kanszag, ivarérett kan, hús, zsír, 5a-andoszteron, ivari hormon, ivartalanítás

kanszag

Hirdetés

az ivarérett kanok közelében, ill. a levágott állatok húsán, zsírján érezhető kellemetlen szag. A kanszagot a herében termelődő szteroid hormon (5a-andoszteron) (ivari hormonok) okozza, amely különösen nagy mennyiségben a zsírszövetben (kötőszövet) halmozódik fel. A kanszag a malackorban végzett ivartalanítás esetében ki sem alakul, az ivarérett korban történt műtét után pedig mintegy 6 hét elteltével szűnik meg.
Hirdetés

címkék:
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.