Válságban jobban fogy a pálinka

hirdetes

Válságban jobban fogy a pálinka

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Több pálinka fogy a gazdasági válságban: a pálinkafőzdéknek forgalombővülést hozhatnak a más ágazatokat romba döntő nehézségek.
Válságban jobban fogy a pálinka
Magyarország azonban már így is pálinka- nagyhatalom, hazánkban évente mintegy másfél millió liter fogy. Az Agárdi Pálinkafőzde menedzsmentje 15 százalék körüli forgalomnövekedésre számít az idén.Agárdi pálinkafőzdének nő az árbevétele
Vértes Tibor főzőmester, az Agárdi Pálinkafőzde Kft. ügyvezetője elmondta: az elmúlt évben az Agárdi Pálinkafőzde árbevétel-növekedése meghaladta a 30 százalékot. Az árbevétel az előzetes adatok alapján mintegy 300 millió forintot tett ki 2008-ban.

A cég tavaly mintegy 15 ezer hektoliterfoknyi pálinkát állított elő. Ez mintegy 40 ezer liter pálinkát, azaz több mint 100 ezer palackot jelent. Az előállított árumennyiség döntő hányadát a belföldi piacon értékesítik. A pálinkafőzde termékeinek mindössze 3 százaléka kerül külföldre. A pálinka jelenleginél kedvezőbb piaci pozíciójának megteremtése érdekében azonban hatékonyabb, az állam által is támogatott marketing tevékenységre volna szükség.hirdetes

Az Év Főzdéje díjat nyert

A világ legjobb párlatainak és pálinkáinak idei, közelmúltban megtartott nemzetközi versenyén, az ausztriai Destillatán, a 13 országból érkezett 188 főzde közül magyar lett az összesített győztes. Az "Év Főzdéje", a "Nemzetgyőztes" és az "Év Főzőmestere" címeket is az Agárdi Pálinkafőzde kapta.

A versenyen Magyarországról még négy pálinka nyerte el az „Év Pálinkája" címet, továbbá öt arannyal, 32 ezüsttel, 55 bronzéremmel és több különdíjjal is értékelték a bírálók a magyar főzdék teljesítményét.

Nagy András, a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács igazgatója korábban arról beszélt: az elmúlt két évben évente Magyarországon mintegy 580 ezer hektoliterfoknyi - mintegy 1,2 millió liter - gyümölcspálinka került forgalomba. Mindehhez még hozzájön 100-200 ezer liter törkölypálinka, így a szakember szerint összesen évente mintegy 1,5 millió liter pálinkamennyiség kerül kereskedelmi forgalomba Magyarországon.
hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

gaur (Bos [Bibos] gaurus)

a —>szarvasmarha-félék családjába tartozó, félénk, szürke v. fekete színű, a szelíd... Tovább

izomfesték-vizelés (mioglobinúria, myoglobinuria)

mioglobin megjelenése a vizeletben; a vizelet barnavörös lesz. Az izomfesték-vizelés... Tovább

Tovább a lexikonra