notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Halálbüntetés orvvadászatért

Hirdetés

Mostantól halálbüntetés vár az orvvadászokra!

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Végre talán végérvényesen felszámolják az orvvadászhálózatokat, eddig ugyanis nem jelentett megoldás a súlyosabb pénzbírság, illetve a börtönbüntetést, most viszont már saját életével játszik az, aki elejt egy védett állatot! 

Az orvvadászokra halálbüntetés szabható

Már 2018-ban is tervezték Kenyában, hogy teljes mértékben véget vetnek a vadvilágot fenyegető bűnözéssel, ami már annyira elburjánzott, hogy különböző hálózatok alakultak. A projekt keretében felmerült az is, hogy halálbüntetést szabnak az orvvadászokra, de ez akkor még nem valósult meg. Ennek ellenére sikerült valamelyest visszaszorítani a vadorzókat, 2018-ban nagyjából a felére esett vissza az elpusztult elefántok száma a 2017-es évhez képest.

 

Ez viszont még nem volt elég a kenyai kormány számára, ezért idén februárban hatályba léptették az új szabályozást, mely szerint az orvvadászat halállal büntethetővé vált az afrikai országban! A döntést azzal magyarázta Najib Balala, turizmusért és vadvilágért felelős miniszter, hogy a 2013-ban elfogadott vadvédelmi törvény alapján ugyan életfogytiglani börtönbüntetéssel vagy 200 000 dolláros bírsággal sújthatták a vadorzókat, ez azonban nem volt elég elrettentő, nem fékezte meg teljes mértékben az orvvadászatot, így szükség volt egy még szigorúbb büntetés kitalálására. 

Hirdetés

 

A szigorítással párhuzamosan a kenyai vadvilág őrzésére hivatott szervezet állományát is bővítik, és olyan felszerelést kapnak végre, amivel ezután fel tudják venni a versenyt az orvvadászokkal. Sajnos mára olyannyira elburjánzott a vadászat, hogy szervezett bűnözői körök kezében van a vadorzás, főleg olyanok irányítanak, akik csúcstechnológiával vadásszák a veszélyeztetett állatokat. 

Hirdetés

 

Az afrikai ország az egész világon egyedülálló, nagyjából 35 000 egyedből álló egészséges elefántállománnyal rendelkezik, 2017-ben 727 állat pusztult el, míg 2018-ban 396. Viszont 2017-ben 80 esetet lehetett vadorzókhoz kötni, míg 2018-ban „csak” 40-et, ez mindenképpen pozitív változás, de azért mi bízunk abban, hogy még ennél is jobban lecsökken a szám. Reméljük, hogy mindenki félti annyira a saját életét, hogy nem vadászik többé erre a szerencsétlen, védtelen, és veszélyeztetett állatokra. Szavazz te is, mondd el véleményedet nekünk!

Egyetértesz a halálbüntetés bevezetésével?

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
293 267
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 418 987
Közösség

visszakeresztezés

(back cross): az elsőhibridnemzedék (F1) keresztezése egyik szülői genotíoussal.Jelentős... Tovább

vállalati önállóság

a gazdálkodó egységek gazd.-ilag megalapozott és jogszabályokban lefektetett jogköre, amelynek... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 133

Átlagos értékelés: 5.0