Portugália víznyelője

hirdetes

A világ legszebb és legfélelmetesebb víznyelője

Szélesi Ferenc - Főkertész

Hihetetlen videó vált világhíressé, mindenkinek elakadt a lélegzete, amikor meglátta, most pedig természetesen elindultak a turisták, hogy lássák élőben is a világ legfélelmetesebb, egyben legszebb víznyelőjét, amit most te is megismerhetsz! 

Ismerd meg te is a Portugáliában található félelmetes víznyelőt

Eszméletlen felvétel került fel az internetre, levideózták a világ legszebb, egyben legfélelmetesebb víznyelőjét! Ez a nem mindennapi víznyelő Portugáliában, a Serra de Estrela hegység egy eldugott kis zugában található. A hegység egyébként Portugália legmagasabb csúcsa, ez alkotja a Serra de Lousa-val a Kasztíliai-választóhegység nyugati végét. Érdekesség még a hegységgel kapcsolatban, hogy egészen a csúcsáig burkolt út vezet! A víznyelő ugyanakkor eléggé megközelíthetetlen helyen található, ezt a vidéket ugyanis szinte egész évben fedi.

Rengetegen szeretnének azért eljutni ide, meg is lehet érteni, hiszen valóban páratlan látvány, de ez már csak azért is nehéz, mert a helyi rendőrség azonnal lezárja a víznyelőhöz vezető utat, amikor veszélyesnek látja azt. A videón látható a környezete is, amelyből megállapíthatjuk, hogy jól teszik, ugyanis elég egy kis megcsúszás és máris bekövetkezik a baj. A víznyelő úgy néz ki, hogy mesterségesen lett kialakítva, de sajnos senki nem tud bővebbet mondani róla. Mindenesetre csodálatos látvány, lapozz te is a következő oldalra és nézd meg a nem mindennapi, drónnal készített felvételt, megéri! 

hirdetes
Ismerd meg te is a Portugáliában található félelmetes víznyelőt

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


fehérhalak

a belvízi halászatban a kevésbé értékes halfajok elterjedt, nem tudományos elnevezése. Ide... Tovább

keresztesvirágúak (Cruciferae)

a kétszikűek egyik családja, többnyire lágy szárúak, magjuk fehérjét nem tartalmaz,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek