Sokan nem bírják átvészelni ezt a hektikusságot, főleg a magyarországi gépgyártók kerültek hátrányos helyzetbe

2008. év a technológiai megújítások éve

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Új év, új remények, új támogatási elgondolások. Az EU csatlakozás környékén a gépforgalmazók úgy gondolták és abban bíztak, hogy a gépkereskedők munkája is tervezhetőbbé válik. Sajnos nem így történt, a hullámvasút továbbra is az életünk szerves része. Sokan nem bírják átvészelni ezt a hektikusságot, főleg a magyarországi gépgyártók kerültek hátrányos helyzetbe.
Az EU csatlakozás környékén a gépforgalmazók úgy gondolták és abban bíztak, hogy a gépkereskedők munkája is tervezhetőbbé válik

Mit tehetünk? Lobbizunk és alkalmazkodunk.

2008. év technológiai megújítások éve lesz, szárítás, anyagmozgatás.

A SZEGÁNA Kft. ezen feltételek mentén dolgozik és fejleszt, hoz új technológiai elemeket és a már bevált, ismert rendszereket korszerűsíti.

Újdonság a DINA szárítóberendezések. A szárítóberendezés, amely folyamatos üzemű, működtethető PB- vagy földgázzal, esetleg olajjal. A szárítók teljesítménye igen széleskörű 5-6 t/ó – 25-27 t/ó teljesítményig lehet válogatni a különböző típusokból.

( A teljesítmény nedveskukoricára vonatkozik 10 % vízelvonás mellett ) . A szárított anyagot tárolni is kell, a tároláshoz ajánlunk silókat 40 m³-2.500 m³-ig,  estleg transit tartályokat a szállítás megkönnyítése érdekében. Vállaljuk a telepek teljes terveztetését és szerelését.

A magtisztítási feladat megoldására a DAMAS technológiát ajánljuk. A dán üzem különböző nagyságrendben sík-, körrostákat, levegős rendszerű előtisztítókat, laboratóriumi tisztító berendezéseket gyárt. Külön ki szeretném emelni az UNISEED és a DUOSEED síkrostás gépeket. A teljesítményük 30 ill. 60 t/ó előtisztításban, finom tisztításban 5 ill. 10 t/ó. A DAMAS berendezések minőségükkel és hosszú élettartamukkal tűnnek ki. A DAMAS specialista a fűmag feldolgozás területén, ezen a területhez a technológia összes elemét gyártja: toklászoló, kefegép, elő- és utótisztító, triőrök, szeparátorok.

A betakarított terményét tárolni és kezelni is szükséges. Az általunk ajánlott LM szellőztető rendszer lehet, beépített vagy padlóra helyezhető. Mindkét rendszernek vannak előnyei és hátrányai. A beépített rendszer drágább, és csak kalászosra alkalmazható. A padlóra helyezhető héjlemez bárhol felépíthető, a szellőztetés alkalmas burgonyára és hagymára is. A főlégcsatorna építhető épületen kívül vagy belül. A terményszellőztetésnél alapvető követelmény az egyenletes magasságú betárolás. Az egyenletes betároláshoz a jól bevált JE-MA felsőpályás eszközöket biztosítjuk. A rendszer lényege, hogy az épület teljes hosszában és szélességében egyenletes anyag eloszlást biztosít.

A betakarítás megkezdéséhez és a tárolásnál nem elhanyagolandó a folyamatos nedvesség és hőmérséklet ellenőrzés. Erre ajánljuk és ad megoldást a dán gyártmányú SUPERTECH SUPERPRO, SUPERPOINT, FRAMPOPINT és FARMPRO típusú hordozható nedvességmérő, amely a fenti műveleteket 11 féle szemesterményre tudja. A SUPERLOG beépíthető hőmérséklet figyelő rendszer a terményoszlop különböző helyein és szintjein méri és regisztrálja a hőmérsékletet, diagramon rögzíti, esetleg riaszt.

Aratás utáni legfontosabb feladat a tarló elmunkálása. Ehhez a feladathoz több féle technológia is kialakult. A hőmérsékletmérő rendszer alkalmazható silóknál is és síkpadozatú tárolóknál is.

További újdonságaink:

Az 1831-ben Angliában alapított McCORMICK gyár termelése a bevált tradíciók felhasználása,  és megtartása mellet  átkerül az olaszországi Fabbrico város melletti üzem csarnokaiba, így a kisebb szántóföldi, kertészeti és kommunális munkákban segítő traktorokkal együtt, azonos helyen állítják elő.

A McCORMICK gyár szántóföldi, igazán nagy vontatási erőt kifejtő erőgépe az újdonság, a  TTX széria, amely 190, 210, és 230-as modellekként kerülnek le a szerelő szalagról.  A traktorok szíve a 6,7 literes BETAPOWER, 6 hengeres magas nyomású Common Rail befecskendezésű, 24 szelepes dízel motor, és a teljes POWER SHIFT hajtás, az 50 km/h maximális sebesség, és akár 48E+40H fokozatok a legszélsőségesebb munkaműveletek igényeinek is megfelelnek.

Ugyancsak a szántóföldre termett erőgép az XTX 145 és 165 típusok, tökéletes megoldást kínálnak  a kategóriában a mezőgazdasági üzemek részére. Az új magas színvonalú 24 szelepes motor, a szintén új 32 sebességes XtraSpeed terhelés alatt kapcsolható váltó, valamint a vezető komfort érzetét tökéletesen kielégítő fülke, kilátás, jelző és kezelő szervek minden igényt kielégítenek. A 32 sebesség, és 8 powershift, mechanikus, E, valamint E-plus változatok, 6.500 kg tömegű kivitelben a növénytermesztés kedvelt gépévé teszi.

A McCORMICK traktorcsalád közkedvelt, és bizonyított tagja az MTX sorozat, újdonságuk az új Tier 3-as motor, 117 LE, 127 LE és 133 LE teljesítményével a hosszú munkásnapok megbízható szereplője lehet a tulajdonosának. Ezen típus egyszerűbb és nagyobb felszereltségű tagja is környezetbarát motorral, terhelés alatt kapcsolható váltóval, erős hidraulikával eredményes munkát tud végezni.

Az MC6Power, szintén a Béta Power legújabb fejlesztésű motorját kapta 117 és 126 LE-vel.  Az MC típusok Perkins Tier 3-as motorral szereltek, 93 LE, 101 LE, 110 LE és 124 LE teljesítménnyel rendelkeznek. Az előzőek 6, míg az utóbbiak 4 hengeres nagy nyomatékú gazdaságos Commonrail motort rejtenek. Az MC6Power kiváló külseje, ereje, manőverező képessége, valamint az opciós lehetőségek – automata sebesség átvitel és rugózott elsőhíd – kiváló megoldást jelent a mezőgazdasági munkák elvégzésére. Az MC típus egy olyan univerzális erőgépet tartalmaz, amely együtt ötvözi az erőt és sebességet, és a minden körülmények között való megfelelést.

A C és CX sorozatok a mindennapokra és sokoldalúságra tervezték. Szántóföldi kiegészítő feladatok, és telepi munkák elvégzésének tökéletes eszköze. Ezek a robosztus traktorok messze a legjobbak kategóriájukban. A C sorozat Tier3 Perkins motorja, míg a CX széria erős hajtásrendszere, luxus panorámás fülkéje kiemelkedő.

A McCORMICK gyár alacsonyabb teljesítmény kategóriákban is kínál megoldás. A C-Max 68 LE, 75 LE, 85 LE, 95 LE, 105 LE és CX-L 59 LE, 69 LE, 76 LE, 81 LE, modellek nemcsak a mezőgazdaságban általánosan használt erőgépek, hanem más területeken is kiváló munkát végeznek. A szőlő és gyümölcsös ápolására a gyár az F és V típusú traktorait ajánlja melyek kialakítását a speciális igények vezérelték. Ebbe a kategóriába sorolhatók a T és TCF típusok, amelyek gumihevederes hajtásával a talajnyomás nagymértékű csökkentése, és a vonóerő és kapaszkodás növekedése oldható meg.

A kertápolás és kommunális faladatok ellátására a G sorozat gépeit ajánljuk. A 23-55 LE teljesítményük minden munka elvégzésére tökéletessé teszi őket. A megfordítható vezető ülés, talajkímélő gumiabroncsok, első TLT és hidraulika karok, növelhető hidraulika csatlakozók száma, fülke nélküli és fülkés kivitel, mind a nagyobb használhatóságot, tökéletességet szolgálja. 2008. évtől minden erőgép megújult külsővel, piros és szürke színben, és TIER 3 előírásait teljesítő motorral kerülnek ki a gyárból.

A SZEGÁNA KFt. a 2008. évben is tovább forgalmazza, a több éve általa importált, és a hazai felhasználók között méltán népszerűvé vált, BOGBALLE műtrágyaszóró berendezéseket. Az L1 és L2 típusok 775 - 2050 liter kapacitással és több lépcsőben 10 - 24 m közötti szórás szélességgel rendelkeznek. A berendezések sorszóróval, ami szőlő és gyümölcsösben történő használatát segíti elő – és az L2 típusok CALIBRATOR ICON szabályzó berendezéssel szerelhetők, amelyek minél precízebb, és pontosabb szórást jelentenek. Az M2 és M3 típusok ez évi módosítása a QUADRO kivitel, amellyel azt jelenti, hogy egyszerűbben lehet a CALIBRATOR működéséhez szükséges leforgatási próbát elvégezni. A szórótányérból elővarázsolható biztosítólemez és a fölötte elhelyezkedő vezető lemez egyszerűsíti és megkönnyebbíti a próba elvégzését.

Az elmúlt évben megváltozott időjárás miatt nagy sikert arattak a rögtörő berendezéseink, a DALBO COMPACT és MAXIROLL hengerek. Ezek a munkaeszközök hidraulikus nyitásúak, maximális munka szélesség 12,3 m. A hengerek felszerelhetők rugós simítókkal, és a terhelés egyenletes, ugyanis hidraulikusan elosztható, talajkövető. A hengerek választéka széles: különböző átmérőjű Crosskill és Cambridge elemekkel szereltek. A simító hidraulikusan kiiktatható, ezáltal vetés hengerezésére is használható. Tárcsázás szabályozott munkamélységben végzett művelethez, kiváló eszközök találhatók a DALBO gyár választékában. A tárcsák elrendezése lehet X rendszerű, AXR-H típus vagy a legújabb fejlesztésű rövid típusú  MAXIDISC. A tárcsák lehetnek függesztett, avagy féligfüggesztett kivitelűek. Mindkét típusra jellemző, hogy egy tömörítő hengerrel a fellazított mulcsot visszatömöríti ill. a „T” gyűrűk a tarlómaradványokat mélyen a talajba nyomják a mielőbbi lebomlás érdekében. A MAXIDISC, mely egyedi felfüggesztésű tárcsalapok soros elhelyezése, szabadalmaztatott hidraulikus tárcsalap dőlésszög állítással. A tárcsák munkamélysége precízen szabályozható. A szállítási méret minden esetben 3,0 m alatti. Késes tarló elmunkálás, mulcs képzés, tömörítés, vibroflex rendszer. Ezen feladatra a DALBO DINCO és TRIPLEX eszközei ajánlottak. Ez az eszköz minden igényt kielégít, száraz viszonyok között a kések éleinek kopása jelentős. Újdonság a DALBO gyár CULTIMAX berendezése, amely a szántóföld minél tökéletesebb előkészítését biztosítja.

Új termék a SZEGÁNA Kft termék palettáján az olasz gyártmányú CAFFINI permetező berendezések. A gyár termékei között szántóföldi és axiál megoldású, függesztett és vontatott kivitelű, valamint speciális magajáró berendezések is találhatók. A tartályok 5.000 l-ig rendelhetők. A permetezők légzsákkal is szerelhetők.

A magyar mezőgazdaság birtoknagyságának változására való reagálásunk a közepes és nagy területű gazdaságok, modern és korszerű betakarító gépe a LAVERDA kombájn. A közepes teljesítményű LCS sorozat, és a nagy betakarítási mennyiséggel bíró M széria munkában és innovatív jellegében társai lehetnek más 16 – 18 kg / min áteresztő képességű gabona betakarító berendezéseknek. Újdonság a nem sík terepre tervezett Leveling system, 255 AL és a 184 AL hegyi kombájn.

A spanyol JYMPA lazítók folytatják méltán megérdemelt sikersorozatukat a magyar szántóföldeken. A berendezések 3 - 5 – 7 – és 9 késes kivitelben, többféle kés méretben kerülnek forgalmazásra. A konstrukciót tartósság, erős kialakítás, és megbízhatóság jellemzi. A lazítással egymenetben ajánljuk a henger kapcsolatot, így a fellazult réteg visszazárásra kerül és a rögök aprítása is megoldódik.

A 2007 évben is kiváló munkateljesítmény nyújtó MASCAR szemenkénti kukorica-vetőgépek 4, 6, 8 soros kivitelben kerülnek gyártásra. A szállíthatóság érdekében teleszkópos kialakításúak is lehetnek a gerendelyek. A nyitó elem lehet tárcsás- vagy csúszócsoroszlyás. A vetőgép felszerelhető műtrágya adagoló és granulátum szóró berendezéssel. A vetés ellenőrzését DIGITROLL műszer figyeli.  A gazdák e gépekhez való jutásához, használt SPC berendezések beszámításával, nagyon kedvező, speciális lízing ajánlattal álunk rendelkezésre.

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Nyírbátori Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Nyírbátor Szentvér u. 14. 4300 Magyarország Tovább

kavicshiány-betegség

a magevő madarak emésztéséhez nélkülözhetetlen, hogy zúzógyomrukban megfelelő mennyiségű... Tovább

Tovább a lexikonra