notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megnyílt a kecskeméti Hírös Hét Fesztivál, Élelmiszeripari és mezőgazdasági bemutató, kézműves vásár, szakmai előadások, kulturális programok

Hirdetés

Megnyílt a kecskeméti Hírös Hét Fesztivál

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Élelmiszeripari és mezőgazdasági bemutatóval, kézműves vásárral, szakmai előadásokkal és kulturális programokkal várja az érdeklődőket vasárnapig a kecskeméti Hírös Hét Fesztivál.
Megnyílt a kecskeméti Hírös Hét Fesztivál, Élelmiszeripari és mezőgazdasági bemutató, kézműves vásár, szakmai előadások, kulturális programok

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter nyitotta meg kedden Kecskeméten a Hírös Hét Fesztivált, amely 72 évvel korábban, a térség mezőgazdasági termékeinek bemutatója volt, de ma már összművészeti fesztivállá, konferenciasorozattá vált. 

Megnyitóbeszédében a miniszter kiemelte, hogy 1934-ben, az első Hírös Hét alkalmával Kecskemét önmagát mutatta meg a világnak, "egy várost, mely több mint egymillió gyümölcsfával büszkélkedett". Hiller István kifejtette, hogy az egykori mezőgazdasági termékbemutató mára átalakult, "büszkén mondom, hogy összművészeti fesztivál, és tudományos eszmecsere, hihetetlen gazdag programokkal". 

Hirdetés

A piacszerzés is fontos szempont volt 
A Hírös Hét 72 évvel ezelőtti megrendezésétől, a nagy gazdasági világválságban a fejlődésében megtorpant, az akkor 80 ezer lakosú nagyváros vezetői a fellendülést várták. A fesztivál beváltotta a reményeket, mert 1934-ben több mint hatvanezren keresték fel a rendezvényeket, közülük több mint 25 ezren érkezetek az ország más részeiből és külföldről. 

Az évszázados hagyományokra visszatekintő szőlő- és gyümölcstermesztés ismét fellendült, sikerült újabb piacokat szerezni. 

Az első eseményt Móricz Zsigmond harangozta be a Magyar Rádióban, akinek annyira megtetszett a rendezett szőlőültetvények látványa, hogy birtokot vásárolt a város határában. A mára jelentősen átalakult Hírös Hét szakmai rendezvényei közül kiemelkedik az Alföld jövőjével foglalkozó fórum, bemutatkoznak a térség kertészeti és élelmiszeripari termékei, de rangos rendezvény lesz a főtéri kézműves kiállítás és vásár is. 

Hirdetés

Bihari és Lomnici az előadók között 
A fesztivál programjai között található a Nyári Jogi Akadémia is, ahol Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság elnöke és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke is előadást tart. A vasárnap estig tartó fesztivál idején a főtéren felállított színpadon esténként koncerteket és táncbemutatókat is rendeznek. 

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Magyarország.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
237 780
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 363 500
Közösség

Mohácsi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Mohács Szabadság u. 24. 7700 Magyarország Tovább

antitranszspiráns

párolgáscsökkentő készítmény. Különösen a fiatal, palántázott növényeknek fontos, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.7