I. Soponyi Medvehagyma Fesztivál különleges tavaszi programokkal

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Elérkezett a medvehagyma szezon, így az erdőinkben sétálva könnyen rálelhetünk, ha nyitott szemmel járunk. Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot! 

medvehagyma fesztivál - tavaszi medvehagyma fesztivál

Megrendezésre kerül az I. Medvehagyma Fesztivál Soponyban


2022. április 16-án kerül megrendezésre, idén először a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. által a Soponyai Medvehagyma Fesztivál. A fesztiválnak az Ökoturisztikai Központ biztosítja a helyszínt, egy csodálatos erdős és tavas környezetben Soponyán. A város nevét már hallhattuk, hiszen évek óta ad otthont más fesztiváloknak is, mint például a híres Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál, amit szintén a VADEX szervez, idén már 15. alkalommal. Soponya erdői azonban nem csak vadakban bővelkednek, gasztronómiai szempontból más értékes kincseket is rejteget az erdő. 


A szervezők kíséretében medvehagyma-gyűjtő túrákon vehetünk részt, de nem csak a hagyma miatt érdemes ellátogatni a helyszínre a húsvéti hosszúhétvégén, ugyanis számos más programmal készülnek a látogatóknak. Kipróbálhatjuk gasztronómiai tudásunkat workshopokon vagy a bemutatókon elleshetünk egy két trükköt, amit később tudunk alkalmazni a konyhában, majd körül nézhetünk a gasztrovásárban is. A kicsik sem fognak unatkozni a nekik kialakított erdei játszóházban és a színes programok mellett. A Fácános Vadászházban is programokkal várják az érdeklődőket, ahol a családbarát programok keretein belül lovaskocsin körbe járhatjuk a Sárvíz-völgyet, megismerkedhetünk a helyi borokkal és ételekkel, a gyerekek pedig részt vehetnek a húsvéti tojáskeresésen és az erdei iskola programjain.


Érdemes követni a Medvehagyma Fesztivál Facebook oldalát hogy napra kész információt szerezhessetek a programokkal kapcsolatban.

Légy elővigyázatos az erdőben!


A pandémiás korlátozások feloldásának ellenére jobb az elővigyázatosság és jobb ha néhány szabályt betartanunk, hogy mindenki biztonságosan szórakozhasson a fesztiválon:

  • Először is a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ha valaki már otthon sem érzi jól magát, akkor ne jöjjön el a rendezvényre, hiszen magunk és mások biztonsága a legfontosabb!
  • Víz és étel mindig legyen nálunk, valamint erdei túrához megfelelő öltözéket válasszunk. A higiéniai termékeket ne felejtsük ki a táskánkból, mint például a papír zsebkendő, kéztörlő, kézfertőtlenítő!
  • A közhasználati eszközök, mint a pad, asztal, korlát turistatábla, játékok, használatát követően ügyeljünk a higiéniai szabályok betartására. Csak is alapos kézmosás vagy fertőtlenítést követően nyúljunk arcunkhoz, szánkhoz, szemünkhöz.
  • Vigyünk magunkkal saját evőeszközt, kulacsot, poharat – Ne használjuk ezeket közösen, de semmiképp ne kérjünk kölcsön ilyen eszközöket másoktól, illetve a forrásoknál kerüljük a tenyérből ivást!

A higiéniás szabályok mellett, az alapvető erdő látogató szabályokat is illendő betartanunk, mint például a jelzett turistaútvonal követése vagy a kijelölt tűzrakóhely használata. Semmiképp se hagyjunk magunk után szemetet az erdőben és ne tegyünk kárt az élővilágban!


Ha kíváncsi vagy a részletes program leírásra kattints a következő oldalra!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-03-26

Tavaszi tuja mosás: 5 fontos lépés a betegségek elkerüléséhez

Fedezze fel az 5 legfontosabb lépést a tuják tavaszi ápolásához: így óvhatja meg növényeit a kártevőktől és betegségektől! Így egész évben egészségesek maradnak.

2024-06-21

Kerti munkák a nyár derekán: mit tegyünk a kertben július elején?

Fedezd fel, mit tegyünk a kertben július elején! Tippek zöldségek, gyümölcsök gondozására, fűszernövények betakarítására és a gyerekek bevonására a kerti munkákba.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-01-19

A fehér tündérrózsa lett az év vadvirága

Az Év Vadvirága szavazás győztese a fehér tündérrózsa lett. A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a hazánkban élő ritka növényfajokat.

2024-02-05

Igazi mesevilág: Ezek Európa legszebb virágfesztiváljai 2024 tavaszán

Mutatjuk Európa legszebb virágfesztiváljait 2024 tavaszára. Te hallottál mer ezekről a nagyszabású rendezvényekről? Meseszépek, mi választani sem tudnánk!

2024-03-26

Készítsd el az olaszok húsvéti kalácsát, a colombat!

Idén húsvétkor szeretnél valami extrán jó kalácsot csinálni, ami eltér a hagyományostól? Akkor készítsd el a colombat, az olaszok húsvéti kalácsát, imádni fogod!

2024-06-05

Így metszd meg a paprikádat, mint egy profi

A paprika metszésének trükkjeit osztjuk most meg veletek: így metszd meg a paprikádat, mint egy profi kertész, a paprikád pedig meg fogja hálálni bő terméssel!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

étvágyjavítók

olyan anyagok, amelyek a takarmányok ízét javítják v. egyéb módon növelik az étvágyat.... Tovább

citogenetika

a genetika és sejttan határterülete. Foglalkozik a kromoszómák szerkezetével,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Húsvét Húsvéti programok Ünnep Zöldség