Tavaszi kopogtató ötletek - Így készíts kopogtatót

hirdetes

Tavaszi kopogtató inspirációk

ZH
tavaszi kopogtató

3.    Virágba borulva


Ha már tavasz van és telis-tele van kertünk virággal, miért ne borítsuk a bejáratot is virágba? Előnyös jó minőségű művirágot használnod hozzá, hogy sokáig megmaradjon, de az élővirágokkal csodásan fog mutatni a koszorú. Párszáz forintért beszerezhetünk például gumitulipánt, amivel élethű és tartós lesz a végeredmény. Hiába tűnik túlzásnak, pont az a gyönyörű benne, hogy sűrűn helyezkednek el a virágfejek és a koszorú, ami tartja őket, nem is látszik ki alóluk. Választhatunk egyszínű virágot hozzá, de összeillő színeket is párosíthatunk, vagy akár ha szeretjük a feltűnő és különböző színpompás díszeket, mindenféle színből választhatunk hozzá. 

4.    Szerteágazó


Ha sok zölddel párosítjuk a virágokat igazi szerteágazó csodát készíthetünk. Titka abban rejlik, hogy lazán kössük meg, így a virágok több mozgás helyet kapnak maguknak. Beboríthatod az egész koszorút akár, de választhatod a félig díszített, félig csupasz verziót is, mindkét stílusú kopogtató csodájára járnak majd a szomszédok.

hirdetes
 

5.    Feliratos különlegességek

hirdetes


A hagyományos koszorú formától eltekintve, számos más ötletes és kreatív ajtó kopogtatóval fogadhatjuk vendégeinket. Az „Üdv itthon” vagy „Welcome Home”, esetleg „Hello spring” feliratos fatáblákat is készíthetünk, amiket így letisztult formában is kiakaszthatunk, de ezeket is díszíthetjük különböző virágokkal és masnikkal, vagy különböző dekorelemekkel. Itt is találhatunk valamilyen tematikát, például a húsvéti tojás vagy a nyuszi az ilyen kopogtatókon is jól mutatnak.
 

6.    Barka koszorú

A barka egy igazi húsvét váró dísznövény, ami igazából a fűzfa virágzata. Népiszokás szerint Virágvasárnap barkával kell díszítsük otthonunkat, ugyanis az megvédi a házat a rossztól és elhárítja a rontásokat. A barka Jézus Jeruzsálembe menetelét szimbolizálja, ami Virágvasárnapon történt, azaz a húsvétvasárnap előtti vasárnapon. Ha többet szeretnél a barkáról megtudni, olvasd el a barkáról szóló cikkünket. A barka remekül mutat koszorúba fonva is, ráadásul olyan friss virág, ami nem igényli a vizet, ugyanis ha nem tesszük a vízbe nem fog túlvirágozni, hanem megtartja a kis gömbölyded, szürke, bolyhos rügyeit.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-03-31

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot!

2022-03-24

Nincs Húsvét barka nélkül – mi a barka, milyen fajtái vannak és mikor virágzik?

Ha Húsvétról beszélünk, mindenki asztalán ott díszeleg a barka. De mi is a barka és miért köthető a húsvéthoz? Tudj meg többet cikkünkből a barka eredetéről!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2019-04-15

Mézgásodás a gyümölcsfákon – Ezt jelenti, és ezt kell tenned!

A mézgásodás megjelenése sok esetben utalhat arra, hogy a fának szüksége van növényvédelmi beavatkozásra. Most nézzük, mik okozhatják a mézgásodást növényednél.

2020-03-10

Húsvéti tulipánszüret vár a Balatonnál!

Vár mindenkit a húsvéti tulipánszüret idén is! Mikortól és hol tudtok tulipánt szüretelni? Cikkünkből kiderül a nagy tulipánszüret minden információja.

2022-04-27

A legszebb anyák napi virágok, amik különleges jelentéssel bírnak

A különböző anyák napi virágok más és más jelentéssel bírnak, ami még különlegesebb anyák napi ajándékká teheti őket! Mutatjuk a legszebb anyák napi virágokat.

2022-02-28

Különleges dolgokat szimbolizálnak az esküvőn a virágok! - Ez a jelentésük az esküvői virágoknak

Mivel a legtöbb virág szimbolizál valamit, könnyű olyan esküvői csokrot alkotni, amely különleges jelentéssel bír, ha egy kicsit utánajárunk a dolgoknak.

További cikkek ebben a témában


ragadozók (Carnivora)

az —>emlősök osztályába tartozó rend. Alakjuk, testnagyságuk változó. Fogazatuk... Tovább

vérfoltos tojás

Ha a tojásképződéskor ( a petefészekben a tüszőhám felrdepedésekor) vérzés lép fel,akkor... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Húsvét Ünnep virág