Ez a 6 legszebb húsvéti virág, ezek a legszebb húsvéti virágok. A húsvéti virágok jelentése: ezt szimbolizálják a húsvéti virágok

hirdetes

Ez a 6 legszebb húsvéti virág- nem is gondolnád, milyen különleges jelentéssel bírnak

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Már biztosan te is egyre erőssebben érzed a levegőben, hogy közeleg a húsvét, az újjászületés ünnepe! Vajon tényleg minden a színesre festett húsvéti tojások, és a csoki nyulak körül forog? Nem is gondolnád, hogy mennyi tavaszi virág kapcsolódik hagyományosan a húsvéti szezonhoz. Íme néhány kedvenc húsvéti virágunk és a mögöttük rejlő szimbolikus jelentés.

6 húsvéti virág és jelentése

Fehér húsvéti liliom- az egyik legszebb húsvéti virág

Még a nevében is benne van, hogy húsvéti, pont ezért kézenfekvő választás a listánk élére, mivel az ünnepről kapta a nevét. A tisztaságot, az erényt, az ártatlanságot, a reményt és az életet szimbolizálják, ami a húsvét legkiválóbb virágává teszi őket. A keresztények számára ez a tisztaság és az ártatlanság Krisztushoz kapcsolódik. A liliomok vallási jelentőséggel is bírnak; a Bibliában az Ó- és az Újszövetségben is szerepeltek. Egy legenda szerint Jézus halála és feltámadása után ezeket a húsvéti virágokat találták a Getszemáni kertben, ahol Jézus imádkozott a keresztre feszítés előtti éjszakán.

A tulipános, a sokszínű húsvéti virágok

A tulipán egy klasszikus tavaszi virág. Gyakran nevezik őket a tavasz hírnökeinek, mivel az első virágok között nyílnak ki. Ki ne szeretné a csodaszép színekben nyíló, sokszínű virágokat, egyszerű vonalakkal? A tavaszi virágzó hagymák, mint például a tulipán, úgy tűnik, hogy visszatérnek a halálból, ez az egyik oka annak, hogy a húsvéthoz kötik őket. Abba belegondoltál már, hogy milyen egyedülálló harang alakú viráguk van, amely a húsvéti tojás gömb alakú formájára hasonlít?

hirdetes

Nárciszok, azaz a sárga húsvéti virágok

A nárcisz más virághagymás virággal –például a tulipánnal- együtt az újjászületést és az új kezdeteket szimbolizálja. Ezeket Angliában „nagyböjt liliomnak” is nevezik, mivel hosszú kapcsolatuk van a nagyböjttel, hiszen pont ebben az időszakban nyílnak. Kora tavaszi virágzóként a nárcisz az új élet érkezését jelenti.

hirdetes

Jácint- egy újabb tavaszi, húsvéti virág

Semmi sem hasonlítható a jácint virágok édes illatához, ugye ebben mind egyetértünk? Egy másik korán tavasszal virágzó hagymás növény, ami sok különböző színben pompázik Rózsaszín, sárga, fehér és lila árnyalatokban kaphatók, amelyek a húsvét klasszikus színei is. A virágok nyelvén a jácint a sportot vagy a játékot, míg a kék jácint az állandóságot jelenti. Tanuld meg, hogyan tudod újra virágozni a jácintot! 

A százszorszépek nagyon különleges húsvéti virágok

A százszorszép apró, finom virágok, amelyek gyakran fehér vagy sárga színben nyílnak. A százszorszépeket a virág archetípusának tekintik, és gyakran az első dolog, amit a gyerekek megtanulnak rajzolni. A százszorszépek a tisztaságot, az ártatlanságot, a nemességet és a hűséget szimbolizálják. Ez a virág vadon nő a füves mezőkön, és a tojásvadászatok során rengeteg ilyennel lehet találkozni.

Azáleák, mint húsvéti virágok

Az azáleák örökzöld cserjék, csodaszép virágokkal, számos színben, köztük fehér, rózsaszín, lazac, lila és piros színben. Úgy értelmezik, hogy sokféle jelentésük van, de a húsvét legfontosabb jelentése: „a családról és önmagunkról való gondoskodás”. Nem csoda, hogy ezek a húsvéti kedves családi összejövetelhez kötődnek, és húsvéti virágoknak tartják őket.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-27

Ismerd meg a kerti Holdviolát – Nem csak a neve miatt olyan különleges

A holdviola (Lunaria annua), más néven ezüstvirág vagy pénzvirág, egy varázslatos növény, amely különleges és megkapó szépséggel bír. Ismerd meg közelebbről!

2023-05-31

A tereprendezési sziklák tisztítása – egyszerű módszerek, hogy újra jól nézzen ki a sziklakert

A sziklakert sziklái könnyen bevonódhatnak mohával vagy szennyeződésekkel, aminek következtében elveszítik eredeti megjelenésüket, viszont egyszerű tisztítani!

2023-06-02

A zsálya pozitív hatásai, nem is hinnéd mennyi mindenre jó

A zsálya sokoldalú, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Mutatjuk is a zsálya pozitív hatásait az egészségre!

2023-06-02

Így termessz fügét cserépben egyszerűen a teraszodon

Ha szereted a fügét, akkor érdemes neked is otthon, a teraszodról termeszteni kényelmesen cserépben. Megmutatjuk ehhez a szükséges tippeket és trükköket!

2023-06-01

7 gyakori ok, amiért a muskátli levelei megsárgulnak

Miért sárgul a muskátli levele? Van, ami természetes folyamat és nem kell aggódnunk érte, de létezik olyan sárgulás is, amit orvosolni kell minél gyorsabban.

2023-06-02

Ezzel az egyszerű trükkel sokáig szép marad az esküvői virág

A virágok egész nap és éjszaka frissen tartása nem lehetetlen küldetés, csupán ismerni kell a trükköt, amivel sokáig szép marad a vágott virág az esküvőkön!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ültetvény

állandó helyen létesített, hosszabb élettartamú növényállomány (gyümölcsös, szőlő,... Tovább

Mv 213

Kukorica Cél: szemes Leírás:A címerhányás ideje közepes, a kalászkapelyva alapjának... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Húsvét Húsvéti programok kert Kertészet virág virágtermesztés