Virágba borult május

hirdetes

Virágba borult május

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Májusban teljes erővel beindul a virágzás és a növekedés. Ahhoz, hogy növényeinket rendben tarthassuk, rendszeres gondozásra van szükség. De az odafigyelést meg is hálálják, s még tovább gyönyörködhetünk majd bennük. Rózsáknál érdemes figyelni a vadhajtásokra és mielőbb eltávolítani őket, hogy rendezett látványt nyújtsanak és elegendő tápanyaghoz jussanak.
Virágba borult május

Évelők

Ebben a hónapban mindenképpen be kell fejezni az évelők magvetését. Minél később ültet, annál később fognak virágozni.


Rózsák


Rózsáknál érdemes figyelni a vadhajtásokra és mielőbb eltávolítani őket, hogy rendezett látványt nyújtsanak és elegendő tápanyaghoz jussanak. Ezt a bokorrózsáknál és a futórózsáknál is érdemes elvégezni. Az elhervadt virágokat ajánlott eltávolítani a növényről, hogy ezzel elősegítse a későbbi másodvirágzást. Arra azonban mindig figyeljen, hogy a növény szárába nehogy belehasítson!


Támaszték


Tegyen támasztékot a magas, illetve laza, bókoló habitusú évelők mellé, hogy megerősödjenek és ne hajoljanak a földre. A rózsáknál is szükség lehet karókra, ezeket a későbbiekben mindig ellenőrizze, nehogy kilazuljanak.


Elvirágzott cserjék


Az áprilisban elvirágzott bokrokon (pl. orgona) vágja le az elszáradt virágokat, a hajtásokra ügyelve. Ezzel elősegítheti a jövő évi dús virágzást.

hirdetes


Sziklakerti növények


Óvatosan távolítsa el a lángvirág, a kőtörőfű, az ikravirág és minden elvirágzott sziklakerti évelő virágát. Az esetleg előtörő túl erős hajtásokat is érdemes visszavágni, hogy rendben tarthassa a növényeket.


Növények a balkonon


Lassan megérkezik az egynyáriak és a nyáron virágzó balkonnövények ideje. A téli árvácskákat felválthatja a petúnia, a muskátli, a bársonyvirág a záporvirág, a dália, a rézvirág, vagy a bojtocska. Ezek a növények a szélvédett, napos helyet kedvelik, ezért ügyeljen rá, hova teszi őket, és ne felejtkezzen el a rendszeres öntözésről és tápanyag utánpótlásról sem, hiszen a ládákban, cserepekben sokkal gyorsabban kiszáradhatnak.


Öntözés

hirdetes


Az újonnan ültetett gyümölcsfákat, rózsákat, cserjéket és az áprilisban vetett füvet rendszeresen locsolja, ezzel is elősegítve a gyökeresedést. Főként a hirtelen jött meleg idő száríthatja ki könnyen a növényeket.


Gyomlálás


Hetente kapálja fel az ágyások széleit, hogy megakadályozza a gyomok megjelenését és megerősödését. A gyepben kinövő gyomokat is óvatosan távolítsa el, figyelve arra, hogy a füvet minél kevésbé tépje ki. Ha a gyomok megerősödnek, könnyen elnyomhatják a fiatal fűszálakat és egyéb növényeket.


Gyep


A frissen vetett gyep esetén az első fűnyírással mindig várjon addig, míg a fűszálak elérik a 10 cm-es magasságot. Ügyeljen rá, hogy csak a feléig vágja vissza, így marad elég felület, hogy a megerősödjön a növény.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

haszonállat

a szaporításra nem használt, hanem meghatározott gazd. hasznáért (hús-, tej-, gyapjú-,... Tovább

Csávázó Prestige

Rovar és gombaölő csávázó szer a burgonya vetőgumó csávázására.Hatóanyag: 140 g/l... Tovább

Tovább a lexikonra