Így legyen környezettudatosan zöld az esküvőd

Legyen zöld az esküvőd!

SFV
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Hétágra szóló lakodalmat tervezel, de szeretnéd mindezt a környezettudatosság jegyében tenni? Mutatjuk, hogyan csináld!

Zöld esküvő

Zöld a menyasszony


Nem, ezt nem úgy értem, hogy fehér helyett zöld legyen az ara ruhája. Nem kell lemondanunk a hercegnős menyasszonyi ruháról, viszont beszerezhetjük azt olyan helyről, ahol igazoltan környezettudatos alkotás folyik. Számos magyar kisvállalkozó van, akik a ruháikat környezetkímélő eljárásokkal kezelik, így például könnyedén találhatunk olyat is, aki a harisnyakötőnket növényi színezékkel látják majd el. Ráadásul ezzel nem csak a környezetet véded, de a kisvállalkozók számára a pénzed is értékesebb, mint egy nagyobb divatcégnek.


Ha a saját pénztárcádat is kímélni szeretnéd, de mégsem döntenél a ruhakölcsönzés mellett, akkor megkeresheted álmaid ruháját vásárlói csoportokban is, ahol a már megházasodott hölgyek kívánják továbbadni álomruhájukat. Sőt! Mi lenne ha Te magad, vagy egy kedves ismerősöd készítené el a ruhát? Hát nem sokkal személyesebb? Ha pedig megtörtént a nagy esemény, Te is bátran továbbadhatod a ruhád, ha nem ragaszkodsz hozzá emlékként! Így még valakinek lehetőséget nyújtasz, hogy ne terhelje az energiaforrásokat a ruhája elkészíttetésével!


A menyasszonyi csokrot sem kell virágkötészetből rendelned, hiszen egy májusi esküvőhöz bátran szedhetsz gyöngyvirágot vagy orgonát a saját kertedből is! Ha nincs olyan virág a saját kertedben, amilyenből a csokrod szeretnéd, akkor válassz egy kisebb virágkötészetet, vagy látogassatok meg egy olyan helyet, ahol Ti magatok szedhettek virágot!


Esküvői autó helyett


Nem muszáj ám, hogy az esküvői járművetek valami szupermenő autó legyen. Képzeljétek, én láttam olyan esküvőt, ahol az ifjú pár tandembiciklin tekert és fenomenális volt! De legalább ilyen menő az is, ha mesébe illő hintóval, vagy lovasszekéren érkeztek a boldogító igen helyszínére. Vagy mit szólnátok egy lovon történő menyasszonyrabláshoz? Ugye?! Ráadásul, ha ezen járművek valamelyikén érkeztek, az esküvőtök nem csak sokkal egyedibb, de fényévekkel zöldebb is lesz!


Autentikus környezet


Ha esküvői helyszínekről van szó, számtalan helyet találhatsz, ahol a szabadtéren kaptok teret a boldogító igen kimondására. Na és mi lenne, ha haza vinnétek az esküvőt? Ha esetleg tanyátok van, akkor a placc hatalmas, mindenféle csoda állatok vannak, mindenki garantáltan talál magának mind helyet, mind pedig elfoglaltságot. Ráadásul bátran kipróbálhatjátok azt is, hogy a saját magatok által termelt dolgokból készítítek el akár az esküvő előtti fogadást, akár a vacsorát.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vérszegénység (kevésvérűség, vérfogyottság, anémia, anaemia)

Olyan kóros állapot, amikor az állatban a ->vér ->hemoglobintartalma kevesebb annál, mint... Tovább

eloszlás

a megfigyelési adatok különböző értékeinek eltérő gyakorisággal való előf.-a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek