notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Virágba borult május

Hirdetés

Virágba borult május

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Májusban teljes erővel beindul a virágzás és a növekedés. Ahhoz, hogy növényeinket rendben tarthassuk, rendszeres gondozásra van szükség. De az odafigyelést meg is hálálják, s még tovább gyönyörködhetünk majd bennük. Rózsáknál érdemes figyelni a vadhajtásokra és mielőbb eltávolítani őket, hogy rendezett látványt nyújtsanak és elegendő tápanyaghoz jussanak.
Virágba borult május

Évelők

Ebben a hónapban mindenképpen be kell fejezni az évelők magvetését. Minél később ültet, annál később fognak virágozni.


Rózsák


Rózsáknál érdemes figyelni a vadhajtásokra és mielőbb eltávolítani őket, hogy rendezett látványt nyújtsanak és elegendő tápanyaghoz jussanak. Ezt a bokorrózsáknál és a futórózsáknál is érdemes elvégezni. Az elhervadt virágokat ajánlott eltávolítani a növényről, hogy ezzel elősegítse a későbbi másodvirágzást. Arra azonban mindig figyeljen, hogy a növény szárába nehogy belehasítson!


Támaszték


Tegyen támasztékot a magas, illetve laza, bókoló habitusú évelők mellé, hogy megerősödjenek és ne hajoljanak a földre. A rózsáknál is szükség lehet karókra, ezeket a későbbiekben mindig ellenőrizze, nehogy kilazuljanak.


Elvirágzott cserjék


Az áprilisban elvirágzott bokrokon (pl. orgona) vágja le az elszáradt virágokat, a hajtásokra ügyelve. Ezzel elősegítheti a jövő évi dús virágzást.

Hirdetés


Sziklakerti növények


Óvatosan távolítsa el a lángvirág, a kőtörőfű, az ikravirág és minden elvirágzott sziklakerti évelő virágát. Az esetleg előtörő túl erős hajtásokat is érdemes visszavágni, hogy rendben tarthassa a növényeket.


Növények a balkonon


Lassan megérkezik az egynyáriak és a nyáron virágzó balkonnövények ideje. A téli árvácskákat felválthatja a petúnia, a muskátli, a bársonyvirág a záporvirág, a dália, a rézvirág, vagy a bojtocska. Ezek a növények a szélvédett, napos helyet kedvelik, ezért ügyeljen rá, hova teszi őket, és ne felejtkezzen el a rendszeres öntözésről és tápanyag utánpótlásról sem, hiszen a ládákban, cserepekben sokkal gyorsabban kiszáradhatnak.


Öntözés

Hirdetés


Az újonnan ültetett gyümölcsfákat, rózsákat, cserjéket és az áprilisban vetett füvet rendszeresen locsolja, ezzel is elősegítve a gyökeresedést. Főként a hirtelen jött meleg idő száríthatja ki könnyen a növényeket.


Gyomlálás


Hetente kapálja fel az ágyások széleit, hogy megakadályozza a gyomok megjelenését és megerősödését. A gyepben kinövő gyomokat is óvatosan távolítsa el, figyelve arra, hogy a füvet minél kevésbé tépje ki. Ha a gyomok megerősödnek, könnyen elnyomhatják a fiatal fűszálakat és egyéb növényeket.


Gyep


A frissen vetett gyep esetén az első fűnyírással mindig várjon addig, míg a fűszálak elérik a 10 cm-es magasságot. Ügyeljen rá, hogy csak a feléig vágja vissza, így marad elég felület, hogy a megerősödjön a növény.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
502 374
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
502 374
Közösség

kaparóláncos etető

elsősorban a mélyalmos baromfitartásnál használt takarmányszállító szerkezet. A padlón... Tovább

kacsa (házikacsa, réce, Anas platyrhyncha domestica)

—>kacsafélék családjába tartozik; a házi-k. őse a ma is vadon élő tőkés réce... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 225

Átlagos értékelés: 4.7