Az egész országra kiterjedhet a közraktározási botrány

Az egész országra kiterjedhet a közraktározási botrány

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Úgy tűnik, országossá terebélyesedik a CIB Banknál kirobbant hitelezési és közraktározási ügy.
Az egész országra kiterjedhet a közraktározási botrány

 

Gabonára hitel, de hol a fedezet?

 

A több mint 10 milliárd forintos visszaéléssel kapcsolatban ugyanis a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Győr-Moson- Sopron megyei rendőr-főkapitányság is nyomoz. A szövevényes ügy lényege, hogy közraktározásra tárolt gabonára hitelt vettek fel, majd a fedezet egyszerűen eltűnt.

 

Budapesten és Győrben is nyomoznak a "kukoricaügyben". A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 10 milliárd forintos, a győri rendőrség pedigvis többmilliárdos visszaélés ügyében folytat vizsgálatot. A fővárosban egy fő áll lakhelyelhagyási tilalom alatt - ő fél évet már előzetes letartóztatásban töltött - és a győri üggyel kapcsolatban is több őrizetbevételre került sor.

Hirdetés

 

 

Kapcsolatba hozható a CIB Bankkal

 

 

Hirdetés

A NNI sajtóosztálya a Napi kérdéseire nem kívánt részletekkel szolgálni. Az azonban bizonyosnak látszik, hogy a tízmilliárdos visszaélés kapcsolatba hozható a CIB Bank készletezési cégével, értesüléseink szerint ennek vezetőjét csalással gyanúsítják.
A győri nyomozásban is érintett a budapesti pénzintézet, amely a megyében 1,4 milliárdos kárt volt kénytelen elkönyvelni. A Napi meg nem erősített információi szerint ezenfelül két másik bank is hasonló nagyságrendű veszteséget volt kénytelen "lenyelni", szintén azért, mert a hitel fedezete - kukorica és más gabonafélék - egyszerűen eltűnt a közraktárakból. A 2007-ben és 2008-ban történt visszaéléseket a hírek szerint egy győri székhelyű cég, a GP Trade és ennek vezetői követték el.
Samu László alezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség gazdaságvédelmi osztályának vezetője - a még folyó nyomozás miatt - csak annyit válaszolt, hogy az üggyel kapcsolatban több őrizetbevételre került sor. A gyanúsítottak csalással és sikkasztással okoztak összesen ötmilliárdos kárt a pénzintézeteknek, ezenkívül más típusú bűncselekményekkel is vádolhatók. A tavaly tavasszal kezdődött nyomozás lezárására Samu szerint az év végén kerülhet

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

árva rozsnok (magyar v. mágocsi rozsnok, Bromus inermis Leyss.)

a —>pázsitfüvek családjához tartozó szálfű (->fűfélék). Hazánkban 1863-ban vonták... Tovább

fehérvérsejtek

a —>vér alakos elemeihez tartozó, önálló mozgásra képes sejtjei. A fertőző... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés