notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gazdasági hírek, növénytermesztés, állattenyésztés: Négy Mancs Alapítvány

Hirdetés

Budai: konkurens osztrák és német tenyésztők pénzelik a Négy Mancs Alapítványt!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egyértelmű információink vannak arról, hogy konkurens osztrák és német tenyésztők állnak az Négy Mancs Alapítvány kampányai mögött, és minden olyan törvényes eszközzel fel fog lépni velük szemben, amelyet a magyar és uniós hatályos jogszabályok lehetővé tesznek – jelentette ki Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A Budai Gyula által kezdeményezett eljárás során a Főügyészség megállapította, hogy a Négy Mancs Alapítvány törvénysértően működik. Az ügy részleteiről a kormánybiztos elmondta: a magyar libatenyésztőket - és ezen keresztül a magyar államot - az elmúlt években olyan jogtalan és indokolatlan támadás érte a Négy Mancs Alapítvány részéről, ami miatt több milliárd forint kár érte a libatenyésztéssel foglalkozó magánszemélyeket és vállalkozásokat. Csak a Hungerit Zrt.-t 2,5 milliárdos veszteség érte, azt, hogy más vállalkozásokat milyen mértékű kár ért, a Vidékfejlesztési Minisztérium még vizsgálja – hangsúlyozta kormany.hu szerint.

Az elmúlt időszakban több bejelentést kaptuk a libatenyésztőktől, akik azt vélelmezték, hogy az alapítvány lejárató kampánya mögött ellenérdekű gazdasági csoportok állhatnak – mutatott rá. Budai Gyula ezen bejelentések alapján a Fővárosi Főügyészséghez fordult, és törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett. Továbbá kérte a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy vizsgálja meg, milyen forrásokkal rendelkezik az alapítvány, és ezeket a forrásokat honnan juttatják a szervezethez. Rámutatott: elképzelhetetlen, hogy egy magyarországi alapítvány önerőből finanszírozni tud egy olyan mértékű lejárató kampányt, amelyet a Négy Mancs az utóbbi időben folytatott.

Az ügyészség a szervezet működése kapcsán számos hiányosságot, illetve jogsértést tárt fel, és felszólalással élt. Ennek értelmében több kérdésben tájékoztatást kért az alapítvány képviselőitől – mondta el a kormánybiztos. Kérdésként vetődött fel – folytatta -, hogy az alapítvány milyen forrásból finanszírozta a magyar libatenyésztők ellen indított kampányait, továbbá, hogy a bécsi központi szervezettől részesülnek-e támogatásban.

Az alapítványnak választ kell adnia arra is, hogy a magyar alapítvány részesül-e támogatásban közvetlenül vagy közvetett módon német vagy osztrák magánszemélyektől, illetve gazdálkodó szervezetektől. Egyértelmű információink vannak arról, hogy konkurens osztrák és német tenyésztők állnak az alapítvány kampányai mögött – mutatott rá. Budai Gyula elmondta: ha az alapítvány nem szünteti meg a működésével kapcsolatban felmerült törvénytelenségeket, az ügyészség kezdeményezheti annak megszüntetését.
Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
622 902
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
622 902
Közösség

tyúkgalambok

a —>galambok azon fajtacsoportjának az elnevezése, ameiynek tartása jellegzetesen... Tovább

Õk is éreznek!

Állatvédõ szervezet Szenvedõ, éhezõ, sérült, megkínzott, kidobott, elárvult kóbor... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 4.9