Nagy veszélyben vannak a kutyatulajdonosok- emberekre veszélyes kór terjesztenek a kutyák és macskák

hirdetes

Nagy veszélyben vannak a kutyatulajdonosok- emberekre is veszélyes kór terjed

VN
Veszélyes kórt terjesztenek a kutyák

A kutyáktól is elkapható antibiotikum-rezisztenciáról

Sokak számára teljesen ismeretlen ez a betegség, annak ellenére, hogy az antibiotikum-rezisztencia volt a legnagyobb egészségügyi fenyegetés egészen a koronavírus megjelenéséig. Bár a koronavírus járvány kialakulása számos más betegséget a háttérbe szorított, nem beszélünk ezekről annyit, nem foglalkozunk velük olyan sokat, attól még nem tűntek el! Az adatok azt mutatják, hogy 2019-ben mintegy 1 millió ember halt meg szuperbaktériumok miatt. Hogy miért fontos ez? Az antibiotikum-rezisztencia következtében közönséges gyógyszerek által megcélzott kórokozók áthatolhatatlanná, és veszélyesebbé válnak. Ennek a betegségnek a kialakulásához a nagy mennyiségben, indokolatlanul szedett antibiotikum szedés felől nagyrészt, de a házi kedvenceink által hordozott kórokozók is előidézhetik ezt a súlyos problémát. Ráadásul az így megfertőződött egészséges hordozók akár napokig képesek ezt baktériumokat terjeszteni, miközben fertőzésforrást jelenthetnek más, veszélyeztetebb emberekre, úgy, mint idősek, és állapotos nők. Tehát a koronavírus mellett ez a megbetegedés is nagy kockázatot hordoz magában. 

hirdetes
hirdetes

Feleslegesen szedünk gyógyszereket?

Sajnos igen. Rengeteg gyógyszert szedünk feleslegesen, nemcsak antibiotikumokat, hanem más jellegű készítményeket is. Mutatunk egy videót, ahol szakértők beszélnek erről a témáról, érdemes megnézni! A megfelelő gyógyszerszedésben a szakembereknek és a lakosságnak is nagy szerepe van. A túlzott antibiotikusóm fogyasztás egy világméretű problémát öltött. Az antibiotikum rezisztencia nagy kihívást jelent az egészségügyi ellátás során, ezen készítmények túlzott használata betegbiztonsági kockázatot jelent.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-08

Kardszárnyú delfinek támadtak meg és süllyesztettek el egy egész hajót

Hiába, a tenger nagyon veszélyes! Egy egész hajót süllyesztettek el kardszárnyú delfinek, azaz gyilkos bálnák, szerencsére a rajta utazók megmenekültek!

2022-05-02

Miért szagol a kutya az emberek lába közé? – Így szoktasd le róla kutyádat!

Miért szagolnak az ember lába közé a kutyák? Az állatorvosok és a kiképzők is egyetértenek ennek okaiban, tudd meg Te is miért szeretik ezt csinálni a kutyák!

2022-03-07

Mit jelentenek a különböző számok a tojáson? Melyiket ne vedd meg?

Vajon hogyan tudjuk a boltok polcai előtt állva eldönteni, hogy melyik tojást tegyük a kosarunkba? Olvassuk el a számokat, egyáltalán mit jelentenek a számok?

2021-02-03

Minden, amit a macskák betegségéről tudni kell a téli időszakban

A tél a macskák számára is előidézhet néhány megbetegedést, ezek leírását, felismerését és kezelési módot gyűjtöttük össze, így cicád egészséges maradhat.

2022-07-01

Hogyan ismerjük fel a beteg madarakat és mit tehetünk a megmentésükért?

Egy vadon élő madár nem tudja megmondani, mikor érzi rosszul magát. Azok az emberek, akik tudják, hogyan ismerjék fel a beteg madarakat, lépéseket tehetnek!

2022-07-30

8 érdekesség a kutyákról: biztosan lesz olyan, amin Te is meglepődsz

Sokszor azt gondolhatjuk, annyira szeretjük négylábú kedvencünket, hogy mindent tudunk róla. De valóban így lenne? Nem is gondolnád, mennyi mindent értünk félre!

2022-07-31

Állatos (fa)viccek, amik garantáltan lefárasztják az agyad

Az állatokat mindenki szereti. A vicceket nem biztos, de mindenkinek van oylan, amin elmosolyodik - ha más nem, akkor fájdalmában. Íme, a legjobb állatos viccek!

2022-07-31

8 megdöbbentő érdekesség a malacokról

A malacok tisztátalan és buta állatok lennének? A sztereotípia ezt közvetíti, de jobban hasonlítanak ránk, emberekre, mint gondolnánk. Lássuk, hogy miben!

További cikkek ebben a témában


edafon

a talaj élővilágának az összessége. A —>talajképződésben jelentős; a talajba került... Tovább

dohány vegyszeres gyomirtása

a dohány érzékeny a gyomirtó szerekre, ezért a gyomirtást a palánták kiültetése előtt... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos