Ez a 6 legszebb húsvéti virág, ezek a legszebb húsvéti virágok. A húsvéti virágok jelentése: ezt szimbolizálják a húsvéti virágok

Ez a 6 legszebb húsvéti virág- nem is gondolnád, milyen különleges jelentéssel bírnak

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Már biztosan te is egyre erőssebben érzed a levegőben, hogy közeleg a húsvét, az újjászületés ünnepe! Vajon tényleg minden a színesre festett húsvéti tojások, és a csoki nyulak körül forog? Nem is gondolnád, hogy mennyi tavaszi virág kapcsolódik hagyományosan a húsvéti szezonhoz. Íme néhány kedvenc húsvéti virágunk és a mögöttük rejlő szimbolikus jelentés.

6 húsvéti virág és jelentése

Fehér húsvéti liliom- az egyik legszebb húsvéti virág

Még a nevében is benne van, hogy húsvéti, pont ezért kézenfekvő választás a listánk élére, mivel az ünnepről kapta a nevét. A tisztaságot, az erényt, az ártatlanságot, a reményt és az életet szimbolizálják, ami a húsvét legkiválóbb virágává teszi őket. A keresztények számára ez a tisztaság és az ártatlanság Krisztushoz kapcsolódik. A liliomok vallási jelentőséggel is bírnak; a Bibliában az Ó- és az Újszövetségben is szerepeltek. Egy legenda szerint Jézus halála és feltámadása után ezeket a húsvéti virágokat találták a Getszemáni kertben, ahol Jézus imádkozott a keresztre feszítés előtti éjszakán.

A tulipános, a sokszínű húsvéti virágok

A tulipán egy klasszikus tavaszi virág. Gyakran nevezik őket a tavasz hírnökeinek, mivel az első virágok között nyílnak ki. Ki ne szeretné a csodaszép színekben nyíló, sokszínű virágokat, egyszerű vonalakkal? A tavaszi virágzó hagymák, mint például a tulipán, úgy tűnik, hogy visszatérnek a halálból, ez az egyik oka annak, hogy a húsvéthoz kötik őket. Abba belegondoltál már, hogy milyen egyedülálló harang alakú viráguk van, amely a húsvéti tojás gömb alakú formájára hasonlít?

Nárciszok, azaz a sárga húsvéti virágok

A nárcisz más virághagymás virággal –például a tulipánnal- együtt az újjászületést és az új kezdeteket szimbolizálja. Ezeket Angliában „nagyböjt liliomnak” is nevezik, mivel hosszú kapcsolatuk van a nagyböjttel, hiszen pont ebben az időszakban nyílnak. Kora tavaszi virágzóként a nárcisz az új élet érkezését jelenti.

Jácint- egy újabb tavaszi, húsvéti virág

Semmi sem hasonlítható a jácint virágok édes illatához, ugye ebben mind egyetértünk? Egy másik korán tavasszal virágzó hagymás növény, ami sok különböző színben pompázik Rózsaszín, sárga, fehér és lila árnyalatokban kaphatók, amelyek a húsvét klasszikus színei is. A virágok nyelvén a jácint a sportot vagy a játékot, míg a kék jácint az állandóságot jelenti. Tanuld meg, hogyan tudod újra virágozni a jácintot! 

A százszorszépek nagyon különleges húsvéti virágok

A százszorszép apró, finom virágok, amelyek gyakran fehér vagy sárga színben nyílnak. A százszorszépeket a virág archetípusának tekintik, és gyakran az első dolog, amit a gyerekek megtanulnak rajzolni. A százszorszépek a tisztaságot, az ártatlanságot, a nemességet és a hűséget szimbolizálják. Ez a virág vadon nő a füves mezőkön, és a tojásvadászatok során rengeteg ilyennel lehet találkozni.

Azáleák, mint húsvéti virágok

Az azáleák örökzöld cserjék, csodaszép virágokkal, számos színben, köztük fehér, rózsaszín, lazac, lila és piros színben. Úgy értelmezik, hogy sokféle jelentésük van, de a húsvét legfontosabb jelentése: „a családról és önmagunkról való gondoskodás”. Nem csoda, hogy ezek a húsvéti kedves családi összejövetelhez kötődnek, és húsvéti virágoknak tartják őket.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-05-17

Töltsd meg színekkel a kerted- kiváló növények júniusra!

Töltsd meg színekkel a kertedet! Cikkünk segít abban, hogy te is megtaláld a megfelelő növényeket kertedben, amiket még júniusban sem késő elültetned.

2024-03-26

Tavaszi tuja mosás: 5 fontos lépés a betegségek elkerüléséhez

Fedezze fel az 5 legfontosabb lépést a tuják tavaszi ápolásához: így óvhatja meg növényeit a kártevőktől és betegségektől! Így egész évben egészségesek maradnak.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-05-16

Uborka tápoldatozás a nagymama titkos receptjével

Így tápoldatozzunk uborkát sikeresen, a nagymamám titkos uborka tápoldat receptjével. Ez a trükk garantáltan be fog válni neked is és gyönyörű uborkáid lesznek!

2024-05-15

Ez az 5 legfinomabb paradicsom – még elültetheted a hónapban

Szeretnél a nyáron zamatos paradicsomokat szüretelni? Ezek a legfinomabb paradicsomfajták, amikért az olaszok is oda meg vissza vannak. Így ültesd el őket!

2024-05-16

Itt a spárgaszezon: Ezek a LEGFINOMABB spárgás ételek

Annyira vártuk és végre eljött: itt a spárgaszezon és vele együtt érkeznek az isteni spárgás ételek is, nekünk ezek a kedvenceink, készíts te is spárgás ételt!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fertőző betegség

mindaz a bántalom amelyet mikroorganizmusok és magasabb rendű állati élősködők az emberi v.... Tovább

lisztharmatfélék (Erysiphales)

a tömlősgombák osztályának egyik rendje. A lisztharmatgombák családjába tartozó fajok a... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Húsvét Húsvéti programok kert Kertészet virág virágtermesztés