Ezért kéne mindig citromlét raknod a fehér ruhákhoz mosáskor!

A citromlé valóságos csodát művel a fehér ruhákkal mosás közben!

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Nem ez a konyhai alapdarab volt az első dolog, amire számíthattam a mosókonyhában – de most már nem tudom elképzelni, hogy ne legyen ott. A citromlé csodát művel a fehér ruhák mosása közben! Mutatom, hogy miért!

ruhamosás citromlével

Adj citromlevet a fehér ruhákhoz és lásd a csodát! – Mosás citromlével

Ha az élet citromot ad, akkor limonádét készítesz – vagy (az én esetemben) a mosásban használod. Bár elismerem, hogy a citrom még mindig a kulináris szokásaim részét képezi, felfedeztem egy új felhasználási módját ennek a citrusos alapanyagnak. A kedvencem? Mosás citromlével.

Mint mindenki, én is törekszem rá, hogy fehér ruháim a lehető legjobban nézzenek ki és illatosak legyenek – és a folyamat a tisztítással kezdődik. Itt jön képbe ez az erős varázsanyag, a citromlé.

Elismerem, hogy a mosószerem jó munkát végez a ruháim kimosásában – és sok más trükk is van a fényesség és a frissesség növelésére (például a fehér ecet használata a ruhaneműben), különösebb költség nélkül. A citrom – vagy inkább a citromlé – azonban új magasságokba emeli a fehér ruháim mosását. Így használom a citromlevet, és ezért nem fogom már soha nélkülözni a mosások során!

HOGYAN HASZNÁLJUNK CITROMLEVET A MOSÁSHOZ? 

Már hallottam, hogyan kell citrommal tisztítani a sütőt, mielőtt kipróbáltam volna ezt a hackot, így tisztában voltam ennek a gyümölcsnek a tisztító erejével. Míg azonban a citromot használhatjuk a kemény zsír leküzdésére a konyhában, sokkal lágyabb, ha a ruhaneműről van szó.

Miután egy barátom megerősítette, hogy ő is hallott arról, hogy citromlevet kell tenni a mosógépbe, úgy gondoltam, megér egy próbát, és nagyon örülök, hogy megtettem.

Bár úgy gondolom, hogy használhatunk előre palackozott citromlevet is, én szeretem magam facsarni a citromot. Annyira lenyomtam, hogy félig megtöltsek egy csészét, mielőtt a kedvenc fehér ingjeimmel, ruháimmal és törölközőimmel hozzáadtam a mosógépemhez. Általában a mosószer-adagolómba teszem (a mosószerem mellé), de a dobba is hozzáadhatjuk.

A mosási ciklus befejezése után kivettem a ruhaneműket, és azonnal észrevettem az eredményeket, amint elkezdtek száradni.

Már egyetlen mosás után észrevettem, hogy a fehérjeim észrevehetően világosabbak, és finom citrusos illatot árasztanak. Azóta minden fehér mosásnál citromlevet használtam, és az eredmények továbbra is lenyűgöznek (még azután is, hogy többszöri kávé ömlött a fehér ingemre).

A CITROMMAL MOSÁS ELŐNYEI

A citromlé természetes fertőtlenítőszer, és segít elpusztítani a ruházaton esetlegesen előforduló baktériumokat. Ez egy természetes öblítő, és segít megőrizni ruháink megjelenését és kinézetét.
A citromlével való mosás segít fényesebbé tenni a textíliák felületét, amivel sokkal szebbé válnak a már használt ruháink is.

A citromlé friss illata tiszta és így friss illata lesz a ruhaneműinknek is. Természetes fehérítőszer is, így segíthet a ruhanemű fényesebbé tételében. Ha egy kis citromlevet adunk a ruhadarabjainkhoz a mosás során, a ruháink fényesek és tiszták maradnak, míg könnyebben megbirkóznak a környezeti tényezőkkel is, erősebb lesz az ellenálló képességük.

Bár ezeknek a tisztítási tippeknek a hallása természetes fenntartásokkal járhat (figyelembe véve a citrom erejét), a szakértők megnyugtat bennünket, hogy ez a gyümölcs valószínűleg nem károsítja a ruhaneműt. Valójában biztonságosabbak a használatuk, mint néhány más tisztítószer, amelyeket kifejezetten erre a munkára terveztek.

A citromlé gyengéd a szövetekhez, és nem károsítja azokat, ahogyan azt egyes vegyi tisztítószerek tehetik. A citromlé segít abban is, hogy a fehér ruhák ne piszkosodjanak el, és segíthet eltávolítani a foltokat a ruhákról.

Végül, ha citromlevet adunk a ruhaneműhöz mosáskor, megakadályozzuk a penész és a baktériumok elszaporodását, ha még meggyőzőbbre van szükséged a praktika kipróbálásához. Legközelebb, amikor kimosod a fehér ruhákat, arra buzdítalak, hogy kövesd ezt a példát – remélem, nem fogod megbánni és többet már Te sem fogsz citromlé nélkül mosni!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ujraképződés (regeneráció)

az elpusztult v. —>sérülés következtében elvesztett sejteknek, szöveteknek az eredetivel... Tovább

biocönózis (életközösség)

meghatározott területen élő növények és állatok összessége, amelyek tágabb v. szorosabb,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek