I. Soponyi Medvehagyma Fesztivál különleges tavaszi programokkal

hirdetes

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Elérkezett a medvehagyma szezon, így az erdőinkben sétálva könnyen rálelhetünk, ha nyitott szemmel járunk. Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot! 

medvehagyma fesztivál - tavaszi medvehagyma fesztivál

Megrendezésre kerül az I. Medvehagyma Fesztivál Soponyban


2022. április 16-án kerül megrendezésre, idén először a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. által a Soponyai Medvehagyma Fesztivál. A fesztiválnak az Ökoturisztikai Központ biztosítja a helyszínt, egy csodálatos erdős és tavas környezetben Soponyán. A város nevét már hallhattuk, hiszen évek óta ad otthont más fesztiváloknak is, mint például a híres Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál, amit szintén a VADEX szervez, idén már 15. alkalommal. Soponya erdői azonban nem csak vadakban bővelkednek, gasztronómiai szempontból más értékes kincseket is rejteget az erdő. 


A szervezők kíséretében medvehagyma-gyűjtő túrákon vehetünk részt, de nem csak a hagyma miatt érdemes ellátogatni a helyszínre a húsvéti hosszúhétvégén, ugyanis számos más programmal készülnek a látogatóknak. Kipróbálhatjuk gasztronómiai tudásunkat workshopokon vagy a bemutatókon elleshetünk egy két trükköt, amit később tudunk alkalmazni a konyhában, majd körül nézhetünk a gasztrovásárban is. A kicsik sem fognak unatkozni a nekik kialakított erdei játszóházban és a színes programok mellett. A Fácános Vadászházban is programokkal várják az érdeklődőket, ahol a családbarát programok keretein belül lovaskocsin körbe járhatjuk a Sárvíz-völgyet, megismerkedhetünk a helyi borokkal és ételekkel, a gyerekek pedig részt vehetnek a húsvéti tojáskeresésen és az erdei iskola programjain.

hirdetes


Érdemes követni a Medvehagyma Fesztivál Facebook oldalát hogy napra kész információt szerezhessetek a programokkal kapcsolatban.

Légy elővigyázatos az erdőben!


A pandémiás korlátozások feloldásának ellenére jobb az elővigyázatosság és jobb ha néhány szabályt betartanunk, hogy mindenki biztonságosan szórakozhasson a fesztiválon:

  • Először is a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ha valaki már otthon sem érzi jól magát, akkor ne jöjjön el a rendezvényre, hiszen magunk és mások biztonsága a legfontosabb!
  • Víz és étel mindig legyen nálunk, valamint erdei túrához megfelelő öltözéket válasszunk. A higiéniai termékeket ne felejtsük ki a táskánkból, mint például a papír zsebkendő, kéztörlő, kézfertőtlenítő!
  • hirdetes
  • A közhasználati eszközök, mint a pad, asztal, korlát turistatábla, játékok, használatát követően ügyeljünk a higiéniai szabályok betartására. Csak is alapos kézmosás vagy fertőtlenítést követően nyúljunk arcunkhoz, szánkhoz, szemünkhöz.
  • Vigyünk magunkkal saját evőeszközt, kulacsot, poharat – Ne használjuk ezeket közösen, de semmiképp ne kérjünk kölcsön ilyen eszközöket másoktól, illetve a forrásoknál kerüljük a tenyérből ivást!

A higiéniás szabályok mellett, az alapvető erdő látogató szabályokat is illendő betartanunk, mint például a jelzett turistaútvonal követése vagy a kijelölt tűzrakóhely használata. Semmiképp se hagyjunk magunk után szemetet az erdőben és ne tegyünk kárt az élővilágban!


Ha kíváncsi vagy a részletes program leírásra kattints a következő oldalra!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-09

A húsvét legszebb éke: csüngő barkafűz ültetése, és gondozása- egyszerűbb, mint hinnéd

A csodás barkánál tökéletesebb növényt keresve sem lehetne találni, ami ennyire tökéletesen passzol a húsvéthoz. Hova, mikor ültess, hogyan gondozd? Mutatjuk!

2023-03-22

Húsvétozás Noszvajon – 2 napos ingyenes gyerekprogram a Noszvaji gazdaházban

Ha húsvétra keresel egy remek programot az egész családnak és a gyerekeknek, akkor nem is kell messzebb utaznotok 2023. húsvét hétvégéjén! Húsvét Noszvajon!

2023-03-22

5 kreatív kerti ötlet egyszerű raklapokkal- a raklap kerti felhasználása kreatívan

Nem gondoltad volna, milyen hasznos tud lenni egy raklap a kertben! Íme 5 mód a raklap kreatív kerti felhasználására, amit leesik majd az állad.

2023-03-23

Nő nem marad szárazon a Hollókői Húsvéti Fesztiválon idén sem! – Mutatjuk a gazdag 4 napos folklór programot!

Ha húsvét, akkor Hollókői Húsvéti Fesztivál, ami az életöröm és a hagyományok ünnepe! Nincs más hely Magyarországon, ahol a hagyományok így életre kelnének!

2023-03-21

Legjobb húsvéti programok a Balatonon – Húsvéti forgataggal, csobbanással, bortúrával és holdfénytúrával élvezhetjük a tavaszt a Balatonon

Rengeteg gyermek- és családiprogram vár minket 2023 áprilisában a Balaton körül – lesz itt nyuszi hopp locsolkodás és csobbanás a húsvéti vásári forgatagban!

2023-03-23

A régi nagy húsvéti kedvenc: csokoládés ostoros kalács recept

Puha tészta, rengeteg töltelék, fantasztikus íz: ez az ostoros kalács! Mindenképp készítsd el te is húsvétra, az biztos, hogy egy morzsa sem fog belőle maradni!

2023-03-23

9 gyönyörű húsvéti virág és a jelentésük

A húsvéthoz hagyományosan sok gyönyörű virág kapcsolódik, mindegyiknek megvan a maga egyedi jelentése. Tekintsd meg listánkat ezekről a csodálatos virágokról!

2023-03-20

Mutatjuk, hogyan építs magaságyást lépésről lépésre

Az magaságyás építése a kertben nagyszerű módja annak, hogy javítsd a talaj vízelvezetését, növeld a hozamot, és hogy rendezett kerti teret alakíts ki.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

igazságügyi állatorvostan

az állatorvos-tudomány ismereteit bizonyos jogi ismeretekkel ötvöző tudományág, amely azt... Tovább

magszárítás

az a kezelési mód, amellyel a nyersen, akár 30—35% nedvességtartalommal betakarított... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Húsvét Húsvéti programok Ünnep Zöldség