84/2008. (VII. 3.) FVM rendelet
A Magyar Takarmánykódex kötelezõ elõírásairól szóló 44/2003. (IV. 26.) FVM rendelet módosításáról.
A takarmányok elõállításáról, forgalomba hozataláról és felhasználásáról szóló 2001. évi CXIX. törvény 18. §-a (2) bekezdésének l) pontjában kapott felhatalmazás alapján - a földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter feladat- és hatáskörérõl szóló 162/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. §-ának e) pontjában kapott feladatkörömben eljárva - a következõket rendelem el:
1. § A Magyar Takarmánykódex kötelezõ elõírásairól szóló 44/2003. (IV. 26.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) 2. § (1) bekezdés 32. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:
[Ez a rendelet a következõ uniós jogi aktusoknak való megfelelést szolgálja:]
"32. a Bizottság 94/39/EGK irányelve a különleges táplálási célokra szolgáló takarmányok tervezett felhasználásainak listájáról, valamint az azt módosító 2008/4/EK irányelve,"
2. § Az R. 7. számú melléklet I. fejezet 1. pont g) alpontja helyébe a következõ szöveg lép:
[1. A takarmánykeverékek csomagolóeszközén, címkéjén, illetve ömlesztve vagy tartályban való szállítás esetén a kísérõ okmányon, a kötelezõen feltüntetendõ adatoknak szánt helyen jól láthatóan, olvashatóan és eltávolíthatatlanul - a Magyarországon forgalomba hozatalra kerülõ takarmányok esetén magyar nyelven - fel kell tüntetni a következõ adatokat:]
"g) a jelölési adatokért felelõs elõállító, forgalmazó (közvetítõ), importõr vagy az Európai Közösségben mûködõ képviselõ neve vagy cégneve és címe vagy bejegyzett székhelye,"
3. § Az R. 13. számú melléklete e rendelet melléklete szerint módosul.
4. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követõ 15. napon lép hatályba, és az azt követõ napon hatályát veszti.
(2) Ez a rendelet a következõ uniós jogi aktusoknak való megfelelést szolgálja:
a) a Bizottság 2008/4/EK irányelve (2008. január 9.) a 94/39/EK irányelv módosításáról az ellési bénulás csökkentésére szánt takarmányok vonatkozásában,
b) a Tanács 79/373/EK irányelve (1979. április 2.) az összetett takarmány forgalmazásáról.

Melyik a legegészségesebb olaj a főzéshez?
Az olajok fontos szerepet játszanak mind a mindennapi főzés során, mind az egészséges, kiegyensúlyozott étrend részeként, de a melegítés során nem minden olaj egyforma. Van,...

Igazi házi rétes recept, ahogy a nagyanyáink csinálták
A rétestészta készítésétől sokan félnek, hiszen annyira ijesztően hangzik elsőre, hogy egy asztalon kell papírvékonyra kinyújtani a tésztát és mindezt szakadásmentesen....

Ezt imádni fogja a család: vaníliapudingos almás pite recept
Ha unod a sima almás pitét, akkor ezt csináld meg! Omlós tészta, isteni fahéjas almaréteg, krémes vaníliapuding, amit bezár egy újabb réteg omlós tészta. Hidd el, mindenki imádni fogja!

5 zöldség, amit elültethetsz novemberben
Attól még, hogy egyre hidegebb van kint, a kertünkben igenis vannak teendők. Ne hanyagoljuk el, hiszen rengeteg zöldséget elültethetünk akár novemberben is. Kövesd tippjeinket és...

A csodálatos csicseriboróból: a tökéletes hummusz recept, 4 ízesítésben
A hummusz egy népszerű közel-keleti étel, aminek alapreceptje pofonegyszerű, és többféleképpen is meg lehet bolondítani, ha extra ízekre vágyik az ember. Az alábbiakban...

A gyógyító lenmagolaj: ilyen szuper tulajdonságai vannak!
A lenmagolaj őrölt és préselt lenmagból készül. Állítólagos előnyei közé tartozik a gyulladás csökkentése, a szívbetegségek megelőzése és a rák kockázatának...

A legcsodálatosabb évszak - Ezért szeretem az őszt!
Idén is véget ért a nyár, szépen lassan beköszönt az ősz! Nekem az egyik legkedvesebb évszakom, természetesen a tavasz után. El is mondom nektek, hogy miért tetszik ennyire.

Így metszd meg ősszel a tuját, hogy dús, egészséges legyen!
Az ősz egy remek időszak a kertünk gondozására, és a tuják metszése az egyik olyan tevékenység, amely segíthet abban, hogy bokraink dúsabbak és egészségesebbek legyenek. A...

Mi mindenre jó a kávézacc? – Így használd fel a kertben!
Naponta megszámlálhatatlan szemetet termelünk az életünk folyamán, de leginkább a konyhai hulladékunk telíti el a szemetesünket. Miután lefőzted a reggeli kávédat, Te is...

Ha unod már a zsemlét vagy kenyeret, süss bagelt!
A bagel leginkább egy szendvicsalapnak használt péksütemény, mely zsemle alakú, de a közepe lyukas. Tetején meg van szórva különféle magokkal; lehet lenmag, szezámmag, mák vagy...

Mesekönyvekbe illő falucskákon keresztül túrázhatunk a Mátrában
A hegyvidéki túrák kedvelői számára, az egyik legközkedveltebb célpont az ország legmagasabb csúcsainak otthona, a Mátra. De ha kicsit más szemszögből figyeljük meg,...

Őszi/téli befőzés – Citrom-, és narancslekvár készítése
Ősszel és télen is főzhetünk lekvárt, ráadásul nem is akármilyet, mostani cikkünkben elmondjuk nektek, hogyan készíthettek isteni finom dzsemet szezonális citrusfélékből,...