.../2006. (...) FVM rendelete a Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ elõírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet módosításáról
Az élelmiszerekrõl szóló 2003. évi LXXXII. törvény 20. §-ának (5) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján - a szociális és munkaügyi miniszterrel, valamint az egészségügyi miniszterrel egyetértésben - a következõket rendelem el:
1. §
A Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ elõírásairól szóló 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) melléklete az e rendelet mellékletében foglaltak szerint módosul.
2. §
Ez a rendelet 2007. július 1-jén lép hatályba.
3. §
Ez a rendelet a következõ irányelveknek való megfelelést szolgálja:
a) a Bizottság 79/1067/EGK irányelve (1979. november 13.) az egyes emberi fogyasztásra szánt, részben vagy teljesen dehidratált tartós tejtermékek vizsgálatára szolgáló közösségi elemzési módszerek megállapításáról,
b) a Tanács 83/417/EGK irányelve (1983. július 25.) az emberi fogyasztásra szánt egyes tejfehérjékre (kazeinekre és kazeinátokra) vonatkozó tagállami jogszabályok közelítésérõl,
c) a Bizottság 85/503/EGK irányelve (1985. október 25.) az étkezési kazeinek és kazeinátok vizsgálati módszereirõl,
d) a Bizottság 86/424/EGK irányelve (1986. július 15.) az étkezési kazeinek és kazeinátok vegyi elemzéséhez szükséges közösségi mintavételi módszerek megállapításáról,
e) a Bizottság 87/524/EGK irányelve (1987. október 6.) a tartós tejtermékek vizsgálatára szolgáló vegyi elemzéshez szükséges közösségi mintavételi módszerek megállapításáról,
f) a Tanács 2001/112/EK irányelve (2001. december 20.) a gyümölcslevekrõl és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékekrõl.
Melléklet a ..../2006. (......) FVM rendelethez
I.
1. Az R. mellékletének 35. sora helyébe a következõ szövegrész lép:
[Sor-szám Magyar
Élelmiszerkönyv
elõírás jele Magyar Élelmiszerkönyv elõírás címe Irányadó közösségi elõírás száma Kötelezõ alkalmazás idõpontja]
"35. 1-3-83/417 Emberi fogyasztásra szánt tejfehérjék (kazeinek és kazeinátok) (2. kiadás) A Tanács 83/417/EGK irányelve 2007. július 1."
2. Az R. mellékletének 43. sora helyébe a következõ szövegrész lép:
[Sor-szám Magyar
Élelmiszerkönyv
elõírás jele Magyar Élelmiszerkönyv elõírás címe Irányadó közösségi elõírás száma Kötelezõ alkalmazás idõpontja]
"43. 1-3-2001/112 Gyümölcslevek és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékek (2. kiadás) A Tanács 2001/112/EK irányelve 2007. július 1."
3. Az R. mellékletének 48. sora helyébe a következõ szövegrész lép:
[Sor-szám Magyar
Élelmiszerkönyv
elõírás jele Magyar Élelmiszerkönyv elõírás címe Irányadó közösségi elõírás száma Kötelezõ alkalmazás idõpontja]
"48. 3-1-79/1067 Sûrített tej és tejporfélék vizsgálata (2. kiadás) A Bizottság 79/1067/EGK irányelve 2007. július 1."
4. Az R. mellékletének 50. sora helyébe a következõ szövegrész lép:
[Sor-szám Magyar
Élelmiszerkönyv
elõírás jele Magyar Élelmiszerkönyv elõírás címe Irányadó közösségi elõírás száma Kötelezõ alkalmazás idõpontja]
"50. 3-1-85/503 Étkezési kazeinek és kazeinátok vizsgálati módszerei (2. kiadás) A Bizottság 85/503/EGK irányelve 2007. július 1."
5. Az R. mellékletének 51. sora helyébe a következõ szövegrész lép:
[Sor-szám Magyar
Élelmiszerkönyv
elõírás jele Magyar Élelmiszerkönyv elõírás címe Irányadó közösségi elõírás száma Kötelezõ alkalmazás idõpontja]
"51. 3-1-86/424 Az étkezési kazeinek és kazeinátok mintavételi módszerei (2. kiadás) A Bizottság 86/424/EGK irányelve 2007. július 1."
6. Az R. mellékletének 52. sora helyébe a következõ szövegrész lép:
[Sor-szám Magyar
Élelmiszerkönyv
elõírás jele Magyar Élelmiszerkönyv elõírás címe Irányadó közösségi elõírás száma Kötelezõ alkalmazás idõpontja]
"52. 3-1-87/524 Sûrített tej és tejporfélék mintavételi módszerei (2. kiadás) A Bizottság 87/524/EGK 2007. július 1."
II.
Az R. mellékletének 2. sorszámú, az élelmiszerek tápérték jelölésérõl szóló 1-1-90/496 számú elõírás 1. §-a 4. bekezdésének j) pontja a következõk szerint módosul:
[Ezen elõírás szempontjából:]
"j) "az élelmi rost" az elõállító által használt módszerrel meghatározott rost érték;"
A növényeid sorra pusztulnak a kertben? EZ a bogár lehet az oka!
Amikor a kertünk zöldellő növényei váratlanul elkezdenek pusztulni, gyakran fejtörést okozhat a jelenség mögötti ok felfedezése. Ha azonban semmi nyilvánvaló okot nem találsz,...
Elmondom miért termesztem a krumplit konténerben, ezután te is így fogod
A krumpli, vagy tudományos nevén a burgonya, hagyományosan a magyar konyha egyik alapvető alapanyaga. Azonban a hagyományos földben történő termesztés helyett egyre többen...
Ültess májusban lila brokkolit, ami a zöldségeskerted királynője lesz
Ahogy a tavaszi napok hosszabbodnak és melegebbé válnak, a kertészkedés iránti lelkesedés is növekszik. A zöldségeskert sokak számára nem csak hobbi, hanem szenvedély, és mit...
Miért sárgul az aloe vera? Íme a leggyakoribb okok
Az aloe vera leveleinek elsárgulása többféle okra vezethető vissza. Ha szeretnéd újra szépnek, életképesnek, erőtől virulónak látni a növényt, akkor ezeket ellenőrizd....
Ettől lesz garantáltan sikeres a magról történő növénytermesztés
A növénytermesztés magról kiváló módja annak, hogy költséghatékonyan és fenntartható módon saját zöldséget, gyümölcsöt vagy virágot termeszthessünk. Azonban nem elég...
Ültess sarkantyúkát a zöldséges kertedbe és csoda történik
A zöldségeskertek gazdagon termő földjein, ahol a praktikum és az esztétika összetalálkozik, kevés növény képes annyi sokoldalúságot és értéket hozni, mint a sarkantyúka...
Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez
A kertészkedés mindig is egy örömteli tevékenység volt számomra, ami nem csak a szakmám, de a hobbim is egyben - különösen, amikor fenntartható módszereket alkalmazva...
Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!
Már egy ideje tervezgeted, de valahogyan mindig csak halogatod? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket. Azt...
Az ókori argentinok háziállatként tarthatták a rókákat
Egy ókori argentin temetkezési helyen talált rókacsontok vizsgálata alapján a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy az akkor emberek háziállatként tarthatták a...
Virágzik a csodálatos lilaakác – Te tudod, mikor kell megmetszeni?
Virágzik a lilaakác, több kert, sőt utca is el van árasztva csodás virágokkal, és az ezzel járó kellemes illatokkal. Imádjuk a lilaakácot, ha te is, akkor minden bizonyára neked...
Ezzel az egyszerű trükkel megduplázhatod a bazsalikom termésedet
Bazsalikom – a fűszer, ami nélkülözhetetlen a friss és aromás ételek elkészítéséhez. Legyen szó egy klasszikus olasz pestoról, egy frissítő nyári salátáról, vagy...
Közeleg a zöldbab ültetés ideje: Ezek a zöldbab ültetés lépése
Imádom a zöldbabfőzelék mellett, a zöldbabos húsételeket is, ezért úgy döntöttem, idén én is ültetek zöldbabot a veteményesben. Bizony! Első kérdésként fel is merült...