Így vágd fel helyesen ezt az 5 gyümölcsfélét

hirdetes

5 gyümölcs, amit eddig lehet, hogy rosszul vágtál fel (videó)

SzSz

Vannak olyan gyümölcsök, amelyeknek teljesen más a vágási technikája, mint gondoltad volna. Ha ezeket a tippeket megfogadod, sokkal egyszerűbb lesz a feldolgozásuk.

5 gyümölcs, amit eddig lehet, hogy rosszul vágtál fel

Vannak olyan gyümölcsfélék, amelyeknél egyszerűen elengedhetetlen egy vágási technika, hogy a lehető legtöbb gyümölcshúst megtartsuk, vagy inkább egyszerűbb legyen a felvágásuk. Ezentúl biztos vagyok benne, hogy Te sem fogod másképp csinálni, ha egyszer kipróbáltad őket! 

Avokádó

Az avokádó esetében a legegyszerűbb felvágási módszer, ha a gyümölcsöt először félbe vagy negyedbe felvágjuk. Ezután a vágás mentén szépen kézzel szétbontjuk. Sokan a következő pontnál rontják el a lépést, mert az avokádó magját kézzel akarják kiszedni a gyümölcsből. Ez azonban nem jó, hiszen az avokádó húsát csak szétnyomjuk. Legjobb módszer az avokádó magjának kiszedésére, ha a kést egy határozott mozdulattal beleállítjuk a magba, majd kiszedjük. Ha viszont negyedbe vágjuk az avokádót, akkor a magot egyszerűen, a hús összenyomása nélkül kézzel is ki tudjuk szedni. Az avokádó héját ezután csak könnyedén húzzuk le a húsról. 

hirdetes

Lássuk videó formájában, hogyan is kell csinálni a gyakorlatban: 

 

hirdetes

Ananász

Az ananász felvágását ugyan egyszerűnek gondoljuk, sokan már az elején elrontják. Ha egész ananászt veszünk, akkor először a gyümölcs két végét kell levágnunk egy nagy, éles késsel. Ezután a gyümölcs meghámozása következik, amit szintén egy késsel tudunk elvégezni. Figyeljünk oda arra, hogy a gyümölcs hámozása során ne vágjunk le túl vastag részeket, hiszen így a gyümölcshúsból sokat kidobhatunk a kukába. Ha meghámoztuk a gyümölcsöt az ananász közepét is ki kell vágnunk, hiszen senki sem szereti a kemény, fás részeket. Ezt egyszerűen úgy tudjuk megtenni, ha a gyümölcsöt felkarikázzuk, majd egy pogácsaszaggató segítségével kivágjuk a közepét. 

Itt pedig megnézhetjük a gyakorlatban, hogyan kell felvágni az ananászt: 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


ló tenyésztésbevételének ideje

a melegvérű kancacsikókat ált. 3, a hidegvérűt 2 éves korukban veszik tenyésztésbe. A... Tovább

kötések

a sebkötés célja a seb védelme a fertőzéstől, a külső behatásoktól és a... Tovább

Tovább a lexikonra