notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A szakállamtitkár a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) konferenciáján beszélt arról, hogy a véget ért igénylési időszakban, a múlt év végétől február elejéig a Fiatal Mezőgazdasági Termelő

Hirdetés

Új ÚMVP-progamok

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Dr. Forgács Barnabás Cél a magyar mezőgazdaság felzárkóztatása Az idén tavasszal induló, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programhoz (ÚMVP) kapcsolódó programok fő célja, hogy folytatódjon a magyar mezőgazdaság felzárkózása az unió fejlett agrárgazdaságaihoz - hangoztatta Forgács Barnabás, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakállamtitkára pénteken, Budapesten, egy szakmai konferencián.
Az idén tavasszal induló, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programhoz (ÚMVP) kapcsolódó programok fő célja
A szakállamtitkár a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) konferenciáján beszélt arról, hogy a véget ért igénylési időszakban, a múlt év végétől február elejéig a Fiatal Mezőgazdasági Termelő elnevezésű programra a keretet meghaladó igény érkezett.
 
A projektre hét év alatt mintegy 8 milliárd forint forrás áll rendelkezésre, ám a beérkezett igények alapján 21-22 milliárd forintos támogatási összegre lenne szükség.
 
Forgács Barnabás a konferencián jelenlévőknek ígéretet tett arra, hogy esetleg forrásátcsoportosítással lehetőség lesz a támogatási keret növelésére.
 
A szakminisztériumi vezető tisztségviselő elmondta, hogy ez év április elején indul a kertészeti ágazat korszerűsítését célul kitűző ÚMVP-program. Ennek lényege, hogy az ágazatban a termeléshez és a tároláshoz használt létesítményeket modernizálni tudják a gazdálkodók, továbbá a szükséges korszerű gépeket is be tudják szerezni. A program keretében a beruházásokat 40-60 százalék közötti támogatásban lehet részesíteni. A támogatás felső határának összege 735 ezer euró, azaz mintegy 180-200 millió forint.
 
Az élelmiszeripari termelő berendezések korszerűsítését is támogatja az ÚMVP, ez a program május 1-jén kezdődik. A legkisebb összeg, amelyet az élelmiszer előállítás korszerűsítéséhez az alapanyag termelés modernizációjához, valamint a logisztikai eszközök fejlesztéséhez vehetnek igénybe a gazdálkodók 500 ezer forint, a legnagyobb forrás pedig 250 millió forint.
 
A szakállamtitkár jelezte azt is, hogy az öntözés és a melioráció támogatására szintén program kezdődik április 1-jén. A gazdálkodók informatikai hátterének korszerűsítésére pedig ez év második felétől lehet pályázati úton pénzt szerezni. A Gazdanet-program 2 ezer eurót, azaz mintegy 500 ezer forintot biztosít az informatikai háttér korszerűsítésére.
Hirdetés

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
250 011
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 834 186
Közösség

114/2008. (IX. 5.) FVM rendelet

A mezõgazdasági üzemek korszerûsítéséhez, fejlesztéséhez nemzeti hatáskörben nyújtott... Tovább

ökológikus gazdálkodás (alternatív gazdálkodás)

ésszerű átmenet a vegyszerközpontú (hemocentrikus) és a szigorúan vegyszermentes... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 160

Átlagos értékelés: 4.8