Több halálos áldozata van a vasárnap esti viharnak, augusztus 20 tüzijáték, baleset a vihar miatt

hirdetes

Több halálos áldozata van a vasárnap esti viharnak

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A kormányfő azonnali vizsgálatot rendelt el a vasárnap este történt tragédia miatt. Hárman életüket vesztették, és a legfrissebb adatok szerint több mint 250-en megsérültek a fővárosban tomboló viharban. A károk elhárítása több napig is eltarthat. A tűzijáték fel nem robbant elemeit szakemberek keresik.
Több halálos áldozata van a vasárnap esti viharnak, augusztus 20 tüzijáték, baleset a vihar miatt
A miniszterelnök azonnali, gyors és alapos vizsgálatot rendelt el a vasárnap esti budapesti vihar miatt - közölte Danks Emese kormányszóvivő hétfőn délelőtt. Azt kell tisztázni, hogy az időjárásra vonatkozóan milyen előrejelzések álltak rendelkezésre, valamint azt, lett volna-e lehetőség arra, hogy az eredeti forgatókönyvtől eltérjenek. A vizsgálatot Szilvásy György kancelláriaminiszter vezeti. 
Két ember eltűnt, a mentők 38 súlyos, 66 könnyű sérültet vittek kórházakba, több mint 150 ember saját lábán vagy más módon jutott el a kórházakba, a sérültek száma meghaladja a 250-et - mondta Danks Emese.
 

Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók

Hétfőn reggel két villamos és két troli nem közlekedett. A vasúti közlekedés mindenütt helyreállt. A délelőtti órákra igyekeznek megtisztítani a jelenleg nem járható budai és a pesti alsó rakpartot a közterület-fenntartók; a fő- és tömegközlekedési útvonalakon nincs fennakadás. A tűzoltók továbbra is folyamatosan dolgoznak a fővárosban. 
A közvetlen életveszély elhárítását tartja a legfontosabb feladatnak a Fővárosi Önkormányzat Védelmi Bizottsága, amely rendkívüli ülést tartott vasárnap éjjel. 
A szél erőssége az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint elérte az óránkénti 120 kilométert, és rövid idő alatt 8 milliméter csapadék hullott a belvárosra.
 

hirdetes

Egymilliónál is több néző lehetett

  A Budapesti rendőr-főkapitányság becslése szerint a vihar kezdetekor 1-1,5 millióan nézték a tűzijátékot. 
Demszky Gábor főpolgármester közölte, hogy a tűzoltók várhatóan több napon át dolgoznak majd a károk elhárításán. 
A főpolgármester véleménye szerint a tragédiák nem következtek volna be, ha a szervezők a meteorológiai szolgálat 20 óra körül kiadott jelentése után lemondták volna a tűzijátékot, ezért alapos vizsgálatra van szükség a körülmények tisztázására.
 

hirdetes

Keresik a fel nem robbant rakétákat

Tűzszerészek keresik a még fel nem robbant, a szél miatt elsodródott pirotechnikai termékeket Budapesten - tájékoztatott az ORFK helyettes szóvivője. 
A lakosságot arra kéri a rendőrség, ha fel nem robbant tűzijátékelemeket talál, akkor azt azonnal jelezze a rendőrségnek - mondta Németh Lajos, aki szerint a hatóság várja az ilyen jellegű bejelentéseket. 
 

Forrás: Magyarorszag.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

dúsítás

különböző anyagok koncentrációjának (töménység) növelése. Végezhető kioldással v.... Tovább

homogén állomány

küllemben és értékmérő tulajdonságokban kiegyenlített, tehát a hasznosítási célnak... Tovább

Tovább a lexikonra