Lakberendezés kockákkal a lakás minden részén

hirdetes

Díszítés kockákkal – 7 módja a kockás minták hangulatos használatának

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A hagyományos vidéki belső terektől az élénk, éles megjelenésig, fedezd fel a kockás díszítés gyönyörű és sokoldalú módjait!

kockás minták használata

Lakberendezés kockásmintával

A kockákkal való díszítés csodálatos módja annak, hogy színt és mintát vigyünk a szobába. A bivalykockástól a tartánig terjedő dizájnnal a kockák mesésen sokoldalúak, mivel rengeteg nyomattal dolgoznak, és kiegészíthetik a hagyományos és a kortárs sémákat.

A tapétáktól és kárpitoktól a függönyökig és párnákig számos módja van annak, hogy a kockákat beépítsd a dekorációs ötletekbe, és tartós vonzerejük egy része abban rejlik, hogy képesek érdeklődést és finom mintát adni a helyiséghez anélkül, hogy egy sémát dominálnának.

A kockák tökéletes fóliát jelenthetnek a bonyolultabb tervekhez, visszahozva őket a földre, és valahogy arra ösztönöznek, hogy ne vegyük olyan komolyan a szobát. Más szóval, a kockákkal a szoba azonnal nyugodtabbá és élhetőbbé válik.


Hogy bebizonyítsuk, milyen sokoldalú lehet a kockákkal történő díszítés, számos gyönyörű sémát gyűjtöttünk össze, valamint néhány szakértői tanácsot a használatuk helyére és módjára vonatkozóan.

KOCKÁS LAKBERENDEZÉSI TIPPEK 

A belsőépítészek és a lakástulajdonosok évszázadok óta díszítenek kockákkal. A vidéki dekorációs ötletek és a hagyományos dekorációs ötletek gyűjteménye, a kockák mindenféle megjelenés létrehozására használhatók a választott színtől és léptéktől függően.

„Sok projektünkbe beépítjük a csekkeket – ez egy csodálatosan sokoldalú minta, amely éppúgy otthonos egy angol vidéki házban, mint egy tengerparti nyaralóban vagy városi házban” – mondja Nicole Salvesen, a Salvesen Graham társalapítója. "Imádjuk a gazdag történelmet és az időtlen vonzerőt, amit magába foglal, és ez egy nagyszerű módja annak, hogy könnyedén személyessé és egyedivé varázsolja otthonát."

Míg a hagyományos otthonokban gyakran használják őket, a kockák lerázzák a történelmüket, és egyre gyakrabban látunk merész színvilágot és izgalmas kombinációkat a kortárs belső terekben. „Van egy tévhit, hogy a kockákat csak hagyományos, vidéki vagy korabeli belső terekben szabad használni, de határozottan indokolt a kockás minta használata korszerűbb terekben” – mondja Charu Gandhi belsőépítész, az Elicyon alapítója. "Lényegében a kockák geometriai elemek, így játszhatsz a léptékkel és a színekkel, és elvont módon használhatod."

1.    VÁLASSZ MERÉSZ SZÍNEKET A JÁTÉKOS, MODERN MEGJELENÉSÉHEZ
 

A kockák és a tartánt már régóta a vidéki enteriőrökhöz kötik, de miért ne fordíthatnánk a hagyományokat kreatív módon és merész színekben? Vigyél egy kis játékosságot a szobába élénk kockás mintákkal!

hirdetes

2.    GYÖNYÖRŰ FÓKUSZPONT KÉSZÍTÉSE KOCKÁS KANAPÁVAL

A nappaliban semleges színekkel díszítve bőséges teret enged a játékos minták bemutatására az üléseken, valamint a nyomatok és színek egy kis nyomatának és színének megjelenítéséhez, amely nem fogja elnyomni a kockákat. 

3.    KEVERJÜK A KOCKÁKAT MÁS MINTÁKKAL

 


 

A kockákkal való díszítésnél, mint minden mintánál, fontos, hogy ezek kiegyensúlyozottak legyenek, és ne uralják a helyiséget. „Annak érdekében, hogy ne érezze túl elfoglaltnak a teret, a rétegellenőrzéseket más hasonló léptékű és tónusú mintákkal végezze, hogy semmi se kiabáljon hangosabban, mint bármi más. Ez biztosítja, hogy a tekintet ne csak egy elemhez ragadja meg a figyelmet, így a tér hangulatos és hívogató lesz, nem pedig túl kicsi” – tanácsolja Nicole Salvesen, a Salvesen Graham társalapítója. „A három, azonos színű árnyalatú kockák használata sokoldalúságot is növel, lehetővé téve, hogy igazán könnyen beilleszthetők legyenek egy sémába.”

4.    VÁLASZD A GINGHAMOT A VIDÉK MEGJELENÉSÉRT
 

Ha szereted a klasszikus angol vidéki dekorációt, nem tévedhetsz, ha gingham-mal díszítesz. „Elmondható, hogy a klasszikus angol lakberendezés három szövetdobozt pipál: virágos, csíkos és kockás. Nagyon sok klasszikus enteriőr tartalmazza ezt a három dizájnstílust, hogy rétegességet és érdekességet kölcsönözzenek” – mondja Caroline Inchyra, az Inchyra szövet- és tapétamárka alapítója. „Számomra a Vintage Check ágyneműink kollekciónk fontos részét képezik. minden bizonnyal állandó kedvenc lakberendező ügyfeleink körében.

5.    HASZNÁLJ KOCKÁS KÁRPITOT
 

A kárpitozott étkezőszékek nemcsak luxuskényelmet nyújtanak a vendégeknek, hanem nagyszerű módja annak, hogy mintát és textúrát illessz be semleges térbe, ahogy ezt a szürke étkezőben Kriste Michelini belsőépítész bemutatta. 

A monokróm tartán gyönyörű fókuszpontot hoz létre, és azzal, hogy csak a székek támláit takarja, Kriste Michelini gondoskodott arról, hogy a séma ne legyen túlzó.

6.    PRÓBÁLJ KI KOCKÁS TAPÉTÁT
 

Ha szereted a mintás tapétát, de óvatosan használnád, akkor a lecsiszolt tartán remek megoldás, hiszen könnyen élhető, évtizedeken át kitart. Ez a Sandberg kockás tapétaötlet tökéletes ahhoz, hogy klasszikus country hangulatot varázsolj, finom semleges tónusai pedig gyönyörűen párosulnak a klasszikus zsályazölddel a famunkákon. Tedd teljessé a megjelenést egy klasszikus, támlás hintaszékkel.

hirdetes

7.    KOCKÁK A PADLÓN
 

A kockákat nem csak szöveteken és tapétákon kell bemutatni, hanem mesés padlóburkolatot is készíthetnek. 

MILYEN MINTÁZAT ILLIK A KOCKÁKHOZ?

A kockák rendkívül sokoldalúak, és számos különféle nyomatot kiegészíthetnek, ami tartós vonzerejét növeli. Vidéki enteriőrben jól párosulnak a klasszikus csíkokkal és virágokkal, alternatívaként, a modernebb megközelítés érdekében próbáljuk ki a rétegezést különböző absztrakt vagy geometrikus mintákkal.

„Majdnem op-art vizuális érdeklődést kelthet, ha nagyméretű fekete-fehér bivalykockákat rétegezünk a kisebb méretű gyöngyszemekkel és csíkokkal az ablakkezeléseken vagy a tapétákon. A kockák rétegzésének legjobb módja, ha ragaszkodunk ugyanazokhoz a színekhez, hogy a tér ne legyen szédítő” – mondja Charu Gandhi belsőépítész, az Elicyon alapítója.

HOGYAN DÍSZÍTSÜNK KOCKÁKKAL?

Rengeteg mód van arra, hogy minden helyiségbe bevezessük a kockákat, a kanapétól a gyönyörű nappali szőnyegig. A kockák tökéletesek a szoba puha bútoraihoz, legyen szó terítőről, kanapéról vagy párnáról.

Hagyományosabb sémák esetén a plédek és kockák nagyszerű módja annak, hogy hangulatossá varázsoljuk a teret. "Van valami eredendően megnyugtató, ha ezeket a mintákat különösen télen használják" - mondja Charu Gandhi, az Elicyon alapítója. "Szezonról szezonra való átállás érdekében válassz olyan szövéseket, amelyek lágy barnákat, bézseket és telített színeket tartalmaznak, hogy friss és érdekes maradjon a kockás minta."

Alternatív megoldásként manapság egyre növekszik a dekorációs trend az élénk kockák terén, ezért ha biztos a színében, próbálj meg egy vastag pipát a kanapén festeni, vagy válasszon egy kontrasztos színű kockás szőnyeget, hogy sajátossá tedd a padlót.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Kisvárdai Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Kisvárda Szent György tér 8. 4600 Magyarország Tovább

mangán (Mn)

a periódusos rendszer d-mező elemeinek egyike; átmeneti fém, vegyületeiben kettő, három,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek