notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Almaborecet készítése saját kezűleg

Hirdetés

Így készíthetsz te is magadnak almaborecetet házilag!

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A nyers, pasztörizálatlan almaborecetet az egészséges életmód rajongói folyékony aranynak tartják. Ez a sokoldalú ecetfajta számtalan módon alkalmazható, például az emésztés elősegítésére, a vércukor helyreállítására vagy a bőr és a haj karbantartására.

Így készíthetsz almaborecetet

Ha azonban szeretnéd ezt a készítményt természetes tulajdonságaival együtt felhasználni, akkor érdemes házilag előállítani. Ne aggódj, mindez csupán néhány percet vesz igénybe, ráadásul annyival kevesebb konyhai „hulladék” megy kárba, ha így használod fel őket.

 

Hogyan válassz almát almaborecetedhez

Talán mondanunk sem kell, de ideális esetben organikus almákat érdemes felhasználni ehhez a készítményhez. Csak így biztosíthatod, hogy a kész „termék” mindenféle káros rovarirtótól mentes legyen.

 

Valahányszor almát eszel, vagy olyasmit sütsz/főzöl otthon, amihez almákra van szükség, mindig tedd félre a csutkájukat és a héjukat egy légmentesen zárható tárolóba és helyezd azt a fagyasztóba. Előtte persze mindig alaposan mosd le a héjakat, illetve vágd és dobd ki a hibás, sérült részeket. Ha sehonnan nem tudsz organikus almákat szerezni, akkor csak a csutkájukat tárold, a héjukat pedig inkább dobd ki.

Hirdetés

 

Amint elegendő „maradék” gyűlt össze, már el is kezdheted az ecet elkészítését. Ha nem szeretnéd kivárni ezt, akkor akár egész (organikus, alaposan megmosott) almákat is használhatsz egyszerű csutkák és héjak helyett. Minél több almafajtát használsz fel az ecethez, annál jobb ízük lesz. Érdemes azonban ügyelni rá, hogy a keverék legalább 50%-át édesebb fajták tegyék ki. A következő oldalon elmondom, hogyan készül az almaborecet! 

 

Az eszközök alapos letisztítása rendkívül fontos – itt van, hogy miért

Bármilyen erjesztési feladatról is legyen szó, elengedhetetlen, hogy alaposan letisztított, steril eszközöket használj hozzá. Ezzel biztosíthatod, hogy ne kerüljön a keverékbe semmilyen olyan rosszindulatú baktérium, ami az ecet minőségének romlását okozhatja (például a jóindulatú baktériumok munkájának gátlásával).

Hirdetés

 

Moss tehát el minden olyan tárolót és eszközt, amelyeket felhasználsz majd az almaborecet elkészítése során. Ehhez használj forró, szappanos vizet. Az öblítést hideg, folyatott vízzel végezd és töröld szárazra őket papírtörlőkkel. Egy másik megoldás papírtörlőkön száradni hagyni őket. Az alapos tisztítást a mosogatóképek is biztosíthatják. És ami szintén nagyon fontos: csak tiszta kézzel és körmökkel kezdd le a folyamatot!

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
452 535
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 211 208
Közösség

Flores (DS 8007)

Cukorrépa Cél: rizománia és rizoktónia toleráns, és cerkospóra rezisztens ... Tovább

86/2006. (XII. 23.) FVM rendelet

A géntechnológiai tevékenységrõl szóló 1998. évi XXVII. törvény (a továbbiakban:... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 188

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek