Ezzel a találmánnyal fejlesztik az agrárszektort - Könnyebb lesz a növénytermesztők dolga

hirdetes

Amerika legújabb dobása: Ezzel forradalmasíthatják a növénytermesztést!

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az Amerikában és Kanadában működő mezőgazdasági ellátó szövetkezet, a Growmark és a mezőgazdaság számára létrehozott technológiai szolgáltató, a Solinftec együttműködési megállapodást írtak alá, amivel az agrár szektor hatékonyságának növelését tűzték ki céljukul. Nézd meg mit eredményez ez az együttműködés! Az biztos, hogy ezzel a dobással forradalmasítják a növénytermesztést!

Új találmány a mezőgazdaságban

Forradalmasított eszköz az agrárszektorban

A két amerikai cég, a Growmark és a Solinftec nem rég közzé tették, hogy együttműködési partnerséget kötnek egy új találmány, az egyenlőre még név nélküli mezőgazdasági robot kifejlesztésére és forgalomba hozatalára. A robot prototípusa már el is készült és a 2022-ből fennmaradt időszakot a terepi tesztelésre szeretnék fordítani. Előrejelzéseik és reményeik szerint a következő évben, azaz 2023-ban piacra fog kerülni a kész gép. De milyen gépről is van szó pontosan?

Mezőgazdasági robot Amerika legújabb dobása


Ezzel a mezőgazdasági robottal lehetőség lezs arra, hogy hatékonyan és emberi beavatkozás nélkül, tehát a gép önállóan járja körbe a szántóföldet. A rászerelt kamerák és szenzorok segítségével közben rögzít olyan dolgokat, mint például a termés tápanyagfelvétele és egészsége, de figyeli a potenciális problémákat is, mint a kártevőket és a gyomokat. Az összegyűjtött adatokat továbbítja egy digitális rendszeren keresztül a gazdának, aki meg tudja tenni a szükséges intézkedéseket.

hirdetes


hirdetes
„Ez az élvonalbeli technológia segíteni fog a mezőgazdasági megoldások fejlesztésében és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok támogatásában. A Growmarkkal közösen a továbbiakban is azon fogunk dolgozni, hogy támogassuk a gazdálkodókat abban, hogy megragadják a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket” - mondta Daniel Padrão, a Solinftec vezérigazgatója.


A robot előnye


A hatalmas szántó- és termőföldek mikroszintű megfigyelése rendkívűl komplikált feladat minden gazda és gazdaság számára, sokszor nem is tudják a problémát megelőzni, mert csak akkor veszik észre amikor már ténylegesen megjelent. A Growmark és a Slinftec mezőgazdasági robotja erre a problémára kínál egy alternatív megoldást a drónok, a műholdas képalkotás és más robotok mellett.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-31

Gyomirtás vegyszermenetesen – irtsunk sóval!

Sok kertész számára fontos a vegyszermentes gyomirtás, hisz így a környezetünket is óvjuk vele: ehhez mutatunk egy nagyon jó tippet ami segíthet neked!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2022-12-29

Figyelem: módosulnak a gazdaságátadás és a földszerzés szabályai

Törvénymódosítás szab határt az osztatlan közös tulajdonban álló területek öröklés miatti további aprózódásának elkerülése céljából. Mutatjuk a részleteket!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

A kúszó fikusz termesztése és gondozása

A legnépszerűbb a Ficus pumila, más néven kúszó fikusz. Nemcsak könnyen termeszthetőek, de kiváló és viszonylag szívós szobanövények is, mutatjuk hogy gondozd!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

freemartin [e. frímartin]

normális okokra visszavezethető eredetű, interszexuális fenotípusú, de nőstény genotípusú... Tovább

oktánszám

a motorbenzinek (—>kőolaj) minőségét jelölő szám, a hajtóanyagok... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Érdekességek Gazdaság Környezetgazdálkodás Mezőgazdaság Növénytermesztés Talajművelés Tudomány