Vár mindenkit a húsvéti tulipánszüret

Húsvéti tulipánszüret vár a Balatonnál!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

2022-ben már hatodik alkalommal rendezik meg Kőröshegyen Magyarország kedvenc tulipánszüretét, összesen 176 000 tulipán várja az idelátogatókat, nézzük a részleteket! 

A húsvéti tulipánszüret mindenkit vár

Húsvéti tulipánszüret Kőröshegyen

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a különleges tulipánszüret, a szervezők minden évben újult erővel vetik bele magukat a tavaszba. Idén is kitettek magukért, ugyanis a tavalyi virágmennyiség több mint duplája, közel félmillió tulipán várja a vendégeket új területeken,és új fotós elemeket is kihelyeztek.

A húsvéti tulipánszüret időpontja

2022. április 13. és 24. (szerda és a rákkövetkező vasárnap között) hétköznap reggel 10:00 órától 18:00 óráig és hétvégén reggel 9 órától este 17 óráig tart nyitva a Kőröshegyi Levendulás. Fontos tudni, hogy egyéb napokon zárva lesznek, előkészületi munkák miatt. A szervezők kijelentették, hogy nem garantálni azt, hogy mindenkinek jusson virág, mivel a tulipánok életciklusát nem ők irányítják. Viszont mindent megtesznek azért, hogy minél több ember otthonát díszíthesse a kőröshegyi tulipán, ezért minden reggel fognak posztolni, a sorokat pedig szakaszosan fogják megnyitni. 

Fontos tudnivalók a húsvéti tulipánszürettel kapcsolatban

A szervezők 500 forint letéti díj ellenében biztosítanak éles metszőollót a helyszínen, amit haza is lehet vinni, de vissza is lehet vinni, a pénz visszajár. A tulipánszürethez egyedi kosarakat és vödröket kínálnak, melyen nagyon mutatósak, praktikusak és szép emlékként meg is maradnak. 

Tudnivalók a Kőrőshegyi Levendulásról

A birtok Budapesttől 125 kilométerre fekszik, a Kőröshegyen – a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett kell bekanyarodni, egy keskeny murvás út végéig kell haladnunk. Nem lehet eltéveszteni, az út ki van táblázva. A bevezető út két hatalmas, nagyjából 600 férőhelyes parkolóhoz visz, melyek a bejáratnál vannak.

A birtok kutyabarát, sok szeretettel fogadják a pórázon kísért kutyusokat is. Érdemes piknikfelszerelést és plédet vinnünk, jó idő esetén igazi piknikhangulat vár, ráadásul a birtokról csodálatos, egyedülálló kilátás nyílik a Balatonra. További részleteket és fontos tudnivalókat az esemény Facebook oldalán találhattok! 

Ben Scherjon képe a Pixabay -en.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-03-26

Tavaszi tuja mosás: 5 fontos lépés a betegségek elkerüléséhez

Fedezze fel az 5 legfontosabb lépést a tuják tavaszi ápolásához: így óvhatja meg növényeit a kártevőktől és betegségektől! Így egész évben egészségesek maradnak.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-03-26

Ültessünk kálát tavasszal, és gyönyörködjünk benne őszig!

Március végén vagy áprilisban ültessük el a csodálatos kála virágot, amiben, ha megfelelően gondozunk egészen őszig gyönyörködhetünk, mutatjuk, mi a trükkje neki!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-03-26

A tavasz dalnoka: 5 érdekes tény a barátposzátáról

Fedezd fel az 5 legérdekesebb tényt a barátposzáta madárról: történelmi hátterük, táplálkozási szokásaik, társas viselkedésük, hosszú vándorlásaik történetével!

2024-05-21

Így alakítottam ki kerti tavat egy dézsából egyszerűen

Alakíts ki kerti tavat te is egyszerűen dézsából: mutatom a legjobb tippeket és tanácsokat hozzá, dobd fel kertedet ezzel az olcsó és egyszerű trükkel!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

orrfék és orrfogó

kisebb beavatkozásokhoz a sertés rögzítésére szolgáló eszközök. Az orrfék kender- v.... Tovább

Ledec (S 2263)

Cukorrépa Cél: rizománia toleráns Leírás:Monogerm, diploid hibrid, a csíranövény... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Húsvét Húsvéti programok