Vár mindenkit a húsvéti tulipánszüret

hirdetes

Húsvéti tulipánszüret vár a Balatonnál!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

2022-ben már hatodik alkalommal rendezik meg Kőröshegyen Magyarország kedvenc tulipánszüretét, összesen 176 000 tulipán várja az idelátogatókat, nézzük a részleteket! 

A húsvéti tulipánszüret mindenkit vár

Húsvéti tulipánszüret Kőröshegyen

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a különleges tulipánszüret, a szervezők minden évben újult erővel vetik bele magukat a tavaszba. Idén is kitettek magukért, ugyanis a tavalyi virágmennyiség több mint duplája, közel félmillió tulipán várja a vendégeket új területeken,és új fotós elemeket is kihelyeztek.

A húsvéti tulipánszüret időpontja

2022. április 13. és 24. (szerda és a rákkövetkező vasárnap között) hétköznap reggel 10:00 órától 18:00 óráig és hétvégén reggel 9 órától este 17 óráig tart nyitva a Kőröshegyi Levendulás. Fontos tudni, hogy egyéb napokon zárva lesznek, előkészületi munkák miatt. A szervezők kijelentették, hogy nem garantálni azt, hogy mindenkinek jusson virág, mivel a tulipánok életciklusát nem ők irányítják. Viszont mindent megtesznek azért, hogy minél több ember otthonát díszíthesse a kőröshegyi tulipán, ezért minden reggel fognak posztolni, a sorokat pedig szakaszosan fogják megnyitni. 

hirdetes

Fontos tudnivalók a húsvéti tulipánszürettel kapcsolatban

A szervezők 500 forint letéti díj ellenében biztosítanak éles metszőollót a helyszínen, amit haza is lehet vinni, de vissza is lehet vinni, a pénz visszajár. A tulipánszürethez egyedi kosarakat és vödröket kínálnak, melyen nagyon mutatósak, praktikusak és szép emlékként meg is maradnak. 

Tudnivalók a Kőrőshegyi Levendulásról

A birtok Budapesttől 125 kilométerre fekszik, a Kőröshegyen – a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett kell bekanyarodni, egy keskeny murvás út végéig kell haladnunk. Nem lehet eltéveszteni, az út ki van táblázva. A bevezető út két hatalmas, nagyjából 600 férőhelyes parkolóhoz visz, melyek a bejáratnál vannak.

hirdetes

A birtok kutyabarát, sok szeretettel fogadják a pórázon kísért kutyusokat is. Érdemes piknikfelszerelést és plédet vinnünk, jó idő esetén igazi piknikhangulat vár, ráadásul a birtokról csodálatos, egyedülálló kilátás nyílik a Balatonra. További részleteket és fontos tudnivalókat az esemény Facebook oldalán találhattok! 

Ben Scherjon képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-03-31

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot!

2022-03-24

Nincs Húsvét barka nélkül – mi a barka, milyen fajtái vannak és mikor virágzik?

Ha Húsvétról beszélünk, mindenki asztalán ott díszeleg a barka. De mi is a barka és miért köthető a húsvéthoz? Tudj meg többet cikkünkből a barka eredetéről!

2022-03-24

Tavaszi kopogtató inspirációk

A virágok és a tavasz lelkünket is táplálják, így hoztam pár inspirációs ötletet ajtókopogtatókhoz, amivel tavaszi hangulatba öltöztetheted otthonodat könnyedén.

2019-04-15

Mézgásodás a gyümölcsfákon – Ezt jelenti, és ezt kell tenned!

A mézgásodás megjelenése sok esetben utalhat arra, hogy a fának szüksége van növényvédelmi beavatkozásra. Most nézzük, mik okozhatják a mézgásodást növényednél.

2016-05-18

Régi hordó felhasználása a kertben

Szinte minden háznál lehet találni egy régi boroshordót, szerencsére van pár tökéletes megoldás arra, hogy felhasználhassuk ezt a szép kis hordót. Meg is mutatjuk, hogyan!

2022-04-05

Fél óra alatt elkészül a legfinomabb húsvéti tojáslikőr- íme a recept

Egy mennyi, hagyományos húsvéti tojáslikőr receptet mutatunk nektek, ami sokkal, de sokkal jobb, mint a bolti, és az elkésztése sem tart tovább egy fél óránál!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

géncentrum

bizonyos növényfajok feltételezett keletkezési helye, ahol azok a legnagyobb formagazdagságban... Tovább

ebtippan (Agrostis canina L.)

a ->pázsitfüvek család tagja. Tűlevelei széles fonalúak, toklásza szálkás. Lápos, sovány... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Húsvét Húsvéti programok