Az állam eladósodása

hirdetes

Apa-Anya gazdasági válság van, segítsetek!

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Elkúrtuk ugye. 30 éve tart ez. Anya-Apa, segítsetek! Hogy miért? Mert Ti kúrtátok el! Mindenki fél a nyugdíjasoktól, semelyik párt sem mer a nyugdíjakhoz nyúlni, pedig Anya-Apa, nekünk most a Ti számlátokat kell kifizetnünk! Meg azt a mérhetetlen állami herdálást, amit még Ti vezettetek be!
Gazdasági válság

Ha jól értem, a rossz gazdasági helyzet oka, az állam eladósodása – ki vette fel a hiteleket?


Anya-Apa, ha jól értem, most azért van sz@rban a haza, mert Ti, a 70-es években nem voltatok hajlandóak elismerni, hogy többet költötök, mint amennyi pénzetek van. Ugye? Elkezdett az állam hiteket felvenni, azért, hogy Ti jól élhessetek, ne keljen a nadrágszíjat megszorítani. Ez tény, igaz? És most ne nyúljunk a nyugdíjjakhoz? Fizessük ki mi a Ti számlátokat? Részemről én helytállok a szüleimért. Nem, csak ha bajban vannak, hanem folyamatosan. Nyugdíjasok. Veszek nekik TV-t, kifizetem a villanyszámlájukat, segítek, ahol tudok. Mindenki segítsen a saját szüleinek. A Te gyereked nem segítene? Így nevelted? Így jártál… Nincs pénze neki sem? Tudod miért nincs? Mert rosszul áll az ország. És miért áll rosszul? Mert nagy az államadósság, az összes pénz annak a nagy lyuknak a betömködésre megy el, amit Ti csináltatok. Persze, vannak szociálisan rossz helyzetben lévők. Segítsünk neki, ez nem kérdés! De alapvetően MIÉRT EMELNÉNK A NYUGDÍJAKAT, amikor a Ti számlátokat fizetjük most meg?

hirdetes

13. havi fizetés – mire fel?

hirdetes


Zúgolódás van, hogy megvonják a 13. havi fizetést? Miért is? Van 13. hónap? Nincs. Miért járna? Prémium, na az járhat! Ha jól dolgoztál! Értékelni kell a munkatársakat, és jutalmazni azt, aki sokat és jól dolgozik. Ugyan így az állami szektorban is, mint a versenyszférában. Miért adjunk 13. havi fizetést, ha nem dolgoztál meg érte? Ha nincs 13. hónap? A jutalom annak jár, aki megérdemli. Igen, Te ott a hivatalban, igen Te ott az állami cég székében, mindannyiunk pénzéből élsz, nekünk dolgozol! Nem szeretnénk, hogy munka nélkül kapj pénzt! Mindenki tudja, látja, mi megy az állami hivatalokban, cégeknél, az oktatási intézményben. Nem, nem azt mondom, hogy mindenki, sőt, nem is a többség, de nagyon sokan csak annyit adnak bele, amennyit nagyon muszáj. Miért fizetjük mi ezt az embert? És ráadásul a 13. hónapban is! Térjünk észre emberek végre, a herdálás időszaka lejárt! A számlát mindenkinek meg kell most fizetnie. Nekem is, aki nem kértem kölcsön, aki nem kaptam olyanért bért, amiért nem dolgoztam meg! De legalább most azok ne sírjanak, akik eddig belőlünk éltek!

Várom véleményeteket alul a kommentek között!
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

Akácfa teraszburkolat

Sokan nicsenek tisztába azza, hogy melyik a legjobb anyag a terasz burkolásához. A szakértők... Tovább

elsődleges (primer) kultúrnövény

az ember által a vadon termő növények közül kiválasztott és termesztett növény (pl. búza,... Tovább

Tovább a lexikonra