A virsli készítésének menete

Te is szereted a virslit? Akkor nézd meg, miből és hogyan készül…

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az egész világon, így Magyarországon is nagyon nagy népszerűségnek örvend a virsli, legfőképpen azért, mert könnyen elkészíthető, finom ételt készíthetünk a segítségével. Azt viszont kevesen tudják, hogy miből és hogyan készül ez a csábítónak tűnő húsétel, most ezt mutatjuk meg nektek! 

A virsli készítésének menete

Szinte mindenhol találkozhatunk vele, a boltokban megvásárolhatjuk becsomagolva, de minden sarki büfében ott díszeleg, forró, íncsiklandó hot dog formájában, de ott van a különböző vásárokon, felvonulásokon, pályaudvarokon, strandokon, mindenhol.

 

Ketchup-pal, mustárral, majonézzel, tormával, ki hogy szereti, az viszont tény, hogy az emberek 90 százaléka fogyasztja, szinte minden héten. Mára már kicsit visszaszorult utcai fogyasztása, de otthon még mindig előszeretettel eszegetjük az előre csomagolt formában megvásárolható virslit, ráadásul a gyerekek egyik nagy kedvencévé nőtte ki magát. 

 

De miből is készül a virsli? 

 

Ma már köztudott tény, hogy a párizsihoz hasonlóan a virslibe is húsipari hulladék kerül, amiben semmi sem egészséges, ráadásul nem is tápláló. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy milyen segédanyagokkal és eljárásokkal készül ez a finomság. Csak hogy néhányat említsek: porc, bőrke, nyesedék, némi hús (jobb esetben), víz, az állag megóvásához pedig foszfátokat és nitriteket használnak, amivel tartósítják és kezelik a virslit, ezzel akadályozzák meg az elszíneződést, és növelik a vízmegkötő képességét.

Hirdetés

 

Ez azonban még nem minden, az alább található videóból kiderül az is, hogy a disznó-, a marha-, és a csirkehús egyvelegén kívül rengeteg adalékanyag kerül a virslibe, amik téged is megtévesztve ízletesebbé és szemmel láthatóan frissebbé teszik. Szójafehérje, kukoricaszirup, étkezési keményítő, vérplazma, mindegyiknek ismert már a káros hatása, ezeken kívül fűszerkivonatokat és fűszeraromákat használnak.

Hirdetés

 

Az alacsony hústartalom miatt pedig érkezik a nitrites vér, vagy más színezék, az íz fokozása gyanánt nem maradhat ki glutamát, vagy a ribonukeotid-származék, bél helyett pedig műanyagba töltik, ami még a füstölést sem teszi lehetővé, szóval azt esetenként a péphez adott füstaromával imitálják. Ha nekem nem hisztek, nézzétek meg a videót, ott mindent megtekinthettek a saját szemetekkel! 

A következő oldalon még több érdekességet megtudhatsz a virsliről! 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-02-22

A citromfa szakszerű metszése

A citromfának is szüksége van metszésre, éppen ezért született meg ez a cikkem. Most elmondom nektek, mikor és hogy érdemes nekilátni a citromfa metszéséhez!

2019-02-20

Így ültess macskát – Praktikus tanácsok állattartóktól

Bizony, érdemes kipróbálnia mindenkinek, most elmondom nektek, hogyan ültethettek macskát! Aki nem hiszi, hogy ez lehetséges, nézze végig a fotókat is, amiken látszik a siker!

2019-01-24

Egy állatkert, ahol az emberek vannak a rácsok mögött!

Egy különleges állatkertet ismerhettek most meg, ami igazából nem is állatkert, mivel itt az emberek vannak a rácsok mögött, a vadak pedig szabadon.

2019-01-23

110 kedvencével él együtt az elszánt állatbarát

Több mint száz állatával él együtt a vegán állatbarát, most őt ismerthetitek meg egy kicsit közelebbről. Elképesztő a története, érdemes nektek is elolvasnotok cikkünket!

2019-02-09

A disznózsír fantasztikus hatásai

A disznózsírnak fantasztikus hatásai vannak szervezetünkre, ezt viszont csak kevesen tudják. Most elmondjuk nektek, miért kellene többször disznózsírt fogyasztanotok!

2019-02-12

Michelin-csillagos éttermekben szolgálják fel a mókusokat

Elszaporodtak a keleti szürkemókusok az Egyesült Királyságban, az emberek megoldást keresvén arra jutottak, hogy megeszik a kis rágcsálókat. Nem is tudom, hogy mit mondjak erre.

2019-01-18

A póréhagyma termesztése, fogyasztásának jelentősége

A póréhagymának számtalan élettani hatása van, éppen ezért lenne fontos mindenkinek fogyasztani. Most elmondjuk, miért olyan fantasztikus finomság a póréhagyma!

2019-01-17

Gyógyír mindenre – Fogyasszuk egészséggel a téli retket!

A téli retek valódi gyógyír minden bajra, legfőképpen az influenzára, megfázásra, torokfájásra! Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a téli retekről, többek között megtudhatjátok azt is, miért érdemes fogyasztanotok minden nap!

További cikkek ebben a témában
Állat Állatok Érdekességek Gazdaság

malacnevelés

szűkebb értelemben a megszületett malacok választásig történő nevelése; tágabb... Tovább

zsírszükséglet

a zsírokban előf. telítetlen zsírsavakon (—>esszenciális zsírsavak) és kolinon kívül... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 192

Átlagos értékelés: 4.8