notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A virsli készítésének menete

Hirdetés

Te is szereted a virslit? Akkor nézd meg, miből és hogyan készül…

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az egész világon, így Magyarországon is nagyon nagy népszerűségnek örvend a virsli, legfőképpen azért, mert könnyen elkészíthető, finom ételt készíthetünk a segítségével. Azt viszont kevesen tudják, hogy miből és hogyan készül ez a csábítónak tűnő húsétel, most ezt mutatjuk meg nektek! 

A virsli készítésének menete

Szinte mindenhol találkozhatunk vele, a boltokban megvásárolhatjuk becsomagolva, de minden sarki büfében ott díszeleg, forró, íncsiklandó hot dog formájában, de ott van a különböző vásárokon, felvonulásokon, pályaudvarokon, strandokon, mindenhol.

 

Ketchup-pal, mustárral, majonézzel, tormával, ki hogy szereti, az viszont tény, hogy az emberek 90 százaléka fogyasztja, szinte minden héten. Mára már kicsit visszaszorult utcai fogyasztása, de otthon még mindig előszeretettel eszegetjük az előre csomagolt formában megvásárolható virslit, ráadásul a gyerekek egyik nagy kedvencévé nőtte ki magát. 

 

De miből is készül a virsli? 

 

Ma már köztudott tény, hogy a párizsihoz hasonlóan a virslibe is húsipari hulladék kerül, amiben semmi sem egészséges, ráadásul nem is tápláló. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy milyen segédanyagokkal és eljárásokkal készül ez a finomság. Csak hogy néhányat említsek: porc, bőrke, nyesedék, némi hús (jobb esetben), víz, az állag megóvásához pedig foszfátokat és nitriteket használnak, amivel tartósítják és kezelik a virslit, ezzel akadályozzák meg az elszíneződést, és növelik a vízmegkötő képességét.

Hirdetés

 

Ez azonban még nem minden, az alább található videóból kiderül az is, hogy a disznó-, a marha-, és a csirkehús egyvelegén kívül rengeteg adalékanyag kerül a virslibe, amik téged is megtévesztve ízletesebbé és szemmel láthatóan frissebbé teszik. Szójafehérje, kukoricaszirup, étkezési keményítő, vérplazma, mindegyiknek ismert már a káros hatása, ezeken kívül fűszerkivonatokat és fűszeraromákat használnak.

Hirdetés

 

Az alacsony hústartalom miatt pedig érkezik a nitrites vér, vagy más színezék, az íz fokozása gyanánt nem maradhat ki glutamát, vagy a ribonukeotid-származék, bél helyett pedig műanyagba töltik, ami még a füstölést sem teszi lehetővé, szóval azt esetenként a péphez adott füstaromával imitálják. Ha nekem nem hisztek, nézzétek meg a videót, ott mindent megtekinthettek a saját szemetekkel! 

A következő oldalon még több érdekességet megtudhatsz a virsliről! 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-08-12

Magadat véded, közben mindent pusztítasz – A naptej rejtett árnyoldalai…

A naptejnek számtalan káros hatása van, mostani cikkemben elmondom nektek, miért nem lenne szabad senkinek sem naptejet használnia! Minden a naptejről!

2019-08-08

Az eddiginél is nagyobb poloskainvázió közeleg? - Interjú Dr. Vétek Gáborral

Poloskahelyzet Magyarországon – Dr. Vétek Gáborral, a Szent István Egyetem docensével beszélgettünk arról, hogy milyen ma a poloskahelyzet Magyarországon.

2019-08-05

Morgan Freeman méhrezervátummá alakította 500 ezer négyzetméteres farmját

Morgan Freeman-ről igazán példát vehetne az összes ember, ő az, aki tényleg mindent képes megtenni, ha állatokról van szó, most 500 000 négyzetméteres farmját alakította át a méhek miatt.

2019-08-01

Bevezetés a méhészkedésbe - Útmutató kezdő méhészeknek

Most vágnál bele a méhészkedésbe? Akkor mindenképp olvasd el cikkünket, ugyanis most mindent elmondunk nektek a méhészkedés alapjairól!

2019-08-01

Házikertben is terem a gyapot – Itt a teljes termesztési útmutató mindenkinek!

A gyapot termesztéséről mondok el most nektek mindent, olvassátok el cikkünket, és termesszetek gyapotot ti is a saját kertetekben – A gyapottermesztés rejtelmei mindenkinek.

2019-08-05

Így csalogass szitakötőket kertedbe

A szitakötők olyanok, mintha épp egy meséből léptek volna elő, de nemcsak csodálatosan szépek, hanem hasznosak is, most elmondom, hogyan csalogathattok belőlük többet kertetekbe!

2019-07-31

A magyar konyha elengedhetetlen alakja - A savanyított uborka titkai!

A savanyított uborka nélkülözhetetlen részét képezi a magyar konyhának, jó hír, hogy bárki képes otthon uborkát savanyítani, most azt is elmondom, hogyan!

2019-08-07

Minden, amit egy kertésznek a kerti mák termesztéséről tudnia kell

Mostani cikkünkben a kerti mák termesztéséről fogunk mindent elmondani. Érdemes elolvasnia mindenkinek szakértőnk remek írását a kerti mákról.

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
289 265
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 462 712
Közösség

biológiai oxidáció

az oxidoreduktáz ->enzimek által katalizált oxidációs folyamatok összessége. Több szakaszban... Tovább

juhok szaporasága

az egy anyajuh által évente világrahozott bárányok száma, az egy ellésre született... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 192

Átlagos értékelés: 4.8

Állatok Érdekességek Gazdaság