egyedi kosarakat és vödröket kínálnak, melyen nagyon mutatósak, praktikusak és szép emlékként meg is maradnak. 

Tudnivalók a Kőrőshegyi Levendulásról

A birtok Budapesttől 125 kilométerre fekszik, a Kőröshegyen – a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett kell bekanyarodni, egy keskeny murvás út végéig kell haladnunk. Nem lehet eltéveszteni, az út ki van táblázva. A bevezető út két hatalmas, nagyjából 600 férőhelyes parkolóhoz visz, melyek a bejáratnál vannak.

hirdetes

A birtok kutyabarát, sok szeretettel fogadják a pórázon kísért kutyusokat is. Érdemes piknikfelszerelést és plédet vinnünk, jó idő esetén igazi piknikhangulat vár, ráadásul a birtokról csodálatos, egyedülálló kilátás nyílik a Balatonra. További részleteket és fontos tudnivalókat az esemény Facebook-oldalán találhattok! 

Ben Scherjon képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


izzadmány

a gyulladás folyamán a vérerekből kilépett nagy fehérjetartalmú, zavaros, a szöveteket... Tovább

takarékos művelés (minimum tillage)

a —>talajművelés meneteinek lehető összevonása a talajtiprás, szerkezetrombolás... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek