Felkapták a TikTokon az aloe Vera használatát

Ezért használj Aloe Verát

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az aloe vera használata, újra nagy népszerűségnek örvend, és már a népszerű videó megosztó portálon is terjednek a használatával kapcsolatos videók a csodáttévő aloe vera leveléről. De mégis mi mindenre jó az aloe vera és mit mondanak erről a szakértők?

aloe vera ital

Felkapott lett az aloe vera használat


Ahogyan az öltözködési és a hajviseleti trendek is vissza-vissza térnek időről-időre, úgy a különböző gasztratrendek is, így került újra a reflektorfénybe a csodákra képes aloe vera. A TikTok videómegosztó hírportálon egy igazi elixírként tűntetik fel, ami igazi csodákra képes a bőrápolásban, és még az egészséges emésztést is támogatja. Mostanra már olyan népszerű lett újra az aloe vera használat, hogy már több, mint 1,7 milliárdan böngészték az ezzel kapcsolatos videókat.

Mit mondanak róla a szakértők?


A bőrgyógyászok szerint bár hiába sok felhasználó esküszik az aloe vera levelének fantasztikus hatására, korántsam kell csodaelixírnek tekinteni a növényből készült italt. Ma még kevés olyan kutatás született, ami az aloe vera és a különböző bőrproblémák, mint például az akné összefüggését vizsgálnák, ezért ezek eredményeit nem vehetjük egyértelmű bizonyítéknak.


Az aloe vera gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően, az nem kétséges, hogy remekül alkalmazható különböző sérülésekre és hegekre, de az egyáltalán nem biztos, hogy belsőleg alkalmazva is valóban segítene az aknés felületeken.
A bőrgyógyászok azt mondják nincs bizonyíték arra, hogy jobb hatása lenne a bőrünkre az aloe vera fogyasztása, mint bármelyik másik gyümölcsé vagy zöldségé. A legtöbb eredményes tapasztalat, tehát csak annyit bizonyít, hogy vagy az aloe vera volt hatásos, vagy nem.

Az aloe vera hatása a bélrendszerre


Szintén kevés bizonyíték van rá, hogy az aloe vera fogyasztása jó hatással lenne e a bélrendszerre, azonban a tudósok nem zárják ki a lehetőségét, hogy segít, rövid távon kifejezetten javasolják a fogyasztását. Az orvosok szerint segít csillapítania refluxos tüneteket, a bélrendszeri gyulladásokat és az irritábilisbél-szindrómát. De a mivel a hosszú távú hatásokat nem elemezték, és átfogó klinikai vizsgálatok nem történtek ebből célból sem, fontos, hogy ne essünk túlzásokba, ugyanis az hasmenést, folyadékvesztést és elektrolit-egyensúly megbomlásához vezethet.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

alapító határozat (alapítólevél)

okirat, amely valamilyen vállalat, szervezet v. jogi személy létrehozásának, működésének... Tovább

.../2006. (...) FVM rendelet: 2007. évi iskolatej program szabályozásáról

A mezõgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek