Március a kertben – további ötletek, mivel érdemes ilyenkor foglalkoznod?

hirdetes

Március a kertben – további ötletek, mivel érdemes ilyenkor foglalkozni

TK

Előző cikkünkben már felsoroltunk öt dolgot, mikkel érdemes elkezdened a kertészkedést márciusban, ezt itt találod. Viszont ezek mellet még van néhány dolog, amikkel érdemes már most foglalkoznod, nézzük meg őket is.

Tavasz a kertben

Kezd el földedet trágyázni


Akár pázsitodat szeretnéd kicsit táplálni, akár a kertedben szeretnéd a talajt termékenyebbé tenni növényeid, zöldségeid számára (legyen akár egy cserje, akár a már ültetett évelők), ideje elkezdened a trágyázást. Ebben az esetben hamarabb fog eljönni virágzásuk, illetve segítheted őket fejlődésükben is. Tavasszal érdemes ásványi típusú műtrágyát használnod.


Szokj vissza növényeid locsolására


Tavasszal már érdemes a növényeid locsolásán gondolkoznod, akár egy locsolórendszert szeretnél telepíteni, akár csak újra szokásaid közé iktatni növényeid locsolását. Ez ilyenkor még elég, ha csak hetente egyszer történik meg, és alkalmazkodnia kell a még gyakori esőzésekhez. 


Növények kiválasztása

hirdetes


Amennyiben már szeretnél elkezdeni nevelni valamit kertedben, vannak zöldségek, gyümölcsök melyek már ültethetők, illetve vethetők - így tavasszal már profitálhatsz is belőlük. Gondolkozz retekben, céklában, krumpliban, salátafélékben, esetleg répában, hagymában… Ha érdekel néhány növény, melyet ilyenkor vethetsz, illetve ültethetsz előző cikkeinkből ezekről is olvashatsz.


Ha virágokban gondolkozol, érdemes primulákat vagy kankalinokat, nárciszokat, árvácskákat ültetned, hiszen ők nem ijednek meg a késői fagyoktól, és már a tavasz elején képesek lesznek virágaikkal elkápráztatni. A kankalinok és árvácskák kultúrájáról, gondozásukról a nevükre kattintva olvashatsz bővebben.


Figyelj viszont oda, hiszen a muskátlik, illetve a begóniák még megfázhatnak.

hirdetes


Emellett a tavasz a tisztogatás, gyomtalanítás időszaka, a természet is most kezd el újra éledezni. Ekkor kell a különböző metszéseket is elvégezni, s a már említett vetés is elkezdődhet…


Gondoljunk gyümölcsöseinkre


Ez az ideális időszak, hogy megmetsszük gyümölcsfáinkat, amennyiben az elhalt ágakat levágjuk, és a metszés helyesen történik, isteni gyümölcseink lehetnek idén. Metszésükről itt olvashatsz bővebben, szakértői tanácsokkal.
Ilyenkor érdemes az olyanokban is gondolkozni, mint például a málna, fekete ribiszke, ribizli – melyeket amennyiben már napos idő van, ideje elültetni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


73/2006. (X. 17.) FVM rendelet

a mezõ- és erdõgazdálkodási, valamint az élelmiszer-ipari tevékenységhez kapcsolódó... Tovább

58/2006. (VIII. 11.) FVM rendelet

a Magyar Takarmánykódex kötelezõ elõírásairól szóló 44/2003. (IV. 26.) FVM rendelet... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet