VOGEL & NOOT

Bemutató körút a VOGEL & NOOT-nál

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Magyarországon a VOGEL & NOOT hosszú ideje az ekegyártásról ismert, ami az évi közel 3500 db eke előállításából, és a hazánkban értékesített évi több száz ekéből kiindulva nem meglepő. Napjainkban a korszerű technológiai változásoknak köszönhetően a váltvaforgató ekék értékesítése Magyarországon is megközelíti már az ágyekék számát.
VOGEL & NOOT

Magyarországon a VOGEL & NOOT

hosszú ideje az ekegyártásról ismert, ami az évi közel 3500 db eke előállításából, és a hazánkban értékesített évi több száz ekéből kiindulva nem meglepő. Napjainkban a korszerű technológiai változásoknak köszönhetően a váltvaforgató ekék értékesítése Magyarországon is megközelíti már az ágyekék számát.

A mosonmagyaróvári üzemben a forgatásos technológia munkagépei mellett a szántóföldi kultivátorok gyártása is folyik. Jelenleg a kultivátorokigazi piaca még Nyugat-Európa, de a változékony időjárás és az energiatakarékos gazdálkodási mód terjedése folytán itthon is egyre nagyobb teret nyer ez a munkaeszköz.

A VOGEL & NOOT az ősz folyamán bemutató körutat szervez, amikor szinte a teljes munkagép palettája látható lesz.

A bemutatón szereplő

TerraMix elnevezésű grubbert a kisebb gazdaságoknak ajánljuk, amelyen a nyírócsavaros biztosítású, merev kapaszárak két sorban, 41 cm-es osztással vannak elhelyezve. Opciós lehetőség ennél a típusnál a spirál rugós biztosítású kapaszár. A választható négy fajta kapatest megfelelő minőségű megoldást nyújt a lazától a kötött talajon történő munkavégzéshez. Az alap kivitelű szárnyas kapák 48 cm szélesek és 10 mm vastagok. A 2,5-6 méteres elérhető munkaszélesség nagy választási lehetőséget kínál a gazdálkodó partnereinknek.

A nagyobb gazdaságok számára az igazi megoldás a TerraCultnevű exaktkultivátorunk, amelyből az 5 méteres munkaszélességű eszközt visszük magunkkal. A négy sorban elhelyezett, rugós kapaszárak osztása 23 cm. A 100x100 mm-es gerendelyek távolsága egymástól 65 cm, míg a vázmagasság 80 cm. Ez megfelelő átömlési keresztmetszetet jelent nagy mennyiségű szármaradványnál is. A munkagép szállítása a szintén új fejlesztésű TerraLift eszközhordozó segítségével biztonsággal megoldható.

A szükséges keverőmunkát mindegyik szántóföldi kultivátor esetében rugós biztosítású, legyező formájú tárcsasor végzi, amelyek átmérője 600 mm. A megfelelően lezárt felszínről pedig a két különböző kivitelben elérhető, tömörítőhengersor gondoskodik.

Azon gazdálkodók részére, akik a sekély művelést részesítik előnyben, a VOGEL & NOOT rövid tárcsa változatát ajánljuk. A TerraDisc nevű munkaeszköz az egyik legújabb fejlesztés a cégen belül. A 460 mm átmérőjű, gumibakolású tárcsalapok egyedileg, 13 cm-es osztással vannak felfüggesztve a gerendelyre. A felszín lezárásáról a tárcsák utáni pálcasor és a Terrapak henger gondoskodik. A TerraDisc alkalmazásával elérhető a tarlóhántásnál elsődleges fontosságú egyenletes és sekély munkavégzés.Akik mélyebben szeretnének a táblán dolgozni, azok számára a VOGEL & NOOT

nehéztárcsája kínál kedvező megoldást. A 660/710 cm átmérőjű tárcsalapok osztása 23/26 cm, a tárcsalapok terhelése 115-130 kg/db. Az AXR tárcsa gyárilag összeköthető Crosskill illetve Cambridge hengerrel, így egyrészt a nagyon fontos talajlezárás is megtörténik, másrészt a gépkapcsolat súlya a 6 méteres esetében eléri a 9500 kg-ot! A bemutatón a lazító késekkel felszerelt TM tárcsa lesz látható, ahol a tömör talajréteget 5-7 kés lazítja át.

A középmély- illetve mélylazításra a VOGEL & NOOT az SSD típusú lazító családot mutatja be az érdeklődőknek. A robosztus vázra szerelt 3-8 késes lazítók alkalmasak a talaj megfelelő mélységben történő lazítására. A lazítókések osztástávolsága típustól függően 34-115 cm közötti lépcsőkben állítható, a vázmagasság 700 vagy 900 mm. Az egyenes vagy parabola száras lazítók munkájának lezárásról 450 mm átmérőjű rudas- vagy spirálhenger gondoskodik.

A VOGEL & NOOT tradicionális ekéit a 6 vasú Hektor képviseli. A féligfüggesztett váltvaforgató eke 100 cm-es ekefej osztással és réselt kormánylemezekkel van felszerelve. Ez a típus a már hazánkban is jól ismert ©pluskivitelű, amely jelentősége a kopóoldalon elért nagy keménységben illetve nagyobb kopásállóságban, míg a hátoldalon viszonylag puha és ezáltal szívós anyagban testesül meg. A cementált kopófelülettel rendelkező kormánylemez keménysége 58 HRC, míg az ekevasé 52 HRC. A 150x150 mm-es gerendely amelyre az őszi szezonban 2 év garanciát adunk a 36x90 mm-es ekeszár és a 945x500 mm-es támkerék garancia a probléma mentes üzemeltetésre.

Bővebb információért forduljanak kereskedőinkhez, vagy látogassák meg személyesen az őszi bemutatóink egyikét.

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

lángporfémszórás

a —>gépjavítás technológiájának olyan művelete, amely a tengelyek kopott felületének... Tovább

56/2006. (VIII. 1.) FVM rendelet

a növény-egészségügyi feladatok végrehajtásának részletes szabályairól szóló 7/2001.... Tovább

Tovább a lexikonra