Rosszul járt orvvadász

hirdetes

Pórul járt orvvadász – Megtaposta az elefánt, majd megették az oroszlánok!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Nem mindennapi az, ami megtörtént egy Dél-Afrikában illegálisan vadászó férfival, először megtaposták az elefántok, melynek következtében életét vesztette, majd a nyomokat eltüntettük az oroszlánok, ugyanis megették. Nézzük a részleteket! 

Megették az oroszlánok az orvvadászt

Mi a véleményed erről a különleges esetről?

A Kruger Nemzeti Parkban történt meg ez az eléggé horrorisztikus eset, a férfi halálának körülményeit a vele együtt portyázó társai mesélték el a férfi hozzátartozóinak. Kiderült, hogy az orvvadászok Dél-Afrika Nemzeti Parkjába azért látogattak el, mert gazdag zsákmányt reméltek. Ez a férfi viszont nagyon rosszul járt, mint kiderült, a park területén eltaposta egy elefánt, majd a tetemét az oroszlánok felfalták. 

A férfi hozzátartozói, miután értesültek az esetről, azonnal elindultak, a nemzeti park munkatársaival együtt a helyszínre. Ekkor már szinte semmit nem találtak, csak egy koponya és egy nadrág maradt az illegálisan vadászó férfiből. A Kruger Nemzeti Park vezetője részvétét fejezte ki a férfi hozzátartozóinak, de azért azt is elmondta, hogy ékes példája ez az eset annak, mennyire veszélyes a Nemzeti Park területére illegálisan bemenni…

hirdetes

A parkban egyébként nagyon sok problémát okoznak az illegális vadászok, akik leginkább orrszarvúakra vadásznak, mivel hatalmas kereslet van a szarvukra Ázsiában. Az orrszarvú szarva óriási kincsnek számít, dupla akkora az értéke, mint az aranynak, nagyjából 30-40000 forintba kerül egyetlen gramm belőle, ezzel ott szerepel a világ legdrágább anyagai között. Hong Kong-ban nem olyan régen sikerült lecsapni egy szállítmányra, ami több mint 2,1 millió dollár értékű volt. Ki lehet számolni, hogy ezért a pénzért mennyi ártatlan és csodaszép állatnak kellett meghalni.

hirdetes

Lassan elmondható, hogy véget ér az orvvadászat, de sajnos nem azért, mert az emberek belátják ostobaságukat, hanem azért, mert pár év múlva nem marad egyetlen egy élő orrszarvú sem a vadonban. Ideje lenne erre ráeszmélnie mindenkinek, ha máshogy nem megy, akkor olyan szigorításokat kell hozni, mint például Kenyában, ott ugyanis halálbüntetés vár az orvvadászokra! A következő oldalon közelebbről ismerkedhetsz meg a Kruger Nemzeti Park értékeivel! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-05-24

A pozsgások és kaktuszok virágoztatása

A pozsgások és kaktuszok virágzása egy igazán különleges és látványos esemény, amit egyszerűen nem lehet megunni. Mutatjuk a trükkjeit a kaktuszok virágoztatásának.

2022-05-24

5 nyári virág, ami jól tűri a szárazságot

Az öntözés senkinek sem tartozik a kedvenc kerti feladati közé, de nem mindegyik csodaszép nyári virágot kell öntözni. Íme 5 szárazságtűrő nyári virág.

2022-05-24

Mi a különbség a zöld és a fehér spárga között?

A spárga egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de még mindig kevesen ismerik és nem használják a konyhában. Tudd meg melyik spárgából mit érdemes készíteni!

2022-05-24

Elfogyott otthon a tojás? – Ezt próbáld ki helyette!

Sok ételünket el sem tudnánk képzelni tojás nélkül, így ha éppen főzés közben jövünk rá, hogy nincs elegendő tojás otthon, akkor teljes lehet a pánik.

2022-05-25

Otthon elkészíthető növényi tejek, amiket imádni fogsz

Növényi tejek házilag, megmutatom hogyan tudod otthon elkészíteni egyszerűen és gyorsan. Ráadásul pénztárcabarát módon. Finomabb, mintha a boltban vennéd!

2022-05-24

Minden, amit a denevérekről tudni akartál!

A denevérek igazán érdekes állatok. Most összegyűjtöttünk pár érdekességet velük kapcsolatban!

2022-05-24

Erdőnk és ha szerencsések vagyunk, akkor kertünk lakója, a Mókus! Érdekességek

Az erdőbe látogatva, nem ritkán láthatunk mókusokkal. Lehetnek szürkék, vagy akár vörösek is, nem számít, hiszen az egy nagyszerű pillanat. Ismerd meg jobban a mókusokat

2022-05-24

Füles, de még sincs füle. Ez az Erdei Fülesbagoly!

Az egyik tévhit a fülesbagolyokat illetően, az hogy van fülük. Úgyanis, ezeknek a szuper

További cikkek ebben a témában


allotrop módosulatok

az elemeknek különböző molekulaszerkezetű, s ennek folytán különböző molekulatömegű és... Tovább

ló bélyegzése

a lovak egyedi megjelölésére szolgáló eljárás. A törzstenyészetékben a tenyésztési... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek