Kemény ellenfelet kapott a magyar libamáj

Kemény ellenfelet kapott a magyar libamáj

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Roger Moore brit színész, a felejthetetlen James Bond és Angyal újra csatába indult a libamáj ellen, elítélte előállításának módját és nevetségesnek minősítette fogyasztását. A színész levelet írt a londoni Selfridges igazgatójának, felajánlva, hogy megvásárolja az áruház teljes libamáj- készletét, mivel ez az ínyencség a libák tömésének eredménye.
Kemény ellenfelet kapott a magyar libamáj

- A kereskedelmi forgalomba kerülő libamáj beteg máj - jelentette ki a ma 82 éves Roger Moore a Channel 4 tévében, mely hírt az MTI adta közre. Az az ötlet, hogy egy beteg szervet fogyasszunk, teljesen nevetséges, de ha arra gondolunk, hogyan állítják elő, akkor még aljas is - háborgott a legendás 007-es ügynök egykori megszemélyesítője. Ezért – mondta - kész megvásárolni a Selfridges teljes libamáj-készletét, persze azzal a feltétellel, hogy az igazgató megígéri neki: nem fogja újra feltölteni a készletet. A színész mindeddig nem kapott választ ajánlatára.

- Talán nem volt pénz a válaszlevél bélyegére - jegyezte meg gúnyosan az egykori 007-es ügynök. A Selfridges azonban nyilatkozott a Channel 4-nek, közölve, hogy vizsgálatot indít annak kiderítésére, történt-e bármiféle törvénysértés a libamáj előállítási folyamatában. A polcokon azonban marad a libamáj, mert karácsony előtt óriási iránta a kereslet - fűzte hozzá az áruház közleménye.
Roger Moore a brit Angyal sorozat hősének, Simon Templarnak a megtestesítésével vált híressé. James Bond szerepét 1973-ban vette át Sean Connerytól, a 007-es ügynök szerepét elsőként alakító elődjétől. Az elmúlt években Roger Moore humanitárius céloknak szentelte tevékenységét, többek között az UNICEF jószolgálati nagyköveteként a hátrányos helyzetben lévő gyermekek számára gyűjtött adományokat. A színész támogatja a PETA állatvédő szervezetet is, amely kampányt folytat a libamáj előállításánál alkalmazott tömés „kegyetlensége" ellen.
Alig múlt negyedéve, hogy a Négy Mancs nevű szervezet ismét aktivizálta magát és a tavalyi hasonló akciója után, mellyel több milliárd kárt okozott a hazai barmofitermelők és feldolgozóknak, veszélyzetve több ezer család megélhetését. Előbb a német és osztrák boltokból tiltatta ki azon baromfifeldolgozók termékeit, melyeknek köze volt a tömött libák és a máj értékésítéséhez, majd az idén már a hazai boltokoat ellenőrizte. Közben a legnagyobb érdekelt Hungerit nagyjából helyreállította termelését, és ismét foglalkozik tömött libák feldolgozásával, értékesítésével.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Váci Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Vác Káptalan u. 1-3. 2600 Magyarország Tovább

vetőgépek

A ->vetés minősége meghatározó a várható terméshozam, ezért a v. legjobb műszaki... Tovább

Tovább a lexikonra