Be kell temetni a kerti tavat

hirdetes

Be kell temetni a kerti tavat, mert veszélyes a betörőkre!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Bevallom őszintén, sok érdekes dolgot hallottam, láttam már életemben, de ez mindenen túltesz! A hatóságok arra kötelezték a tulajdonost, hogy temesse be a kertjében lévő tavat, az indoklás elképesztő: veszélyt jelent a betörőkre! 

A kerti tavat be kell temetni

A lakásszövetkezet felszólítást küldött a 62 éves brit úrnak, melyben az állt, hogy három héten belül be kell temetnie a kertjében lévő tavat, ha nem tesz eleget a felszólításnak, akkor kilakoltatják! A szövetkezet egészen meglepő dologgal indokolta a döntését, azt írták az úrnak, hogy a kerti tavat azért kell betemetni, mert csak a kerítés egyik feléről lehet látni, a másikról egyáltalán nem, így ha valaki be akar törni a kertbe, és átugrik a kerítésen, azonnal a tóban találja magát, és megsérülhet.

Jogos a kérdés: miért mindig a betörőket védik a törvények? Erre a kérdésre azonban nem tudjuk a választ. A tények pedig ezek: ha valaki betör hozzánk, és megsérül, még ő jelent fel minket, ráadásul a pert meg is nyeri, ahogyan ez már meg is történt pár alkalommal. A következő oldalon elmondjuk, hogy hol helyezkedik el a szóban forgó tó és mi a baj vele leginkább.

hirdetes
A kerti tavat be kell temetni
hirdetes

A tó nem olyan nagy, hogy bárki belefulladjon, ráadásul már több mint 15 éve áll ugyanott, ahol most is. Eddig mégsem volt senkinek semmi baja vele. A brit úriember tavacskájában összesen több mint 80 halacska úszkál, a kerítés, ami körülveszi két méter magas, valóban nem látszódik az utcáról a tó tehát. Azért akkor is érdekes, hogy miért nem dolhat a hobbijának úgy az ember, ahogyan szeretne a saját portáján.

A lakásszervezet azzal indokolta a döntését, hogy bár nem akar senkinek sem a hobbijába beleszólni és tönkre sem akarja tenni azt, azonban mint a terület kezelőinek, az ő engedélyük kell ahhoz, hogy bármi oda legyen építve. A férfi nem tudott mit tenni, ugyanis ha nem temeti be a tavat, akkor kilakoltatják. A halait egy második, ideiglenes, fedett tóba helyezte át, az eredeti tavat pedig betemeti. Készülőben volt egy második kerti tó is, azonban a munkálatok közben újabb felszólítást érkezett, mely szerint a készülő tó az ott élőket veszélyezteti. Érdekes helyzet, bízunk benne, hogy sikerül megoldást találni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


fizetett tömeg

a vágóállatnak az átvételkor ténylegesen mérlegelt (bruttó) tömegéből a levonások után... Tovább

atom

az anyagnak kém. folyamattal tovább nem osztható része, fiz. eszközökkel ún. elemi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek