A gyümölcsök különféle szeletelési módjai - Hogyan vágjuk fel az avokádót?

5 gyümölcs, amit eddig lehet, hogy rosszul vágtál fel (videó)

SzSz, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Vannak olyan gyümölcsök, amelyeknek teljesen más a vágási technikája, mint gondoltad volna. Ha ezeket a tippeket megfogadod, sokkal egyszerűbb lesz a feldolgozásuk.

gyümölcsvágás

Vannak olyan gyümölcsfélék, amelyeknél egyszerűen elengedhetetlen egy vágási technika, hogy a lehető legtöbb gyümölcshúst megtartsuk, vagy inkább egyszerűbb legyen a felvágásuk. Ezentúl biztos vagyok benne, hogy Te sem fogod másképp csinálni, ha egyszer kipróbáltad őket! 

Avokádó

Az avokádó esetében a legegyszerűbb felvágási módszer, ha a gyümölcsöt először félbe vagy negyedbe felvágjuk. Ezután a vágás mentén szépen kézzel szétbontjuk. Sokan a következő pontnál rontják el a lépést, mert az avokádó magját kézzel akarják kiszedni a gyümölcsből. Ez azonban nem jó, hiszen az avokádó húsát csak szétnyomjuk. Legjobb módszer az avokádó magjának kiszedésére, ha a kést egy határozott mozdulattal beleállítjuk a magba, majd kiszedjük. Ha viszont negyedbe vágjuk az avokádót, akkor a magot egyszerűen, a hús összenyomása nélkül kézzel is ki tudjuk szedni. Az avokádó héját ezután csak könnyedén húzzuk le a húsról. 

Lássuk videó formájában, hogyan is kell csinálni a gyakorlatban: 

 

Ananász

Az ananász felvágását ugyan egyszerűnek gondoljuk, sokan már az elején elrontják. Ha egész ananászt veszünk, akkor először a gyümölcs két végét kell levágnunk egy nagy, éles késsel. Ezután a gyümölcs meghámozása következik, amit szintén egy késsel tudunk elvégezni. Figyeljünk oda arra, hogy a gyümölcs hámozása során ne vágjunk le túl vastag részeket, hiszen így a gyümölcshúsból sokat kidobhatunk a kukába. Ha meghámoztuk a gyümölcsöt az ananász közepét is ki kell vágnunk, hiszen senki sem szereti a kemény, fás részeket. Ezt egyszerűen úgy tudjuk megtenni, ha a gyümölcsöt felkarikázzuk, majd egy pogácsaszaggató segítségével kivágjuk a közepét. 

Itt pedig megnézhetjük a gyakorlatban, hogyan kell felvágni az ananászt: 

 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

konzumensek (fogyasztók)

az élelmi láncban a producernek fölött levő, kész szerves anyagot átalakító,... Tovább

aratás

a termesztett növények ->betakarításának első szakasza (pl. a kalászos gabonák... Tovább

Tovább a lexikonra