A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA 2011-ben szervezte meg először a Vidék Kaland Programot.

hirdetes

Vidék-Kaland program: túl a felkészülésen

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Negyven városi fiatal és 15 fiatal gazda vett részt a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA, idén másodjára megrendezett Vidék-Kaland programjának közelmúltbeli kecskeméti felkészítő napján. A kalandorok Hegedűs Zsolt tanyáján próbálhatták ki a traktorvezetést, emellett betekintést nyerhettek a trágyapakolás, a takarmányzsákolás és a baromfitartás rejtelmeibe.

A kaland június 18-án a fogadó gazdáknál folytatódik, amikor a 132 jelentkezőből kiválasztott 40 kalandor, a programban részt vevő 21 fogadó gazda valamelyikénél áll 5 napra munkába. A többek között orvos, zenész, ipari formatervező és ingatlanközvetítő foglakozású fiatalok, dinnyetermesztő, szőlész-borász, juhtenyésztő és őshonos fajták tartásával foglalkozó gazdaságoknál ismerkedhetnek a vidéki életformával.

 

AGRYA és Vidéki Kaland Program

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA 2011-ben szervezte meg először a Vidék Kaland Programot. Mikula Lajos, az AGRYA ügyvezető elnöke a kecskeméti eseményen elmondta: a program célja továbbra is az, hogy a városi és a vidéki életmód közelebb kerüljön egymáshoz, a városban élő fiatalok testközelből tapasztalják meg a gazdaságban dolgozók mindennapjait.

hirdetes

 

Támogatók a Magyar Rádió, OTP Bank és az Axiál Kft.

Az idei évben, a tavalyi 90-nél több, összesen 132 fiatal jelentkezett a programra, a jelentkezőkből kiválasztott 40 kalandort az AGRYA mellett a Magyar Rádió, és a programot támogató OTP Bank és az Axiál Kft. képviselői választották ki. A Vidék Kaland Program megfogalmazott célja, hogy a városban élő fiatalok számára személyes példákon keresztül mutassa be a mezőgazdaság működését, az élelmiszer előállításban és a társadalomban betöltött szerepét, tájékoztatást adjon az agrár- és vidékfejlesztési támogatások működéséről, indokoltságáról, valamint betekintés engedjen a gazdálkodók, mezőgazdászok napi életébe, a gazdálkodói életformába.

hirdetes

 

További kaland

A 40 kalandor június 18. és augusztus eleje között tölt 5 napot a programba jelentkező 21 gazdaság valamelyikében. A városi fiatalok tapasztalataikról folyamatosan tájékoztatást adnak a videk-kaland.hu oldalon található blogon. A program kalandorok számára ingyenes, ellátásukat, a foglalkoztatással kapcsoltban felmerülő járulékokat a fogadó gazdák vállalták magukra. Információk és fotók a programról a www.videk-kaland.hu honlapon találhatók. További információ az AGRYA Országos Irodájában a 06 1 3200429-es telefonszámon kapható.

Forrás: eu-info.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

biológiai óra

endogén ritmuson alapuló, feltételezett szabályozó mechanizmus, amely több, szakaszosan... Tovább

Hernád (Mv 323)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása közepesen korai. A kalászkapelyván gyenge, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet