notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Válságban jobban fogy a pálinka

Hirdetés

Válságban jobban fogy a pálinka

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Több pálinka fogy a gazdasági válságban: a pálinkafőzdéknek forgalombővülést hozhatnak a más ágazatokat romba döntő nehézségek.
Válságban jobban fogy a pálinka
Magyarország azonban már így is pálinka- nagyhatalom, hazánkban évente mintegy másfél millió liter fogy. Az Agárdi Pálinkafőzde menedzsmentje 15 százalék körüli forgalomnövekedésre számít az idén.Agárdi pálinkafőzdének nő az árbevétele
Vértes Tibor főzőmester, az Agárdi Pálinkafőzde Kft. ügyvezetője elmondta: az elmúlt évben az Agárdi Pálinkafőzde árbevétel-növekedése meghaladta a 30 százalékot. Az árbevétel az előzetes adatok alapján mintegy 300 millió forintot tett ki 2008-ban.

A cég tavaly mintegy 15 ezer hektoliterfoknyi pálinkát állított elő. Ez mintegy 40 ezer liter pálinkát, azaz több mint 100 ezer palackot jelent. Az előállított árumennyiség döntő hányadát a belföldi piacon értékesítik. A pálinkafőzde termékeinek mindössze 3 százaléka kerül külföldre. A pálinka jelenleginél kedvezőbb piaci pozíciójának megteremtése érdekében azonban hatékonyabb, az állam által is támogatott marketing tevékenységre volna szükség.Hirdetés

Az Év Főzdéje díjat nyert

A világ legjobb párlatainak és pálinkáinak idei, közelmúltban megtartott nemzetközi versenyén, az ausztriai Destillatán, a 13 országból érkezett 188 főzde közül magyar lett az összesített győztes. Az "Év Főzdéje", a "Nemzetgyőztes" és az "Év Főzőmestere" címeket is az Agárdi Pálinkafőzde kapta.

A versenyen Magyarországról még négy pálinka nyerte el az „Év Pálinkája" címet, továbbá öt arannyal, 32 ezüsttel, 55 bronzéremmel és több különdíjjal is értékelték a bírálók a magyar főzdék teljesítményét.

Nagy András, a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács igazgatója korábban arról beszélt: az elmúlt két évben évente Magyarországon mintegy 580 ezer hektoliterfoknyi - mintegy 1,2 millió liter - gyümölcspálinka került forgalomba. Mindehhez még hozzájön 100-200 ezer liter törkölypálinka, így a szakember szerint összesen évente mintegy 1,5 millió liter pálinkamennyiség kerül kereskedelmi forgalomba Magyarországon.
Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
385 231
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
385 231
Közösség

kalászemelő

a megdőlt gabona kalászainak hasznos megmentésére a vágószerkezeten a kasza elé szerelve... Tovább

általános forgalmi adó (ÁFA)

olyan -> hozzáadott érték típusú közvetett —>adó, amely az egyes termelési fázisokban... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 157

Átlagos értékelés: 5.0