Így készül az isteni házi szalámi!
2017/01/08Készíts te is házilag szalámit, sokkal finomabb, mint a boltban kapható, ráadásul nincsen tele színezékekkel és káros anyagokkal szimplán csak istenien finom, imádni fogja mindenki!
Néhány kutatás eredményei szerint a mentából készített eszenciaolajok baktériumölő tulajdonságaik miatt segíthetnek a káros baktériumok megritkításában – mind az ételekben, mind pedig az emésztőrendszeren belül.
A sóról nehéz lemondani hiszen minden bizonnyal a leggyakrabban használt ízfokozó. Ha azonban találsz valamit, amivel tovább gazdagíthatod ételeid ízvilágát, akkor jóval kevesebb sót kell majd használnod ízesítésükhöz. A menta is egy ilyen fűszer: a saláták, a halak, a húsok és egyéb ételek mind ízletesebbé varázsolhatók vele, csökkentve ezzel a szükséges só mennyiségét.
A mentának több jótékony hatása is van szervezetünkre nézve, feljegyezték ezzel ellenben, hogy allergiás reakciókat válthat ki, valamint enyhítheti a vas felszívódását amennyiben elfogyasztjuk; ezért szoptató és terhes nőknek nem ajánlott. K vitaminban gazdag, így nem kompatibilis a véralvadás gátló kezelésekkel. Tehát figyelj oda, amennyiben fogyasztani szeretnéd.
Ezek mellett a mentát viszont használják mind teának, mind fogyasztják, inhalálják, ugyanis több jótékony hatása is van, magas kalcium, magnézium, mangán tartalma végett. Emellett vitaminokban is bővelkedik; megtalálható benne A, E, C, és B9 is. Használják: