Jövőre Magyarországon rendeznék meg víz világkonferenciát

Jövőre Magyarországon rendeznék meg víz világkonferenciát

Csordás Anna
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

 Magyarország kiemelten kezeli a víz kérdéskörét, ezért vállalta, hogy 2013 őszén víz világkonferenciának adna otthont - mondta az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának ülésén Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

Magyarország kiemelten kezeli a víz kérdéskörét, ezért vállalta, hogy 2013 őszén víz világkonferenciának adna otthont

 Rio+20 ENSZ konferencia témái

A helyettes államtitkár a júniusi Rio+20 ENSZ konferenciáról tartott tájékoztatójában elmondta: a tanácskozás két legfontosabb témája a zöld gazdaság és a fenntartható fejlődés kapcsolata, illetve a fenntartható fejlődés intézményrendszerének megerősítése volt.
 

A zárónyilatkozat

Az egyes országok eltérő álláspontja miatt rendkívüli nehézségek és kompromisszumok árán sikerült a zárónyilatkozat véglegesítése. A konferencia által elfogadott dokumentum lényegesen kevesebb konkrétumot, illetve kötelezettségvállalást tartalmaz a vártnál - ismertette a helyettes államtitkár.
 

A konferencia hatása Magyarországra

Magyarország számára a legfontosabb az volt, hogy a fenntartható fejlődés dimenziói azonos súllyal jelenhessenek meg a záródokumentumban, illetve kiemelt terület volt a szegénység csökkentése és az élelmezésbiztonság kérdése - közölte. Hozzátette: a többi ENSZ-tagállamhoz hasonlóan Magyarország sem lehet tökéletesen elégedett a konferencia eredményével.
Magyarország a "Víz barátai" csoport többi tagjával együtt folyamatosan napirenden tartotta a víz témakörét, ennek kapcsán vállalta a víz világkonferencia megrendezését - mondta el Tóth Katalin.
 

Környezetvédelmi csúcstalálkozó magyar résztvevői

A június 20-a és 22-e között Rio de Janeiróban megrendezett környezetvédelmi csúcstalálkozón Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Tóth Katalin  parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár,  valamint Kovács Péter vízügyért felelős helyettes államtitkár is tagja volt a magyar delegációnak.
 

Forrás: http://www.kormany.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ízületi egerek

főként gyulladással kapcsolatosan keletkező és az ízület üregében helyeződő szabad... Tovább

lapálylegelő

mély fekvésű, televényes talajon települt, többnyire bő növedékű —legelő.... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetvédelem