Ezzel a találmánnyal fejlesztik az agrárszektort - Könnyebb lesz a növénytermesztők dolga

hirdetes

Amerika legújabb dobása: Ezzel forradalmasíthatják a növénytermesztést!

ZH

Az Amerikában és Kanadában működő mezőgazdasági ellátó szövetkezet, a Growmark és a mezőgazdaság számára létrehozott technológiai szolgáltató, a Solinftec együttműködési megállapodást írtak alá, amivel az agrár szektor hatékonyságának növelését tűzték ki céljukul. Nézd meg mit eredményez ez az együttműködés! Az biztos, hogy ezzel a dobással forradalmasítják a növénytermesztést!

Új találmány a mezőgazdaságban

Forradalmasított eszköz az agrárszektorban

A két amerikai cég, a Growmark és a Solinftec nem rég közzé tették, hogy együttműködési partnerséget kötnek egy új találmány, az egyenlőre még név nélküli mezőgazdasági robot kifejlesztésére és forgalomba hozatalára. A robot prototípusa már el is készült és a 2022-ből fennmaradt időszakot a terepi tesztelésre szeretnék fordítani. Előrejelzéseik és reményeik szerint a következő évben, azaz 2023-ban piacra fog kerülni a kész gép. De milyen gépről is van szó pontosan?

Mezőgazdasági robot Amerika legújabb dobása


Ezzel a mezőgazdasági robottal lehetőség lezs arra, hogy hatékonyan és emberi beavatkozás nélkül, tehát a gép önállóan járja körbe a szántóföldet. A rászerelt kamerák és szenzorok segítségével közben rögzít olyan dolgokat, mint például a termés tápanyagfelvétele és egészsége, de figyeli a potenciális problémákat is, mint a kártevőket és a gyomokat. Az összegyűjtött adatokat továbbítja egy digitális rendszeren keresztül a gazdának, aki meg tudja tenni a szükséges intézkedéseket.

hirdetes


hirdetes
„Ez az élvonalbeli technológia segíteni fog a mezőgazdasági megoldások fejlesztésében és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok támogatásában. A Growmarkkal közösen a továbbiakban is azon fogunk dolgozni, hogy támogassuk a gazdálkodókat abban, hogy megragadják a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket” - mondta Daniel Padrão, a Solinftec vezérigazgatója.


A robot előnye


A hatalmas szántó- és termőföldek mikroszintű megfigyelése rendkívűl komplikált feladat minden gazda és gazdaság számára, sokszor nem is tudják a problémát megelőzni, mert csak akkor veszik észre amikor már ténylegesen megjelent. A Growmark és a Slinftec mezőgazdasági robotja erre a problémára kínál egy alternatív megoldást a drónok, a műholdas képalkotás és más robotok mellett.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-03

Rózsavíz készítése házilag: három pofonegyszerű módszer

A rózsavizet nemcsak napjainkban, de már évezredek óta rendkívüli csodaszerként emlegetik. Mutatjuk, hogyan készíthetsz Te is otthon saját rózsavizet!

2022-06-13

Tippek a medence tisztítására – Így marad tiszta a víz egész nyáron!

Viszlát alga! Minél többet vársz, annál nehezebben lesz tiszta a medence vize. Mutatjuk mit kell tenned, hogy tiszta maradjon a medence vize egész nyáron!

2022-05-31

Mit ültessek júniusban?

A június egy nagyszerű hónap a magok és fiatal palánták elültetésére, hiszen ekkorra már mind a levegő, mind pedig a talaj hőmérséklete biztonságos számukra.

2022-07-04

Ismerd meg a különleges Hegyestűt

Ha Balatonon a Káli-medencénél jártok, érdemes elmenni és a Hegyestűhöz, ami egy vulkán volt régen, ma pedig egy igazi különlegességnek számít. A kilátás a hegyről páratlan!

2022-04-13

Ezeket kell tudnod a szélenergiáról!

Sokan vagyunk, akik próbálnának környezetkímélőbb lehetőséget találni az energia előállításával kapcsolatban. Ezeket tudnod kell a szélenergiáról, mielőtt beruházol rá!

2022-05-10

Senki nem kér a lengyelek almájából – Támogatást biztosítanak az almatermesztőknek

Támogatással próbálják javítani a lengyelek az étkezési alma helyzetét, ugyanis már láda számra állnak az eladatlan almák az almatermelők raktáraiban!

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

További cikkek ebben a témában


Karen (KX 1552)

Kukorica Leírás:Hímvirágzása közepes, a kalászkapelyva nem, vagy nagyon gyengén... Tovább

.../2007. (...) FVM rendelet

az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Érdekességek Gazdaság Környezetgazdálkodás Mezőgazdaság Növénytermesztés Talajművelés Tudomány