Március a kertben – további ötletek, mivel érdemes ilyenkor foglalkoznod?

hirdetes

Március a kertben – további ötletek, mivel érdemes ilyenkor foglalkozni

TK, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Előző cikkünkben már felsoroltunk öt dolgot, mikkel érdemes elkezdened a kertészkedést márciusban, ezt itt találod. Viszont ezek mellet még van néhány dolog, amikkel érdemes már most foglalkoznod, nézzük meg őket is.

Tavasz a kertben

Kezd el földedet trágyázni


Akár pázsitodat szeretnéd kicsit táplálni, akár a kertedben szeretnéd a talajt termékenyebbé tenni növényeid, zöldségeid számára (legyen akár egy cserje, akár a már ültetett évelők), ideje elkezdened a trágyázást. Ebben az esetben hamarabb fog eljönni virágzásuk, illetve segítheted őket fejlődésükben is. Tavasszal érdemes ásványi típusú műtrágyát használnod.


Szokj vissza növényeid locsolására


Tavasszal már érdemes a növényeid locsolásán gondolkoznod, akár egy locsolórendszert szeretnél telepíteni, akár csak újra szokásaid közé iktatni növényeid locsolását. Ez ilyenkor még elég, ha csak hetente egyszer történik meg, és alkalmazkodnia kell a még gyakori esőzésekhez. 


Növények kiválasztása

hirdetes


Amennyiben már szeretnél elkezdeni nevelni valamit kertedben, vannak zöldségek, gyümölcsök melyek már ültethetők, illetve vethetők - így tavasszal már profitálhatsz is belőlük. Gondolkozz retekben, céklában, krumpliban, salátafélékben, esetleg répában, hagymában… Ha érdekel néhány növény, melyet ilyenkor vethetsz, illetve ültethetsz előző cikkeinkből ezekről is olvashatsz.


Ha virágokban gondolkozol, érdemes primulákat vagy kankalinokat, nárciszokat, árvácskákat ültetned, hiszen ők nem ijednek meg a késői fagyoktól, és már a tavasz elején képesek lesznek virágaikkal elkápráztatni. A kankalinok és árvácskák kultúrájáról, gondozásukról a nevükre kattintva olvashatsz bővebben.


Figyelj viszont oda, hiszen a muskátlik, illetve a begóniák még megfázhatnak.

hirdetes


Emellett a tavasz a tisztogatás, gyomtalanítás időszaka, a természet is most kezd el újra éledezni. Ekkor kell a különböző metszéseket is elvégezni, s a már említett vetés is elkezdődhet…


Gondoljunk gyümölcsöseinkre


Ez az ideális időszak, hogy megmetsszük gyümölcsfáinkat, amennyiben az elhalt ágakat levágjuk, és a metszés helyesen történik, isteni gyümölcseink lehetnek idén. Metszésükről itt olvashatsz bővebben, szakértői tanácsokkal.
Ilyenkor érdemes az olyanokban is gondolkozni, mint például a málna, fekete ribiszke, ribizli – melyeket amennyiben már napos idő van, ideje elültetni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-09

Így ültess cserépbe díszcserjéket, fákat, akár gyümölcsfákat is

Csak szűk helyed van a fa ültetésére, kicsi a kerted, éppen csak akkora, hogy néhány nagyobb cserép elfér, de te mégis szeretnél fát ültetni? Mutatjuk hogyan tudsz!

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-02-07

Így nevelj friss zöldhagymát a kidobásra szán maradékból egy pohár vízben!

Ha zöldhagymát vásárolsz, levágod a végét, ki ne dobd, hiszen egy pohárvízbe téve új hagyma nő ki belőle, rengeteget spórolhatsz ezzel az egyszerű technikával!

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

2023-02-06

Miért pusztul el a flamingóvirágom? Ez a leggyakoribb probléma és a megoldás!

A flamingóvirág leggyakoribb problémái lesz szó, és természetes mutatjuk a megoldást is, illetve e flamingóvirág megfelelő gondozásához is adunk tippeket.

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

csöves kukorica szellőztetéses tárolóberendezés

a hagyományos góréban való tárolás továbbfejlesztése mest. légáram befújásával. Olyan,... Tovább

anabolizmus (asszimiláció)

az élő szervezetek felépítő, átalakító folyamatainak az összessége. Szervetlen anyagból... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet