Eljárást indított Spanyolország ellen az állatok szállítására vonatkozó feltételek nem megfelelő ellenőrzése miatt

hirdetes

Rövidhírek Spanyolországból

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A kéknyelv betegséggel kapcsolatos spanyolországi helyzet: Spanyolországban október közepéig 1391 fertőzési gócpontot azonosítottak (1-es szerotípus) Asztúria, Baszkföld, Kantábria, Kasztília és León, Katalónia, Extremadúra és Navarra tartományokban.
Spanyolországi rövidhírek

Új szerotípus


A 4-es szerotípust illetően 2006 októberében fedezték fel az utolsó gócpontot, ezért az a döntés született, hogy 2009-től nem vakcináznak (természetesen a vírusmentes státusz elérése érdekében). A 8-as szerotípus kapcsán még január-február folyamán azonosítottak 12 gócpontot, azt követően hónapokig nem találkoztak a vírussal. Október 10-én Málaga megyében (Alhaurín el Grande) egy juh- és kecsketartó gazdaságnál azonosították be újra ezt a szerotípust.

Európai Bizottság


Az Európai Bizottság Uniós állategészségügyi (FVO) szakértők jelentései alapján eljárást indított Spanyolország ellen az állatok szállítására vonatkozó feltételek nem megfelelő ellenőrzése miatt.
Elena Espinosa és Aziz Akhannouch miniszterek az állattenyésztést érintő együttműködési és kölcsönös segítségnyújtási megállapodást írtak alá október 7-én Madridban. A spanyol és marokkói miniszter által aláírt dokumentum az állattartó gazdaságok modernizációja, az állati termékek minőségének javítása mellett genetikai, takarmányozási, állategészségügyi, állatjóléti, és szakképzéssel kapcsolatos kérdéseket ölel át.
Campofrío Food Group S.A. néven a spanyol Campofrío és a Groupe Smithfield egyesülésével várhatóan Európa legnagyobb húskészítmény előállítója jön létre. A fúziót október 24-én jóváhagyták a két cég részvényesei.

hirdetes

A fúzió

hirdetes

A fúzió létrejöttével a 2,1 milliárd euró forgalmat lebonyolító óriáscég piacvezető szerepet tölt be Spanyolországban, Franciaországban, Hollandiában és Portugáliában, emellett jelentős piaci részesedéssel rendelkezik Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban és Romániában.
A zöldség-gyümölcs exportőröket tömörítő szövetség (FEPEX) és a madridi IFEMA vásárközpont megállapodása értelmében 2009. november 4-6. között nagyszabású nemzetközi kiállítás kerül megrendezésre. Spanyolország a világ legnagyobb friss zöldség-gyümölcs exportőre.

Forrás: www.fvm.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

nyeretlen ló

a versenylovak mindaddig nyeretlenek, amíg a sík-, gát- v. akadályverseny nyilvános futamában... Tovább

habitus (alak)

az ember v. az állat külső megjelenési formája, testalakulása, felépítettségének jellege... Tovább

Tovább a lexikonra