A kutya nem fázik télen? 10 szabály, amit be kell tartania minden gazdinak télen

hirdetes

A kutya nem fázik télen? 10 szabály, amit be kell tartania minden gazdinak télen

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Tél jön, már mínusz 10 foknál is alacsonyabb hőmérsékletet mértek hazánk egyes régióiban. Ez a hideg a kutyákat is megviseli, és egyáltalán nincs igaza annak, aki azt állítja, hogy négylábú barátainknak ez meg sem kottyan, és nekik amúgy is ki kell bírniuk mindent! Mutatunk 10 dolgot, amire oda kell figyelni minden gazdinak télen!

Kutya télen tippek

Sétálni télen is kell, de nem mindegy hogyan!

Beltéren hangulatos és kényelmes lehet a legnagyobb hidegekben is, de kutyádnak az időjárástól függetlenül rendszeres sétákra van szüksége. Séta közben fontos, hogy a négylábú barátai melegen legyenek bebugyolálva. Vegyél rájuk kutyakabátot, amikor kimész, különösen, ha finom szőrű kutyád van, például agár vagy Staffie.

Télen könnyebben elvesznek a kutyák

A hideg időjárás gyakran csökkenti a látást ködös vagy havas időben. Ha elengedi a kutyát a pórázról, győződj meg róla, hogy kutya jól emlékszik, nehogy eltévedjen, és mint mindig, ügyelj arra, hogy a mikrochip adatai naprakészek legyenek a gazda aktuális adataival. A szilveszteri tűzijáték idején különösen fontos ez, úgyhogy jobb, ha még most utánanézel.

A kutyák is látszódjanak!

Mivel az éjszakák korábban beköszönnek, a nap pedig később kel fel, helyezz egy kis lámpát kutyád nyakörvére, hogy láthatóvá váljon, amikor sétálni viszed, csökkent látási viszonyok mellett. Fontos, hogy jól látszódjon a forgalomban. 

Ne fázzanak a mancsok!

Ellenőrid kutyád mancsait, és szárítsd meg alaposan, miután kint volt. Ez különösen fontos a hosszú szőrű kutyáknál, mivel hajlamosak arra, hogy a hó összetömörödjön a lábujjaik között, és jéggolyókká alakuljon, ami nagyon fájdalmasnak bizonyulhat. Ha elfogadhatóak, levághatja a hosszú szőrt a kutya lábujjai között, hogy megelőzzük az ilyen bajokat, de nem minden kutya viseli ezt jól sajnos.

hirdetes

Vigyázz a sóra is!

A séta végén tisztítsd meg a mancsukat alaposan, mivel az utakról és a járdákról származó só és szemcse is beragadhat a lábujjaik közé.

A kutyák is fáznak!

Sétálás után szárítsd meg a nedves és sáros kutyát, és gondoskodjon arról, hogy kényelmes ágya legyen, ahová visszatérhet, és védve van a hideg huzattól. a kutyák is fáznak, különösen nagy szélben, és akkor, ha szőrük megázott, vagy ázik éppen.

Maradjanak aktívak a kutyák!

Fontos, hogy a kutyák a téli hónapokban is aktívak maradjanak. Más-más típusú kutyáknak más-más mennyiségű mozgásra van szükségük, de mindegyikőjüknek szüksége van egy kis futásra, sétára, játékra. Egyes kutyák nagyon vonakodnak attól, hogy kimenjenek a hidegbe. Ha ez a helyzet, ne erőltesd ki őket, hanem gondoskodjon sok játékról, hogy aktívak maradjanak, és tartsd elfoglalva őket bent.

hirdetes

Ügyelj a téli táplálkozásra is!

Ha úgy találod, hogy kutyád kevésbé aktív a téli hónapokban, ügyelj arra, hogy ennek megfelelően állítsd be a táplálék mennyiségét, hogy elkerüld a súlygyarapodást. Persze azért etesd minden nap rendszeresen, ahogyan eddig, csak ne öntsd annyira tele a tálját. Amennyiben a mozgásigény a téli hónapokban nem változik, nincsen szükség ilyen változtatásokra sem!

Télen se hagyd az autóban!

Ahogy az autók végzetesen felforrósodhatnak a nyári hónapokban, a hőmérséklet nagyon gyorsan csökkenhet hideg időben. Inkább mindig vidd magaddal a kutyádat, ne hagyd hosszabb időre az autóban.

Tartsd távol a kutyádat a fagyott tavaktól!

Tartsd távol a kutyádat a fagyos víztől, mert lehetetlen megmondani, mennyire biztonságos a felület. Tartsd őket pórázon, ha ilyen környezetben vannak, és hajlamosak lehetnek egy hirtelen mozdulathoz, ugráshoz.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2024-01-12

Sokak örülni fognak: Újra megjelenik A kutya című újság

Ennek a hírnek minden bizonnyal sokan örülni fognak! Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával januártól újra megjelenik nyomtatásban A kutya című újság.

2024-02-12

5 legjobb tavaszi tyúk eleség, amitől egészségesebbek lesznek a tojások is

Tudtad, hogy a csirkék, és a tyúkok nemcsak hogy szeretik, hanem egyenesen imádják a zöldségeket. Ha tavaszi zöldségekkel eteted őket, akkor egészségesebbek...

2024-02-13

Így óvd meg a tyúkjaidat a rettegett madártetűatka ellen

A madártetűtatka sajnos rengeteg tyúkot megcélozza és folyamatosan figyelniük kell a tyúktartóknak, hogy nehogy végzetes legyen ez a jelenség.

2024-02-12

10 tipp, hogy a tyúkjaid kiegyensúlyozottak legyenek

A tyúkok boldogsága sem magától jön, tyúktartóként érdemes figyelned ezekre, mutatom, hogy mik segítik a tyúkokat a kiegyensúlyozott életben!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Tocada (LP 1124.8.98)

Tavaszi árpa Cél: sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési stádiumban... Tovább

laktáció (tejelés, tejtermelés)

—>idegrendszeri és hormonális befolyás alatt álló élettani folyamat. Az —>ellést... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos