I. Soponyi Medvehagyma Fesztivál különleges tavaszi programokkal

hirdetes

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

ZH

Elérkezett a medvehagyma szezon, így az erdőinkben sétálva könnyen rálelhetünk, ha nyitott szemmel járunk. Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot! 

medvehagyma fesztivál - tavaszi medvehagyma fesztivál

Megrendezésre kerül az I. Medvehagyma Fesztivál Soponyban


2022. április 16-án kerül megrendezésre, idén először a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. által a Soponyai Medvehagyma Fesztivál. A fesztiválnak az Ökoturisztikai Központ biztosítja a helyszínt, egy csodálatos erdős és tavas környezetben Soponyán. A város nevét már hallhattuk, hiszen évek óta ad otthont más fesztiváloknak is, mint például a híres Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál, amit szintén a VADEX szervez, idén már 15. alkalommal. Soponya erdői azonban nem csak vadakban bővelkednek, gasztronómiai szempontból más értékes kincseket is rejteget az erdő. 


A szervezők kíséretében medvehagyma-gyűjtő túrákon vehetünk részt, de nem csak a hagyma miatt érdemes ellátogatni a helyszínre a húsvéti hosszúhétvégén, ugyanis számos más programmal készülnek a látogatóknak. Kipróbálhatjuk gasztronómiai tudásunkat workshopokon vagy a bemutatókon elleshetünk egy két trükköt, amit később tudunk alkalmazni a konyhában, majd körül nézhetünk a gasztrovásárban is. A kicsik sem fognak unatkozni a nekik kialakított erdei játszóházban és a színes programok mellett. A Fácános Vadászházban is programokkal várják az érdeklődőket, ahol a családbarát programok keretein belül lovaskocsin körbe járhatjuk a Sárvíz-völgyet, megismerkedhetünk a helyi borokkal és ételekkel, a gyerekek pedig részt vehetnek a húsvéti tojáskeresésen és az erdei iskola programjain.

hirdetes


Érdemes követni a Medvehagyma Fesztivál Facebook oldalát hogy napra kész információt szerezhessetek a programokkal kapcsolatban.

Légy elővigyázatos az erdőben!


A pandémiás korlátozások feloldásának ellenére jobb az elővigyázatosság és jobb ha néhány szabályt betartanunk, hogy mindenki biztonságosan szórakozhasson a fesztiválon:

  • Először is a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ha valaki már otthon sem érzi jól magát, akkor ne jöjjön el a rendezvényre, hiszen magunk és mások biztonsága a legfontosabb!
  • Víz és étel mindig legyen nálunk, valamint erdei túrához megfelelő öltözéket válasszunk. A higiéniai termékeket ne felejtsük ki a táskánkból, mint például a papír zsebkendő, kéztörlő, kézfertőtlenítő!
  • hirdetes
  • A közhasználati eszközök, mint a pad, asztal, korlát turistatábla, játékok, használatát követően ügyeljünk a higiéniai szabályok betartására. Csak is alapos kézmosás vagy fertőtlenítést követően nyúljunk arcunkhoz, szánkhoz, szemünkhöz.
  • Vigyünk magunkkal saját evőeszközt, kulacsot, poharat – Ne használjuk ezeket közösen, de semmiképp ne kérjünk kölcsön ilyen eszközöket másoktól, illetve a forrásoknál kerüljük a tenyérből ivást!

A higiéniás szabályok mellett, az alapvető erdő látogató szabályokat is illendő betartanunk, mint például a jelzett turistaútvonal követése vagy a kijelölt tűzrakóhely használata. Semmiképp se hagyjunk magunk után szemetet az erdőben és ne tegyünk kárt az élővilágban!


Ha kíváncsi vagy a részletes program leírásra kattints a következő oldalra!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2019-04-15

Mézgásodás a gyümölcsfákon – Ezt jelenti, és ezt kell tenned!

A mézgásodás megjelenése sok esetben utalhat arra, hogy a fának szüksége van növényvédelmi beavatkozásra. Most nézzük, mik okozhatják a mézgásodást növényednél.

2022-03-24

Tavaszi kopogtató inspirációk

A virágok és a tavasz lelkünket is táplálják, így hoztam pár inspirációs ötletet ajtókopogtatókhoz, amivel tavaszi hangulatba öltöztetheted otthonodat.

2022-03-24

Nincs Húsvét barka nélkül – mi a barka, milyen fajtái vannak és mikor virágzik?

Ha Húsvétról beszélünk, mindenki asztalán ott díszeleg a barka. De mi is a barka és miért köthető a húsvéthoz? Tudj meg többet cikkünkből a barka eredetéről!

2020-03-10

Húsvéti tulipánszüret vár a Balatonnál!

Vár mindenkit a húsvéti tulipánszüret idén is! Mikortól és hol tudtok tulipánt szüretelni? Cikkünkből kiderül a nagy tulipánszüret minden információja.

2022-02-24

Ilyet még nem láttál: az egész Alcsúti Arborétumot beborította a hóvirág

Az Egész Alcsúti Arborétumot hóvirág fedi, érdemes most megnézni, mert valami elképesztően szép látvány, még annak is, aki nem éppen rajong ezért a virágért

2022-02-28

Különleges dolgokat szimbolizálnak az esküvőn a virágok! - Ez a jelentésük az esküvői virágoknak

Mivel a legtöbb virág szimbolizál valamit, könnyű olyan esküvői csokrot alkotni, amely különleges jelentéssel bír, ha egy kicsit utánajárunk a dolgoknak.

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-05-31

Mit ültessek júniusban?

A június egy nagyszerű hónap a magok és fiatal palánták elültetésére, hiszen ekkorra már mind a levegő, mind pedig a talaj hőmérséklete biztonságos számukra.

További cikkek ebben a témában


talajfertőtlenítő szerek

a talajban levő, kárt okozó élőlények (—>-mikroorganizmusok, állatok) ellen használt... Tovább

makroklíma

nagy kiterjedésű (több ezer km2) terület feletti légtér éghajlata. A makroklíma állandó,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Húsvét Húsvéti programok Ünnep Zöldség