Szinte minden hely betelt, olyan népszerű ez az esemény: Cseresznyevirágzás Budán, az egyik legjobb tavaszi program

Cseresznyevirágzás Budán - az egyik legjobb tavaszi program

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Mindenki annyira várja már a tavaszt, hogy szinte minden hely betelt a cseresznyevirágzás köré épülő budai eseménynél. Folyamatosan csak azt látom, hogy minden ismerősöm jelentkezik, gondoltam ajánlom nektek is, mielőtt az utolsó helyek is elfogynak.

Cseresznyevirágzás Budán 2024

Nagyon népszerű ez az esemény – Cseresznyevirágzás Budán

„Vajon mit jelent a titokzatos kifejezés: ,,hanami" ? És a ,,sakura-ünnep"?
A japáncseresznye Japán nemzeti jelképe és a japán identitás része, virágzása az év legnagyobb eseményének számít. A szélben szálló tengernyi virágszirom között megfeledkezhetünk mindennapjainkról, miközben elcsodálkozunk a fajok és fajták különleges változatosságán.
Az élénkzöld áprilisi lombok, liliomfák, tarka tulipánok, nárciszok és ezernyi tavaszi virág között felfedezzük az arborétum titkait és történetét. Sziklakertek, örökzöldek, különleges növények között csatangolva meglátogatjuk az arborétum legidősebb, 120 éves fáit. Őket, akiknek saját története van.
Az erdős és ligetes sétányok mellett nagy múltú épületek húzódnak, hiszen a Budai Arborétum mindig is egy igen fontos kertészeti iskola, majd egyetem oktatási területe volt. Maguk az épületek is értéket képviselnek, sőt, kincseket rejtenek. A séta során belépünk az ajtókon és felfedezzük a múlt század második felének látványos emlékeit.” – olvasható a Facebook esemény leírásában.  

Ne maradj le a cseresznyevirágzásról!

Fontos, hogyha menni akartok, akkor nem elég a Facebook eseményben jelentkezni, hanem a weboldalon regisztrálni kell ITT. Egyébként már mi is írtuk nektek korábban, hogy a csodaszép Budai Arborétumba ingyenes a belépés. Mivel kevesen ismerik a helyet egy nagyon békés, nyugodt hely, ahol a nagyváros zajától csupán egy kőhajításnyira ki lehet kicsit kapcsolni, a csodás fák árnyékában, különleges növényeket tanulmányozva. A Budai Arborétumról itt írtunk részletesebben. Tehát, ha lemaradtok a sétáról, akkor is megnézhetitek a cseresznyefákat is, és az összes tavaszi növényt teljesen ingyen. Szerintünk ne hagyjátok ki! Egy másik kedvenc helyünk, ahol minden évben rengeteg a cseresznyevirág, az a Tóth Árpád sétány. Innen egy tavalyi cikket tudunk mutatni, amiben látható, hogy ez egy nagybetűs BAKANCSLISTÁSHELY, és ami a legjobb, szintén ingyen van!  
Cseresznyevirágás Budán

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-22

Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!

Már egy ideje tervezgeted a veteményeskertet? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket.

2024-04-21

Meg kell metszeni elvirágzás után az orgonát, hogyan?

Általában a legtöbb orgona májusban vagy június elején virágzik, így a metszést közvetlenül a virágzás befejeződése után, idén azonban korábban virágzott!

2024-04-22

Sárgul a leander levele? Egyszerűen kezelheted, ha időben elkezded

Mit csinálj, ha sárgul a leander levele? Ezek a szekértői tanácsok segítenek pikk-pakk rendbe szedni ezt a csodaszép virágot. Mutatjuk mit alkalmazz azonnal!

2024-04-22

Ezzel az egyszerű trükkel megduplázhatod a bazsalikom termésedet

Duplázd meg te is a bazsalikom termésedet, ráadásul egy nagyon egyszerű trükkel, ami valóban segít, hogy még több, ízletes bazsalikom termésed legyen neked is!

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

2024-04-21

A csodás lilaakác - érdekességek, amit eddig nem tudtál

A lilaakác egy igazán figyelemre méltó növény, amely sok helyen látható utcákon, parkokban és kertekben mostanában. Ismerd meg jobban!

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

65/2006. (IX. 11.) FVM rendelet

a kedvezõ gabonatermésbõl származó elõnyök kihasználása érdekében az agrártermelõk... Tovább

vízszennyeződés

a ->felszíni és a ->felszín alatti vizek különböző anyagokkal (mérgező vegyületekkel v.... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek