notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az egész országra kiterjedhet a közraktározási botrány

Hirdetés

Az egész országra kiterjedhet a közraktározási botrány

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Úgy tűnik, országossá terebélyesedik a CIB Banknál kirobbant hitelezési és közraktározási ügy.
Az egész országra kiterjedhet a közraktározási botrány

 

Gabonára hitel, de hol a fedezet?

 

A több mint 10 milliárd forintos visszaéléssel kapcsolatban ugyanis a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Győr-Moson- Sopron megyei rendőr-főkapitányság is nyomoz. A szövevényes ügy lényege, hogy közraktározásra tárolt gabonára hitelt vettek fel, majd a fedezet egyszerűen eltűnt.

 

Budapesten és Győrben is nyomoznak a "kukoricaügyben". A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 10 milliárd forintos, a győri rendőrség pedigvis többmilliárdos visszaélés ügyében folytat vizsgálatot. A fővárosban egy fő áll lakhelyelhagyási tilalom alatt - ő fél évet már előzetes letartóztatásban töltött - és a győri üggyel kapcsolatban is több őrizetbevételre került sor.

Hirdetés

 

 

Kapcsolatba hozható a CIB Bankkal

 

 

Hirdetés

A NNI sajtóosztálya a Napi kérdéseire nem kívánt részletekkel szolgálni. Az azonban bizonyosnak látszik, hogy a tízmilliárdos visszaélés kapcsolatba hozható a CIB Bank készletezési cégével, értesüléseink szerint ennek vezetőjét csalással gyanúsítják.
A győri nyomozásban is érintett a budapesti pénzintézet, amely a megyében 1,4 milliárdos kárt volt kénytelen elkönyvelni. A Napi meg nem erősített információi szerint ezenfelül két másik bank is hasonló nagyságrendű veszteséget volt kénytelen "lenyelni", szintén azért, mert a hitel fedezete - kukorica és más gabonafélék - egyszerűen eltűnt a közraktárakból. A 2007-ben és 2008-ban történt visszaéléseket a hírek szerint egy győri székhelyű cég, a GP Trade és ennek vezetői követték el.
Samu László alezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség gazdaságvédelmi osztályának vezetője - a még folyó nyomozás miatt - csak annyit válaszolt, hogy az üggyel kapcsolatban több őrizetbevételre került sor. A gyanúsítottak csalással és sikkasztással okoztak összesen ötmilliárdos kárt a pénzintézeteknek, ezenkívül más típusú bűncselekményekkel is vádolhatók. A tavaly tavasszal kezdődött nyomozás lezárására Samu szerint az év végén kerülhet

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
662 300
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 375 382
Közösség

Orosháza Városi Önkormányzat Kossuth Lajos Mezõgazdasági Szakközépiskolája

Szakközépiskola Képzések: Agrárközgazdasági és áruforgalmazó technikus; ... Tovább

szántóföldi kísérlet

a kisebb méretű ->szabadföldi kísérlet kiterjesztése nagyobb területre. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 223

Átlagos értékelés: 5.0