A WC-papír guriga felhasználása - Hogyan tudom újrahasznosítani a WC-papír gurigát?

Mi mindenre használható fel egy üres WC-papír guriga?

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A legtöbben azonnal a szemétbe hajítják a WC-papír gurigákat, miután „kiürülnek”, pedig ezek az alulértékelt kartoncsövek meglepően sok mindenre felhasználhatók. 

Mi mindenre használható fel egy üres WC-papír guriga?

A házi újrahasznosítás már csak azért is hasznos, mert csökkenti a háztartásban termelődő hulladék mennyiségét – igaz, egy-egy ilyen guriga még nem számít kezelhetetlen szemétnek, de sok kicsi sokra megy! Adunk néhány ötletet hozzájuk, hogy beindítsuk kreatív fantáziádat!

1. Lepkeoázis

A meleg évszakok beköszöntével egyre több apró szárnyas rovar érkezik majd kertedbe. Tedd kényelmesebbé látogatásukat egy frissítő itatóval, hogy szorgosan végezhessék a virágok beporzását. A gurigák mellett szívószálakra, pipaszurkálókra, színes műanyag kupakokra, és némi fonálra.

2. Vezetéktartó

Ha a te otthonod is tele van szanaszét hagyott kábelekkel, akkor ez a tipp aranyat ér majd. Nincs más dolgod, mint szépen összehajtogatni és becsúsztatni őket egy-egy gurigába, amiket akár díszes papírral is kicsinosíthatsz.

3. Egyszerű madáretetők

Egy gyors és egyszerű, környezetbarát megoldás, ami mindenféle szárnyas vendéget csalogat majd kertedbe. Kenj mogyoróvajat néhány WC-papír gurigára, szórd meg őket madártáppal, és készíts hozzájuk egy egyszerű tartót néhány összekötözött ágból.

4. Kartonvirágok

Ezeknek a csinos virágoknak minden „csináld magad” otthonban ott a helyük, de különösen azokat a helységeket tehetik csinosabbá, ahol fényhiány miatt nem érdemes valódi növényeket tartani. Fogj egy ollót, egy ragasztópisztolyt, néhány kartongurigát, és egy pár lapot egy régi könyvből, vagy újságból.

5. Egyszerű játék gyerekeknek

Ez a játék ennél már nem is lehetne egyszerűbb, de garantáltan elszórakozhatnak vele a gyerekek egy jó ideig!

6. Partylámpák

Első ránézésre jellegzetesen karácsonyi látványt nyújtanak, azonban ezek a kartongurigákból készült lámpák bármilyen ünnep alkalmával fellógathatók az ebédlőasztal fölé, hiszen természetesen bármilyen színben és mintával elkészítheted őket.

7. Szalvétatartók

Ezek a díszes, vászonnal borított szalvétatartók kartongurigákból, szalagból, vászonból, és apró szezonális díszítő elemekből (fenyőtoboz, makk, stb.) készültek. Bármilyen ebédlőbe vidékies hangulatot képesek varázsolni. A következő oldalon folytatom! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bendőzörejek

a bendőtartalom (->gyomor) erjedéséből keletkezett gázbuborékok egyesüléséből kialakuló... Tovább

DRATE Komlói Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet A KÁE kiemelkedõen közhasznú egyesület, így a cégek, vállalatok... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek