Az év gépe 2010

Az év gépe 2010

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A németországi Hannoverben minden második év végén megrendezik a világ egyik legjelentősebb agráripari seregszemléjét, az Agritechnica kiállítást. 1997 óta a DLV kiadó szakemberei, a legutóbbi alkalomtól pedig a szervező ország, valamint Dánia, Lengyelország, Oroszország, Svédország Magyarország és Románia szakújságírói „Az év gépe” címmel jutalmazzák a legfontosabb fejlesztéseket bemutató kiállítókat.
Az év gépe 2010

„Az év gépe – 2010” minősítésért 14 kategóriában versengtek a cégek, termékek.

Az Agritechnika kiállításon mutatták be a publikumnak a CLAAS új nagytraktorát, a több mint 500 LE teljesítményű Xeriont. A gép új arculata és megnövelt, 3,5 méteres tengelytávja mellett új erőforrást – CAT C-13 – is kapott, amely egy új, ZF ECCOM 4.5-es, nagy teljesítményre tervezett fokozatmentes váltóval működik együtt. A Xerion új változata hazánkban márciusban, az AXIÁL Szakmai Napokon mutatkozik majd be.


A Massey Ferguson szerint az utóbbi két évtized legfontosabb kombájnja 9280 Delta jelű gép. A kombájn kifejezetten a nagyüzemi növénytermesztő gazdaságok igényeihez lett méretezve. A gép hibrid cséplőtechnológiát alkalmaz. Mintegy 10 százalékkal alacsonyabb üzemanyag-felhasználás mellett azonos betakarítási teljesítményre képes, mint a konkurens betakarítók. E takarékossága leginkább a héthengeres, 496 lóerős Sisu Power motornak köszönhető, de közreműködik a 9 méter munkaszélességű PowerFlow adapter és az energiatakarékos cséplő-tisztító rendszer is. A 9280 Delta érintőképernyőről vezérelhető, és felszerelhető a GPS-technológiára alapuló gazdálkodáshoz szükséges minden kiegészítővel.


Biztonságosabb használat, kényelmesebb beállítás, kiváló minőségű munka jellemzi az új Juwel ekeét, amelyet a LEMKEN a sikeres Opal sorozat utódjaként fejlesztett ki. A fordítómű elektrohidraulikus vezérlésével az eke dőlésszöge immár közvetlenül a traktorról állítható be és fixálható. Újdonság a Juwel ekén a csillapítással felszerelt, hidraulikusan állítható támkerék is: ezzel a munkamélység nagy munkasebesség mellett és kötött talajoknál is mindössze egy kettős működésű hidraulika-munkahengerrel módosítható.


Sokoldalúan használható az új Fendt 200 Vario kompakt traktor. Kiváló fordulékonysága és alacsony hasmagassága alkalmassá teszi a sokoldalú munkavégzésre. Biztonságos munkavégzését garantál lejtőkön is a súlypont alacsony elhelyezkedése, a megtámasztott rugózott mellsőhíd és a széles abroncsok használatának lehetősége. A hajtómű a sebesség igény szerinti – téli feladatok, munkák a gyümölcsösben – megválasztását teszi lehetővé. A Fendt új kompakt traktora a hozzá illesztett homlokrakodóval szűk terekben is alkalmas rakodási

A nyertesek:


1.Nagytraktorok
Claas Xerion 5000 / 4500
2.Kompakt nagytraktorok
Fendt 800 Vario
3.Közepes traktorok
New Holland T 7000 és Claas IH Puma CVX
4.Kistraktorok
Fendt 200 Vario
5.Kompakt és speciális kistraktorok
Fendt 200 Vario V/F/P
6.Gabonakombájnok
Massey Ferguson Delta és Fendt 9460 X
7.Önjáró silózó
Krone Big X
8.Önrakodó pótkocsik
Pöttinger Jumbo Combiline
9.Talajmegmunkáló gépek
Lemken Juwel eke
10.Vetőgépek
Kverneland GeoSeed
11.Öntözőberendezések
Leeb GS
12.Burgonya- és cukorrépa-betakarítók
Grimme Rexor 620 répabetakarító kombájn
13.Megújuló energia
Envitec Feedcontrol
14.Speciális
John Deere – Traktorautomatizálási felszerelés ISOBUS rendszerhez

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

immunitás

mikrobiológiai értelemben a szervezet védetté válása v. fokozott ellenálló képessége... Tovább

ágas

az ->állványos szénaszárítás egyik eszköze. Csapadékos vidéken hagyományos módon a... Tovább

Tovább a lexikonra