Válassz helyesen karácsonyfát

hirdetes

Milyen karácsonyfát válasszunk? - Szakértőnk tanácsai!

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az árusoknál ma már rengeteg féle-fajta fenyőt találhatsz te is – de ha igazán tartós, szép fát szeretnél, akkor mindenképp olvasd el cikkünket – itt a leghasznosabb információk a fenyőfákról!

Karácsonyfaválasztás – Tippek mindenkinek

Karácsonyfaválasztás - Olcsóbbat vagy drágábbat, ducit vagy vékonyat, kicsit vagy nagyot…

… ezeket már biztosan Te is számba vetted, és ízlés, valamint pénztárca kérdése is, hogy melyik mellett teszed le a voksod. Ám az, hogy milyen típusú fát keresel, már más kérdés – és bár sokaknak meg vannak a preferenciáik, ezek általában hagyományokra épülnek! Az alábbiakban az egyes fenyő típusokat vesszük sorra előnyeikkel és hátrányaikkal együtt!

Karácsonyfaválasztás előtt – Ezeket mindenképp gondold át!

Mielőtt azonban rátérnénk a fenyő típusokra, egy-két hasznos tanácsot adunk arról is, hogy milyen tényezőket kell még figyelembe venned.

hirdetes

Karácsonyfaválasztás -  Műfenyő, vagy igazi?

Természetesen ez is nagy kérdés, hiszen ma már igen szép műfenyők is kaphatók. A műfenyő vásárlása hosszútávon költséghatékony megoldás, hiszen éveken keresztül használhatod a kiválasztott darabot – ám szépsége, illata sosem érhet fel az igazi fenyőkig. 

Karácsonyfaválasztás -  A fenyő mérete, formája, egyéb fontos információk…

Első körben találjátok ki, hogy hova fog kerülni a karácsonyfa. Érdemes hőforrástól messze tenni lehetőség szerint, hiszen a hőtől hamar elszáradhatnak az ágak! Fontos továbbá, hogy mekkora hely áll a rendelkezésetekre. A magasság egyértelmű kérdés lehet (ebbe mindenképp számold bele a csúcsdíszt is!), de a szélességet is fontos meghatározni.

hirdetes

Ha ezek az adatok meg vannak, gondoljátok át, milyen fenyőt szeretnétek: illatosat vagy kevésbé szagosat, mélyzöldet vagy szürkéset? Klasszikus forma vagy duci, esetleg karcsú fenyő a nyerő? Vásárlás előtt mindenképp ellenőrizd kezeddel, hogy mennyire száraz a fa. Ha végighúzod rajta tenyered, és már potyognak a tűlevelek – ideje tovább állni! Lapozz a következő oldalra a fenyőtípusok elemzéséért, most megmutatjuk a különböző fenyők előnyeit, valamint hátrányait!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

leukózis (leucosis)

mind a különféle emlősökben, mind madarakban a Retroviridae család Oncovirinae alcsaládjába... Tovább

korrózió

különböző anyagoknak (fémeknek és egyéb szerkezeti anyagoknak) a környezet hatására... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony