notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA 2011-ben szervezte meg először a Vidék Kaland Programot.

Hirdetés

Vidék-Kaland program: túl a felkészülésen

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Negyven városi fiatal és 15 fiatal gazda vett részt a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA, idén másodjára megrendezett Vidék-Kaland programjának közelmúltbeli kecskeméti felkészítő napján. A kalandorok Hegedűs Zsolt tanyáján próbálhatták ki a traktorvezetést, emellett betekintést nyerhettek a trágyapakolás, a takarmányzsákolás és a baromfitartás rejtelmeibe.

A kaland június 18-án a fogadó gazdáknál folytatódik, amikor a 132 jelentkezőből kiválasztott 40 kalandor, a programban részt vevő 21 fogadó gazda valamelyikénél áll 5 napra munkába. A többek között orvos, zenész, ipari formatervező és ingatlanközvetítő foglakozású fiatalok, dinnyetermesztő, szőlész-borász, juhtenyésztő és őshonos fajták tartásával foglalkozó gazdaságoknál ismerkedhetnek a vidéki életformával.

 

AGRYA és Vidéki Kaland Program

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA 2011-ben szervezte meg először a Vidék Kaland Programot. Mikula Lajos, az AGRYA ügyvezető elnöke a kecskeméti eseményen elmondta: a program célja továbbra is az, hogy a városi és a vidéki életmód közelebb kerüljön egymáshoz, a városban élő fiatalok testközelből tapasztalják meg a gazdaságban dolgozók mindennapjait.

Hirdetés

 

Támogatók a Magyar Rádió, OTP Bank és az Axiál Kft.

Az idei évben, a tavalyi 90-nél több, összesen 132 fiatal jelentkezett a programra, a jelentkezőkből kiválasztott 40 kalandort az AGRYA mellett a Magyar Rádió, és a programot támogató OTP Bank és az Axiál Kft. képviselői választották ki. A Vidék Kaland Program megfogalmazott célja, hogy a városban élő fiatalok számára személyes példákon keresztül mutassa be a mezőgazdaság működését, az élelmiszer előállításban és a társadalomban betöltött szerepét, tájékoztatást adjon az agrár- és vidékfejlesztési támogatások működéséről, indokoltságáról, valamint betekintés engedjen a gazdálkodók, mezőgazdászok napi életébe, a gazdálkodói életformába.

Hirdetés

 

További kaland

A 40 kalandor június 18. és augusztus eleje között tölt 5 napot a programba jelentkező 21 gazdaság valamelyikében. A városi fiatalok tapasztalataikról folyamatosan tájékoztatást adnak a videk-kaland.hu oldalon található blogon. A program kalandorok számára ingyenes, ellátásukat, a foglalkoztatással kapcsoltban felmerülő járulékokat a fogadó gazdák vállalták magukra. Információk és fotók a programról a www.videk-kaland.hu honlapon találhatók. További információ az AGRYA Országos Irodájában a 06 1 3200429-es telefonszámon kapható.

Forrás: eu-info.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
385 231
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
385 231
Közösség

Gyomirtó Lintur 70 WG

Gyors és biztos hatás, széles hatásspektrum a kalászosok kétszikű gyomnövényei... Tovább

állattenyésztés

tágabb értelemben az a tudományág, amely magába foglalja a gazd. állatfajok nemesítésének... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 171

Átlagos értékelés: 5.0

Agrárgépészet