Ezzel a találmánnyal fejlesztik az agrárszektort - Könnyebb lesz a növénytermesztők dolga

Amerika legújabb dobása: Ezzel forradalmasíthatják a növénytermesztést!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az Amerikában és Kanadában működő mezőgazdasági ellátó szövetkezet, a Growmark és a mezőgazdaság számára létrehozott technológiai szolgáltató, a Solinftec együttműködési megállapodást írtak alá, amivel az agrár szektor hatékonyságának növelését tűzték ki céljukul. Nézd meg mit eredményez ez az együttműködés! Az biztos, hogy ezzel a dobással forradalmasítják a növénytermesztést!

Új találmány a mezőgazdaságban

Forradalmasított eszköz az agrárszektorban

A két amerikai cég, a Growmark és a Solinftec nem rég közzé tették, hogy együttműködési partnerséget kötnek egy új találmány, az egyenlőre még név nélküli mezőgazdasági robot kifejlesztésére és forgalomba hozatalára. A robot prototípusa már el is készült és a 2022-ből fennmaradt időszakot a terepi tesztelésre szeretnék fordítani. Előrejelzéseik és reményeik szerint a következő évben, azaz 2023-ban piacra fog kerülni a kész gép. De milyen gépről is van szó pontosan?

Mezőgazdasági robot Amerika legújabb dobása


Ezzel a mezőgazdasági robottal lehetőség lezs arra, hogy hatékonyan és emberi beavatkozás nélkül, tehát a gép önállóan járja körbe a szántóföldet. A rászerelt kamerák és szenzorok segítségével közben rögzít olyan dolgokat, mint például a termés tápanyagfelvétele és egészsége, de figyeli a potenciális problémákat is, mint a kártevőket és a gyomokat. Az összegyűjtött adatokat továbbítja egy digitális rendszeren keresztül a gazdának, aki meg tudja tenni a szükséges intézkedéseket.


„Ez az élvonalbeli technológia segíteni fog a mezőgazdasági megoldások fejlesztésében és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok támogatásában. A Growmarkkal közösen a továbbiakban is azon fogunk dolgozni, hogy támogassuk a gazdálkodókat abban, hogy megragadják a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket” - mondta Daniel Padrão, a Solinftec vezérigazgatója.


A robot előnye


A hatalmas szántó- és termőföldek mikroszintű megfigyelése rendkívűl komplikált feladat minden gazda és gazdaság számára, sokszor nem is tudják a problémát megelőzni, mert csak akkor veszik észre amikor már ténylegesen megjelent. A Growmark és a Slinftec mezőgazdasági robotja erre a problémára kínál egy alternatív megoldást a drónok, a műholdas képalkotás és más robotok mellett.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-03-25

5 millió Forintos bírságot is kaphat, aki nem írtja ki a parlagfüvet 2024-ben

5 milliós bírság is ütheti a parlagfüves telkek tulajdonosait! Ismerd meg a 2024-es bírságokat, és azt, hogyan védekezhetsz hatékonyan a parlagfű ellen a telkeden!

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-04-16

Ideje elültetni a cukkinit, mutatjuk, hogyan csináld helyesen!

Egyre népszerűbb a cukkini hazánkban is. Ültess 2024-ben te is cukkinit, mutatjuk, hogy mikor, és hogyan csináld, hogy a legtöbb, legjobb termésed legyen!

2024-02-03

Ez a mezőgazdaság új jövője: a drónos permetezés 7 nagyszerű előnye

Haladni kell a korral, a mezőgazdaságban pedig még inkább, szakértőnk elhozta nektek a drónos permetezés 7 nagyszerű előnyét.

2024-01-02

Agrárminisztérium: újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás, ezek a feltételek

A szőlősgazdáknak 2024. január 4-től ismét lehetőségük nyílik a támogatási kérelmek benyújtására a szőlő szerkezetátalakítási támogatás keretében.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fehérvérsejtek

a —>vér alakos elemeihez tartozó, önálló mozgásra képes sejtjei. A fertőző... Tovább

kérődzés

a párosujjú patások rendjébe, a kérődzők (Ruminantia) alrendjébe tartozó állatok... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Érdekességek Gazdaság Környezetgazdálkodás Mezőgazdaság Növénytermesztés Talajművelés Tudomány