A virsli készítésének menete

Te is szereted a virslit? Akkor nézd meg, miből és hogyan készül…

Szélesi Ferenc - Főkertész

Az egész világon, így Magyarországon is nagyon nagy népszerűségnek örvend a virsli, legfőképpen azért, mert könnyen elkészíthető, finom ételt készíthetünk a segítségével. Azt viszont kevesen tudják, hogy miből és hogyan készül ez a csábítónak tűnő húsétel, most ezt mutatjuk meg nektek! 


A virsli készítésének menete

Szinte mindenhol találkozhatunk vele, a boltokban megvásárolhatjuk becsomagolva, de minden sarki büfében ott díszeleg, forró, íncsiklandó hot dog formájában, de ott van a különböző vásárokon, felvonulásokon, pályaudvarokon, strandokon, mindenhol.

Ketchup-pal, mustárral, majonézzel, tormával, ki hogy szereti, az viszont tény, hogy az emberek 90 százaléka fogyasztja, szinte minden héten. Mára már kicsit visszaszorult utcai fogyasztása, de otthon még mindig előszeretettel eszegetjük az előre csomagolt formában megvásárolható virslit, ráadásul a gyerekek egyik nagy kedvencévé nőtte ki magát. 

De miből is készül a virsli? 

Ma már köztudott tény, hogy a párizsihoz hasonlóan a virslibe is húsipari hulladék kerül, amiben semmi sem egészséges, ráadásul nem is tápláló. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy milyen segédanyagokkal és eljárásokkal készül ez a finomság. Csak hogy néhányat említsek: porc, bőrke, nyesedék, némi hús (jobb esetben), víz, az állag megóvásához pedig foszfátokat és nitriteket használnak, amivel tartósítják és kezelik a virslit, ezzel akadályozzák meg az elszíneződést, és növelik a vízmegkötő képességét.

Ez azonban még nem minden, az alább található videóból kiderül az is, hogy a disznó-, a marha-, és a csirkehús egyvelegén kívül rengeteg adalékanyag kerül a virslibe, amik téged is megtévesztve ízletesebbé és szemmel láthatóan frissebbé teszik. Szójafehérje, kukoricaszirup, étkezési keményítő, vérplazma, mindegyiknek ismert már a káros hatása, ezeken kívül fűszerkivonatokat és fűszeraromákat használnak.

Az alacsony hústartalom miatt pedig érkezik a nitrites vér, vagy más színezék, az íz fokozása gyanánt nem maradhat ki glutamát, vagy a ribonukeotid-származék, bél helyett pedig műanyagba töltik, ami még a füstölést sem teszi lehetővé, szóval azt esetenként a péphez adott füstaromával imitálják. Ha nekem nem hisztek, nézzétek meg a videót, ott mindent megtekinthettek a saját szemetekkel! 

A következő oldalon még több érdekességet megtudhatsz a virsliről! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2021-01-19

Segítsd a madarakat átvészelni a telet!

Te is szereted a kismadarakat? A csicsergésüket? AKkor segítsd őket néhány aprósággal, hogy átvészeljék a hideg téli hónapokat! Olvass tovább és tudj meg többet!

2020-02-25

Példamutatásból jeles – Cukornádból és fából fog készülni a Lego!

A Lego azt a célt tűzte ki maga elé, hogy cukornádból és fából készíti a termékeit, soha többé nem használ majd műanyagot a termékek gyártásához.

2020-10-15

Hogyan szárítsuk és tároljuk a diót? Szakértőnk válaszol!

A dió szüreteléséről, a dió szárításáról, valamint a dió sikeres tárolásáról fogok most beszélni nektek, nézzük, mit kell tudni a dió szárításáról és a dió tárolásáról!

2020-02-18

Bibliai méretű sáskajárás Afrikában: Milliók maradhatnak élelem nélkül

Elképesztő, mekkora károkat okozhat a most zajló sáskajárás Afrikában. Becslések szerint több millióan maradhatnak élelem nélkül, ha nem sikerül megfékezni a sáskajárást.

2019-12-12

ENSZ-javaslat: felejtsd el a húst, egyél rovarokat rizzsel!

Az ENSZ élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint hamarosan el fog jönni az az idő, amikor már nem ehetünk húst, ezért át kell állnunk a rovarevésre!

2020-01-09

Vágjunk bele az önellátó életmódba – Előnyök/hátrányok szakértőktől!

Az önellátó életmód útja rögös és hosszú, éppen ezért szeretnénk nektek segítséget nyújtani mostani cikkünkkel, melyből minden kiderül az önellátó életmódról!

2021-01-19

Csillagjázmin - virágzó fal nyáron, zöld felület télen

A csillagjázmin rendkívül strapabíró növény. Nyáron virágzó, télen zöld felületet kölcsönöz a ketedet csúgító üres falnak. Nevelése egyszerű, hidegtűrő.

2021-01-21

A sárgarépa jótékony hatásai egészségünk szempontjából

A sárgarépa sokoldalú, évelő növény. Karotin-, és vitamintartalma is magas, mellyel hozzájárul egészségünk javításához. Ezen kívül számos jótékony hatása van.

További cikkek ebben a témában


fejősjuhok takarmányozása és gondozása

a juhok tejtermelése fajtától függően igen széles határértékek között ingadozhat. A... Tovább

exogén hatás

külső, a környezetből jövő hatás; elsődlegesen az anyagcserében, másodlagosan alaktani... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Gazdaság